Real Madrid Barcelona özet ve golleri - HD-La Liga - BARÇA'LADI

Real Madrid Barcelona özet ve golleri - HD-La Liga - BARÇA'LADI

SPOR Haberleri

El-Clasico nefes kesti Real Madrid Barcelona! İşte RealMadrid Barc(a)elona maçı sonucu, özet ve golleri. İşte an be an Real Madrid Barc(a)elona özet.

Real Madrid Barcelona! El Clasico nefes kesti! İşte Real Madrid Barcelona özet. sonucuve golleri. İşte an be an Real Madrid Barcelona maçı geniş özeti. Nefes kesen maçta zafer Barcelona'nın! 3 penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçta Barcelona, Real Madrid'i deplasmanda 4-3 mağlup etti.

Gol düellosu Bacelona'nın! La Liga'da 3 penaltı ve 1 kırmızı kartın çıktığı maçta Barcelona, Real Madrid'i 4-3 mağlup etti ve rakibini liderlik koltuğundan etti ve Real Madrid ile olan puan farkını da 1'e indirdi.

La Liga'daki mücadeleye Barcelona hızlı başladı ve Iniesta ile 6. dakikada 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip bu gole 20 ve 24. dakikada Benzema ile yanıt verdi ve 2-1 öne geçti. Devrenin son dakikalarında Messi sahneye çıktı ve skoru 2-2'ye getirdi ve bu gol ilk yarının da skorunu ilan etti. 2-2.

Mücadelenin ikinci devresine penaltılar damga vurdu. Önce Real Madrid 55. dakikada Ronaldo'nun penaltı golü ile 3-2 öne geçtdi. Ardından Barcelona 65 ve 84. dakikalarda Messi'nin penaltı golleri ile 4-3 üstünlüğü yakaladı ve mücadeleden 3 puanla ayrıldı.

Bu skorun ardından Real Madrid 70 puanda kaldı ve Barcelona ise puanını 69'a yükseltti. 70 puanda bulunan Atletico Madrid, ikili averajla haftayı lider olarak tamamladı.

Tempolu ve hızlı başlayan El Clasico'da ilk tehlikeli atak konuk ekipten geldi. Messi'nin arapasında kaleci ile karşı karşıya kalan Neymar'ın şutunda top Diego Lopez'de kaldı.

Mücadeleye hızlı başlayan Katalan ekibi, golü de bulan taraf oldu. Messi'nin arapasında sol çaprazda kaleci Lopez ile karşı karşıya kalan Iniesta, çok sert ve düzgün bir vuruşla takımını henüz 6. dakikada 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından Real Madrid rakip yarı alanda daha çok görünmeye başladı. 13. dakikada Di Maria'nın sol kanattan sürüklediği atakta Benzema ceza alanı içerisinde topla buluştu ve önü boş olmasına rağmen kötü bir vuruş yaptı ve ev sahibi ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı.

Maçın kırılma anlarından birisi 15. dakikada yaşandı. Savunma arkasına iyi sarkan Messi, kaleci Lopez ile karşı karşıya kaldı. Arjantinli'nin şutunda top kalenin sağından auta gitti.

Real Madrid beraberliği Benzema ile buldu. Sol kanattan Di Maria'nın ortasına iyi yükselen Benzema, kafayı vurdu ve top Valdes'in müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve Mor Menekşeler 20. dakikada beraberliği yakaladı. 1-1.

Golün ardından baskılı oyununu devam ettiren Real Madrid, ilk gole benzer bir şekilde Barcelona ağlarını bir kez daha havalandırdı. 24. dakikada sol kanatta Di Maria ortaladı ve topu önüne alan Benzema çok sert vurdu ve takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı.

İlk devrenin son dakikalarında Barcelona Arjantinli yıldızı Messi ile beraberliği yakaladı. Ceza sahası içersinde Neymar'ın pasında topa çok sert vuran Messi, direğin dibinden topu ağlara göndererek 42. dakikada skoru 2-2'ye getirdi.

