Real Madrid'den 'mükemmel' gelir

Real Madrid'den 'mükemmel' gelir

SPOR Haberleri

Real Madrid Kulübü'nün 2012-2013 sezonuna ait gelirleri 520,9 milyon avro olarak açıklandı.

İspanya'nın Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, 2012-2013 sezonuna ait gelirlerini 520,9 milyon avro olarak açıkladı. Genel kurulda, dünyada sezon başına gelir açısından 500 milyon avroyu nbsp; geçen tek kulüp olan Real Madrid'in ekonomik değerlerini ''mükemmel'' diye nbsp; aktaran Perez, ''Real Madrid, futbol endüstrisinde dünyanın en üstünde nbsp; oturmaktadır'' dedi. Kulübün genel kurulunda, Real Madrid'in üyeleri tarafından onaylanan nbsp; geçen sezonun bilançosunda, gelirin bir sezon öncesine oranla yüzde 1,3 arttığı nbsp; ve 520 milyon 900 bin avroya ulaştığı belirtilirken, kulübün finansman borcunun nbsp; da bir sezon öncesine oranla yüzde 27'4'lük azalarak 127 milyon avrodan 90,6 nbsp; milyon avroya düşürüldüğü kaydedildi. Real Madrid'in geçen sezonki karı, vergiler nbsp; hariç 47,4, vergilerle 36,9 milyon avro olarak açıklandı.
Kulüp Başkanı Perez, konuşmasında ayrıca Carlo Ancelotti'nin teknik nbsp; direktörlüğünde Real Madrid'deki yeni dönemle ilgili olarak şunları söyledi:
''Çok üst düzey bir teknik kadro ve dünyanın en iyi futbolcusunun nbsp; sözleşmesini yenileyerek başdöndürücü bir futbol arıyoruz. Basamak atladık ve üst nbsp; düzeyde rekabet ediyoruz. Tecrübelerine bakarsak tartışılmaz bir teknik direktör nbsp; olan ve burada olmaktan gurur duyan Ancelotti'ye güveniyoruz. Burada başarılı nbsp; olmak için her türlü olanağa sahip ve bu kulüp için uygun biri. Ayrıca büyük bir nbsp; referans olarak Zidane'a ve Cristiano Ronaldo'ya sahip. Portekizli futbolcu bir nbsp; profesyonellik örneği.''
Öte yandan, sezon başında rekor bir ücretle Tottenham'dan transfer nbsp; edilen Gareth Bale'e de değinen Perez, şunları kaydetti:
''Her yıl dünyanın ve İspanya'nın en iyi futbolcularını kadromuza nbsp; katmalıyız. Bu sezon, henüz 21 yaşında olan, 21 Yaş Altı Avrupa Futbol nbsp; Şampiyonası'nda en iyi futbolcu seçilen ve hemen Bernabeu'yu kendine hayran nbsp; bıraktıran Isco'yu, ulusal boyutta en iyi futbolculardan biri olarak gösterilen nbsp; Llarramendi'yi, Alman liginden tekrar kulübümüze geri getirdiğimiz Carvajal'ı ve nbsp; hedeflerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacağından emin olduğum İngiliz nbsp; liginin en iyisi Bale'i kadromuza kattık.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...