Rıdvan Dilmen'in Galatasaray-Kasımpaşa yorumu

Rıdvan Dilmen'in Galatasaray-Kasımpaşa yorumu

SPOR Haberleri

Dilmen, Galatasaray'ın ilk yarısını geride kapatıp deplasmanda Kasımpaşa'yı yendiği mücadelenin ardından tespitlerde bulundu.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın ilk yarısını 2-0 geride kapatıp deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 yendiği mücadelenin ardından tespitlerde bulundu. Dilmen, Kasımpaşa-Galatasaray mücadelesi için, "Son yıllarda gördüğüm en tuhaf maç" yorumunu yaparken, Veysel Sarı'yı topa tuttu.

İşte Dilmen'in tespitlerinden satırbaşları:

- Son yıllarda gördüğüm en tuhaf maç.

- İzlemeyenler için söylüyorum, skor Kasımpaşa 5 - Galatasaray 2 olabilirdi.

- Hamza Hoca, 'Bugün biz kazanalım, Fenerbahçe'yi büyük baskı altına alalım' demiştir. Hollanda Ligi gibi bir maçtı.

- Veysel Sarı, Galatasaray'da oynarken Galatasaray'a bu kadar katkı sağlamamıştı.

- 20 dakikada skoru 0-2'den 3-2'ye getiren ancak kalan dakikalarda gol bulamayan bir takım.

- Futbol böyle bir oyun. Galatasaray ligin en önemli galibiyetlerinden birini aldı. Bugün berabere kalsa veya mağlup olsalar belki de derbiyi izleyemeyeceklerdi.

- Bu skor Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini de etkileyecektir. Özellikle de Fenerbahçe'yi... Beşiktaş için beraberlik de kötü sonuç olmaz çünkü Galatasaray'ı sahasında ağırlayacak.

İŞTE RIDVAN DİLMEN'İN AÇIKLAMALARI

İLK YARI 5 OLABİLİRDİ

Bu yıl böyle bir maç görmedim. İki takımın teknik direktörü oyuncuları tembihlese böyle bir maç olmaz. Her iki takımın forvetleri çok etkili. İlk yarı 5-2 bitebilirdi. İkinci yarının ilk 20 dakikasında 3 gol atabilen ama ardından geride kalan 29 dakikada 1 gol bile atamadılar. Bu farkın tek sebebi forma ve büyük takım olma özelliği. 2-0 geriye düşebiliyor ama 20 dakikada da 3 gol bulabiliyor.

EĞER PUAN KAYBI OLSAYDI
Futbol doğrularının olmadığı bir maçtı. İzleme zevkinin bol olduğu bir maçtı. Hollanda Ligi gibi bir maçtı. Galatasaray, ligin en değerli galibiyetlerinden birini aldı. Şimdi oyuncular evlerine lider olarak gidecek. Eğer puan kaybı olsaydı yarın akşam maçı bile izlemek istemeyebilirlerdi. Hamza Hoca, "Bugün biz kazanalım, Fenerbahçe'yi büyük baskı altına alalım" demiştir.

ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN
Galatasaray, sezon başından beri gol yiyen bir takım ama Kasımpaşa'ya bakacak olursak tam 46 gol yemişler. Savunmayla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir takım. Kasımpaşa, boşuna 5 gol yemiyormuş, önceki maçlarında. Kasımpaşa vurdumduymaz yazlık takımı gibi olmuş. Puan için değil öylesine oynayan bir takım gibi olmuş. Yönetimin bunu düşünmesi lazım. Galatasaray, herşeye rağmen altın değerinde 3 puan kazandı.

TAKIMI ZİRVEYE ÇIKARDI
Hamza Hoca kaliteli bir insan ama şurada hata yapıyor. Sürekli özür dileyen bir teknik adam profili var. Bunu yapmamalı. Zaten kendi öz eleştirisini yapabilen bir insan. Aslında teknik direktörler hata yapacaktır ve ondan dönecektir. Mütevazılık önemlidir ama kendisini hafiflettiğini düşünüyorum. Yaptıkları ortada. Tek mağlubiyeti Kadıköy deplasmanında son 8 dakikada yediği golle oldu. Takım Hamza Hoca'dan sonra zirveye çıktı.

MAÇI ÇEVİREN FORMA
Maç 2-0 olmuş, demoralize olmuşsunuz, 3-0 olacakken top direkten dönmüş ama 20 dakikada 3 gol atabiliyorsunuz. Bunda tabi ki Hamza Hoca'nın da katkısı var ama formaydı. Maçın yıldızı 60 dakika Sneijder, oyunun tamamında Yasin Öztekin. Selçuk da son 2 aydır Galatasaray'ı hücum yönünde taşıyan oyuncu. Hamza Hoca'nın gelmesinin ardından sorumluluk almaya başladı. "Takım kaptanı" olmuş, rahatlamış. Sneijder'in en büyük yardımcısı. Sol bek Telles'te hala sıkıntı var.

"KİMSE NEREYE GİTTİ" DEMEZDİ
Yasin, Trabzonspor'a gitti ama baskı altında oynayamadı. Erciyesspor, Yasin'e yaradı. Daha lider oyuncu oldu ve Galatasaray'a geldi. Devre arası da gitse, "Kimse nereye gitti" demezdi. Hamza Hoca takımda tuttu ve Hamza Hoca'nın büyük artısı oldu. Yasin, sağda da oynayabilir. Erciyesspor'da sağda da oynadığı maçlar oldu. Chedjou tam kapasitesini vermiyor. Daha da iyi oynayabilecek kapasitede.

ÖNEMİNİ BİLİYORLARDI
Bu maçın önemini bütün hafta boyuncu oyuncular biliyordu. Çünkü kazandığınız takdirde bir gün derbiden çıkan her türlü sonuç size yarayacak. Gelecek hafta da Beşiktaş, Başakşehir ile Fenerbahçe ise Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacak. Galatasaray da sahasında Karabükspor ile sahasında oynayacak. Bu maçın gidişatının sonrasında alınan 3 puan çok değerli.

BÜYÜK KREDİ KAZANDI
Fenerbahçe, derbiyi kazanırsa her şey yeniden başlar. Galatasaray bugün puan kaybetseydi moral bozukluğu olurdu. Galatasaray bugün kazanarak büyük kredi kazandı. Ligin sonuna kadar puan kayıpları olacak. Galatasaray da, Fenerbahçe de, Beşiktaş da puan kaybedecek.

KONGRE OLMAMIŞ OLSAYDI
Hamza Hoca, bireysel oyuncu değişikliklerinde hatalar yaptı ama minimum yaptı. Hamza Hoca, geldiği günden bu yana çok başarılı işler yaptı. Geldiği dönemde bu tablonun oluşacağını düşünümezdi. Tahmin ediyorum kongre olmamış olsaydı Hamza Hoca'nın kontratını uzatırdı.

TAHMİNİN EN AZ 35 BİN KİŞİ
Haftaya tahmin ediyorum 35 binin üstünde seyirci gelir. Galatasaray ilk kez havaya girdi. Haftaya bir şekilde Karabükspor'u yenerim diyecek Hamza Hoca. Tabi ki bunun küçümsemeyle değil. Çünkü sonra 8 maç kalmış olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...