Real Madrid, Dünya Kulüpler Kupası'nı kazandı

Düzenleyen:
Real Madrid, Dünya Kulüpler Kupası'nı kazandı

SPOR Haberleri

Dünya Kulüpler Kupası finalinde Real Madrid, Japon Kashima Antlers'i 4-2 yenerek şampiyon oldu.

FIFA Dünya Kulüpler Kupası final maçında Real Madrid, Japonya'nın Kashima Antlers takımını normal süresi 2-2 biten maçta 4-2 yenerek şampiyon oldu.

Real Madrid final maçında 9. dakikada Karim Benzema ile 1-0 öne gecti. Bu golden sonra İspanyol devinin Japon rakibi karşısında rahat bir oyunla kazanması hatta farka gitmesi beklenirken, Japon Kashima Antlers kolay lokma olmadığını gösterdi. Kashima 44. dakikada Shibasaki'nin attığı golle skora dengeyi getirdi: 1-1.

İlk yarı da bu skorla sona erdi.

RONALDO SKORU EŞİTLEDİ

İkinci yarıda hızlı başlayan Japon temsilcisi 52. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Shibasaki'nin golüyle final maçında 2-1 öne geçti. Büyük şok yaşan Real Madrid ise 58. dakikada Casemiro'nun Yamamoto tarafından ceza sahasında yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. 60. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Ronaldo meşin yuvarlağı ağlara yollayarak maçı 2-2'lik eşitliğe getirdi.

Kalan dakikalarda her iki takımda pozisyonlar yakalarken, bu fırsatları gole çeviremedi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

GOLLERİ 503'E ÇIKARDI

Uzatma dakikalarında ağırlığını koyan Real Madrid Ronaldo'nun 98 ve 104. dakikalarda attığı gollerle FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu oldu. Real Madrid ikince kez kupada şampiyon olurken, Zinedine Zidane yönetimindeki yenilmezlik serisini de 37'ye çıkardı. Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo bu karşılaşmada attığı 3 golle kariyerindeki gol sayısını 503'e çıkardı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...