Gol düellosu şeklinde geçen ilk yarı 2-2 eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci devresinde Real Madrid bu kez etkili başlayan taraf oldu. 54. dakikada Ronaldo çalımlarla ceza alanına girdi ve Dani Alves'in müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi.

Penaltı atışını kullanan Cristiano Ronaldo, 55. dakikada sol direk dibinden topu ağlara göndererek takımını 3-2 üstünlüğe taşıdı.

Savunmanın arkasında atılan topu Neymar kontrol etti ve kaleye yönelirken Sergio Ramos'un müdahalesi ile yerde kalınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 65. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Messi skoru 3-3'e getirdi.

Rakibinin 10 kişi kalmasıyla Barcelona beraberlik golünün ardından rakip kalede daha etkili oldu. Iniesta ve Dani Alves ile önemli fırsatlardan yararlanamadı.

Ceza alanında Iniesta'nın, Xavi Alonso tarafından düşürülmesinin ardından mücadelenin hakemi 3. kez penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Messi, 84. dakikada takımını 4-3 öne geçiren isim oldu.

Bu gol maçında skorunu ilan etti ve Barcelona sahadan 4-3'lük zaferle ayrıldı.
nbsp;
CRISTIANO RONALDO TARİHE GEÇTİ!

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Schalke karşısında attığı iki golle yine tarih yazdı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 13 gole ulaşan Ronaldo, Schalke karşısında kendi rekorunu kırmış oldu.

Ayrıca Real Madrid'de 242 gole ulaşan Portekizli, Ferenc Puskas ile birlikte Madrid ekibinin en golcü 4. futbolcusu olmayı başardı. Bu arada Real Madrid'de iki asist yapan Gareth Bale, gecenin alkış toplayanlarından oldu.

