Rekorlar kırdı, 11 farklı kupa kazandı! Lionel Messi, o artık en iyisi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Son olarak Diego Armando Maradona’nın ellerinde havaya kalkan Dünya Kupası’nı bu kez “yaşayan efsane” Lionel Messi, ülkesine götürdü. Hem de rekorlar kırarak…

2022 Dünya Kupası, Arjantin’in zaferiyle sona erdi. 3-3 biten finalde Fransa’ya penaltılarda üstünlük kuran Arjantin, tarihinde üçüncü defa bu zaferi elde ederken gözlerin çevrildiği Lionel Messi, koleksiyonundaki en büyük eksikliği tamamladı. Futbol hayatında almadık kupa, kırmadık rekor, tatmadık başarı bırakmayan Messi’nin en büyük eksikliği bir türlü sahip olamadığı Dünya Kupası’ydı. Arjantin Millî Takımı’nda en son efsane oyuncu Diego Armando Maradona’nın ellerinde havaya kalkan Dünya Kupası, 36 yıl sonra Lionel Messi’nin ellerinde yükseldi.

2022 MESSI'NİN KUPASI

Sürekli olarak Maradona ile karşılaştırılan Messi için artık hiç kimse “Ama onun Dünya Kupası yok” kıyaslamasını yapamayacak. En büyük hangisi tartışılır ama Messi’nin çok büyük olduğu kesin. Maradona’nın en büyük halefi, Katar’daki Dünya Kupası’nda birçok rekoru tarihe gömdü. Mesela; Dünya Kupası’nın her eleme turunda gol atan ilk oyuncu oldu. Kupa tarihinde en çok forma giyen isim oldu. Arjantin’in en golcüsü oldu. Turnuva tarihinde en çok forma giyen oyuncu oldu… En çok gol katkısı yapan yıldız oldu... Pek çok farklı detayıyla şimdiden hafızalara kazınan 2022 Dünya Kupası, Arjantin’den çok, Lionel Messi’nin kupası olarak tarihe geçecek…

Rekorlar kırdı, 11 farklı kupa kazandı! Lionel Messi, o artık en iyisi...
Gazeteler Messi ve arkadaşlarından övgüyle bahsederken hemen hemen hepsi kaptanı öne çıkardı ve “Messi’nn rüyası gerçek oldu” ifadelerini kullandı. 

SÜPER YILDIZDAN ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ

Arjantin’in kaptanı ve yıldızı Lionel Messi, şampiyonluğun ardından konuştu. Messi, “Biliyorum! Bu kupayı bana tanrı hediye etti. Bunu kalbimde hissediyorum. Bir an önce Arjantin’e gitmek istiyorum. Çılgınlar gibi kutlamak, sevinmek istiyorum! Çok acı çektik ama başardık. Şimdi bunun tadını çıkaralım” dedi. Yıldız oyuncu şampiyonluğun coşkusunu ailesiyle birlikte yaşadı.

"MARADONA'YA YAKLAŞAMAM BİLE"

Messi’nin muhteşem kariyerine Dünya Kupası’nı da eklemiş olması, halef selef tartışmalarını bir noktada bitirdi, bir noktada da alevlendirdi. 2010 Dünya Kupası’nda Messi, “Milyonlarca yıl geçse de Maradona’nın yanına yaklaşamam. Ona biraz benzemek isterdim, çünkü o gelmiş geçmiş en büyük futbolcu” demişti.

MİLLİ TAKIMI BIRAKMAYACAK

Lionel Messi, millî takımı henüz bırakmayı düşünmediğini söyledi. 35 yaşındaki yıldız oyuncu “Copa America ve Dünya Kupası’nı kısa bir sürede kazandım. Futbol oynamayı, milli takımda olmayı seviyorum. Dünya şampiyonu olarak birkaç maç daha bunu yaşamak istiyorum” diye konuştu.

Rekorlar kırdı, 11 farklı kupa kazandı! Lionel Messi, o artık en iyisi...
Dünya Kupası’nın finalini ekranları başından dünya üzerinde yaklaşık 4 milyar kişinin (Dünya nüfusu yaklaşık 8 milyar) izlediği tahmin ediliyor.

BİR REKOR DAHA! 53 MİLYON BEĞENİ

Lionel Messi, Katar’da kırdığı rekorların yanı sıra şampiyona sonunda da tarihe geçmeye devam etti. Arjantinli futbolcu Instagram hesabında paylaştığı kupalı fotoğraf ile gündem oldu. Messi’nin paylaşımı 53 milyondan fazla kişi tarafından beğenildi. Bu, Instagram tarihinin en fazla beğenilen spor paylaşımı oldu. Futbolcu paylaşımında, “O kadar çok hayal ettim, o kadar çok istedim ki, hâlâ inanamıyorum” sözlerini kullandı.

DEHAYA YAKIŞIR VEDA...

Spor dünyasında dünyaca ünlü isimlerden Messi’ye tebrik mesajları yağdı.

Pele: Futbol, kendi büyüleyici hikayesini, her zamanki gibi bu maçla da yazmaya devam etti. Messi, her yönüyle hak ettiği Dünya Kupası’na, ilk kez kavuştu.

Brezilyalı Ronaldo: Bir Dünya Kupası yıldızı olmasının çok ötesinde, bir çağa kaptanlık yapan dehaya yakışır bir veda.

Roger Federer: Arjantin’in peri masalı. Messi, mükemmelliğin kelime anlamını tekrar tanımladı.

Rekorlar kırdı, 11 farklı kupa kazandı! Lionel Messi, o artık en iyisi...

MESSI'NIN DÜNYA KUPASI TARİHİ
REKOR ONUN İŞİ

>>En çok maç oynayan - 26 maç.
>> En çok maç kazanan - 18 maç.
>>En çok gol katkısı yapan - 13 gol ve 8 asist. 
>> En çok asist yapan - 8 asist.
>> En çok Altın Top ödülü kazanan - 2 defa.
>> En çok maçın oyuncusu seçilen - 11 defa.
>> En çok kaptan olarak maça çıkan - 18 maç.
>> En uzun süre sahada kalan - 2.284 dakika.
>> Bir Dünya Kupası’nın grup aşaması, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve finalinde gol atmayı başaran ilk ve tek oyuncu.
>> Beş farklı Dünya Kupası’nda asist yapan ilk ve tek oyuncu.
>>Bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu.
>> Bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan en yaşlı oyuncu.
>>Arjantin’in dünya kupalarındaki en golcü ismi - 13 gol.

11 FARKLI KUPA KAZANDI

Son olarak Dünya Kupası’nı kaldıran ve Altın Top ödülünü 7 defa alan Messi, 11 farklı dalda kupa kazanmayı başardı. İşte Messi’nin kariyerinde kazandığı kupalar:

>>1 - Dünya Kupası
>>1 - Copa America
>>4 - Şampiyonlar Ligi
>> 3 - UEFA Süper Kupa
>>3 - Kulüpler Dünya Kupası
>>10 - La Liga
>>1 - Ligue 1
>>7 - İspanya Kral Kupası
>> 8 - İspanya Süper Kupası
>> 1 - Fransa Süper Kupası
>>1 - 2008 Olimpiyat Şampiyonluğu

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...