DEV DERBİDEN NOTLAR

Futbolseverlerin merakla beklediği Real Madrid-Barcelona derbisi gibi her sezon Avrupa ve Güney Amerika'da birçok ateşli derbi oynandı. İşte muhteşem derbinin ayrıntıları, golleri ve geniş özeti.
MAÇTAN DAKİKALAR
90+4' Karşılaşma sona erdi.
90+3. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Çok önemli bir gol fırsatı! Alexis Sanchez (Barcelona) ceza sahasına hareketlenerek gönderilen güzel pasta topu kontrol ediyor ve şutunu çekiyor, ancak bu şutu rakip defans oyuncusu kayarak engelliyor.
90+3. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
90+2. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Gareth Bale (Real Madrid) yaptığı müdahale ile topu rakibinden söküp almaya çalışıyor, ancak top yerine rakibinin ayağına dokunuyor ve faul yapıyor. Hakem düdüğünü çalarak oyunu durduruyor.
90+1. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
90. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xabi Alonso (Real Madrid) serbest vuruştan orta yapıyor, ancak hazır bekleyen rakip defans oyuncuları araya girerek ortanı hedefini bulmasını engelliyor.
90. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Bir oyuncu değişikliği gerçekleşecek.Alvaro Morata (Real Madrid) oyuna Luka Modric (Real Madrid) yerine giriyor.
90. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Pedro (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor. Real Madrid lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
89. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Barcelona serbest vuruşu bekletmeden paslaşarak kullanıyor.
88. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Modric (Real Madrid) faul yapıyor ve sarı kartı görüyor. Oyuncu hakemin kararından memnun değil.
87. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sinirler geriliyor. Isco (Real Madrid) sert bir müdahalede ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
87. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Daniel Carvajal (Real Madrid) uzun bir pas atıyor, ancak bu pas takım arkadaşlarına ulaşacak kadar güçlü olmadığından rakip defans oyuncuları topu kontrol ediyor.
87. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor, zira Alexis Sanchez (Barcelona) ofsayt tuzağına düşüyor.
86. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cristiano Ronaldo (Real Madrid) yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kart görüyor ve maçın geri kalanında daha dikkatli olması gerekiyor.
85. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Oyuncu değişikliği yapıldı. Isco (Real Madrid), Angel Di Maria (Real Madrid) yerine oyuna girdi.
85. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xabi Alonso (Real Madrid) itirazdan dolayı sarı kart gördü.
84. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) penaltıdan harika bir vuruş yapıyor. Oyuncu topu isabetli bir şekilde sağ üst köşeye göndererek kaleciye hiç şans tanımıyor.
83. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xabi Alonso (Real Madrid) rakibine faul yapıyor ve hakem serbest vuruşu veriyor. Barcelona penaltıyı kullanmak üzere.
82. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Javier Mascherano (Barcelona) uzak mesafeden çok güzel bir vuruş yapıyor. Ancak şanssız oyuncunun vuruşunda top az farkla üstten dışarı gidiyor. Top çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.
81. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Luka Modric (Real Madrid) rakibi ile giriştiği top kapma mücadelesinde faul yapıyor.
81. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Angel Di Maria (Real Madrid) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
80. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Javier Mascherano (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor. Hakem düdüğünü çalarak faulü tespit ediyor.
78. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Bir oyuncu değişikliği yapıldı. Cesc Fàbregas (Barcelona) oyundan çıkıyor, Alexis Sanchez (Barcelona) oyuna giriyor.
77. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xabi Alonso (Real Madrid) serbest vuruşu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
77. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Javier Mascherano (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor. Real Madrid lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
75. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
74. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) pası çok güzel bir dokunuşla kontrol ediyor ve yaklaşık 20 metre mesafeden vuruşunu yapıyor. Bu şut büyük bir bir tehlike yaşatıyor, ancak top sol direkten geri geliyor.
73. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) güzel pasta ceza sahası dışında topla buluşuyor, tehlikeli bir noktadan vuruş yapıyor, ancak şut rakip defans oyuncusundan dönüyor.
73. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Angel Di Maria (Real Madrid) ceza alanına havadan güzel bir orta yapıyor. Ancak hazırlıklı olan rakip defans oyuncuları topu uzaklaştırıyor.
72. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sergio Busquets (Barcelona) köşe vuruşunda güzel bir reaksiyonla topla buluşuyor, ancak kafa vuruşuyla topu ağlara gönderemiyor. Top farklı bir şekilde soldan dışarı gidiyor. Top çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.
72. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Köşe vuruşu. Xavi (Barcelona) kornerden ceza sahasına orta yapacak.
72. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Jordi Alba (Barcelona) ceza sahasına yaptığı güzel ortada takım arkadaşlarından birisine kafa vuruşu yapması için pozisyon hazırlamak istiyor. Ancak rakip defans forvet oyuncularından daha yükseğe sıçrıyor ve tehlikeyi engelliyor. Barcelona korner kullanacak.
70. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cesc Fàbregas (Barcelona) biraz fazla sert bir müdahalede bulunuyor.
70. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) ceza sahasına orta yapıyor. Rakip defans topu kapıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
69. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Oyun durdu. Gareth Bale (Real Madrid) top için giriştiği mücadelede oyun kurallarına aykırı davrandı. Oyuncu yaptığı hatanın farkında ve karara itiraz etmiyor.
69. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Hakem oyuncu değişikliğini işaret ediyor. Pedro (Barcelona) oyuna giriyor ve Neymar (Barcelona) oyundan çıkıyor.
68. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; C esc Fàbregas (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
68. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Andres Iniesta (Barcelona) uzun mesafeden etkili bir şut çekti, ancak top defans tarafından uzaklaştırıldı.
67. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Luka Modric (Real Madrid) tarafından top serbest vuruştan ceza alanına gönderiliyor. Ancak, dikkatli defans tarafından top uzaklaştırılıyor.
66. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sergio Busquets (Barcelona) faul yapıyor ve sarı kartı görüyor. Oyuncu hakemin kararından memnun değil.
66. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) ile Raphaël Varane (Real Madrid) yer değiştirecek.
65. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) sağ direğin içine doğru yerden yaptığı güzel vuruşla penaltıyı gole çeviriyor.
64. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) sağ direğin içine doğru yerden yaptığı güzel vuruşla penaltıyı gole çeviriyor.
63. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sergio Ramos (Real Madrid) için kırmızı kart çıktı. Barcelona penaltı kazanıyor. Sorumluluğu kimin alacağını az sonra göreceğiz.
62. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) ceza sahasının hemen dışından yaptığı vuruşta kaleci Diego Lopez (Real Madrid) zor anlar yaşıyor, ancak topu çıkartmayı başarıyor.
61. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Andres Iniesta (Barcelona) topu köşe vuruşu için köşe gönderinin yanına koyuyor. Oyuncu topu ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncuların kafa vuruşuyla uzaklaştırılıyor.
61. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Andres Iniesta (Barcelona) uzaklardan bir vuruş yapıyor, ancak top rakip oyunculardan birisinden dönüyor. Barcelona korner kullanacak.
60. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xavi (Barcelona) korneri kullanıyor, ancak her an tetikte olan rakip defans topu uzaklaştırıyor.
59. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Luka Modric (Real Madrid) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak gönderdiği top rakip oyuncularda kalıyor.
58. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Gareth Bale (Real Madrid) ceza sahası içinde mükemmel bir pas alıyor ve çok önemli bir şansı kaçırıyor. Kaleci muhteşem bir kurtarış yapıyor. Real Madrid korner kullanacak.
58. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cristiano Ronaldo (Real Madrid) köşe vuruşunu paslaşarak bekletmeden kullanıyor.
58. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sinirler geriliyor. Javier Mascherano (Barcelona) sert bir müdahalede ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. Real Madrid lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
57. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Barcelona serbest vuruşu bekletmeden paslaşarak kullanıyor.
57. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Real Madrid takımı oyuncusu yaptığı sert müdahalenin ardından serbest vuruşa sebebiyet veriyor. Barcelona lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
55. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cristiano Ronaldo (Real Madrid) penaltı vuruşundan harika bir gol atıyor! Oyuncunun vuruşunda top sol alt köşeden ağlara gidiyor!
54. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) yaptığı hareket için hakem tarafından cezalandırıldı. Oyuncu rakibini düşürdü. Seyirciler adeta çıldırdı! Hakem düdüğünü çaldı ve Real Madrid lehine penaltı kararı verdi.
53. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) kendisine gönderilen isabetli pasta topu kontrol ediyor ve kaleciyle karşı karşıya kalıyor; oyuncu topu kalenin ortasına doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan Victor Valdes (Barcelona) topu rahat bir kurtarışla kontrol ediyor.
52. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Barcelona taç atışı kazanıyor.
50. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Gerard Pique (Barcelona) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
49. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xavi (Barcelona) köşe vuruşunu kullanıyor, ancak rakip defans topu rahatça uzaklaştırıyor.
49. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Her türlü tehlikeye hazırlıklı bekleyen defans, Dani Alves (Barcelona) tarafından yapılan tehlikeli ortada topu uzaklaştırıyor. Barcelona korner kullanacak.
48. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Andres Iniesta (Barcelona) uzun bir pas atıyor, ancak bu pas takım arkadaşlarına ulaşacak kadar güçlü olmadığından rakip defans oyuncuları topu kontrol ediyor.
47. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
46. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; İkinci yarı az önce başladı.
45+2. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Şu ana kadar oldukça tempolu bir hücum futbolu izliyoruz be seyirciler bu oyundan çok memnun. Ev sahibi takım uzun toplara dayalı bir futbol oynarken deplasman takımı topa mümkün olduğunca çok sahip olmaya çalışıyor.
45+2' İlk yarı sona erdi.
45+1. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Yapılan ortada ceza sahasının kenarında topla buluşan Karim Benzema (Real Madrid) iyi bir şans yakalıyor ve topu kaleye gönderiyor! Ancak top farklı bir şekilde sağdan dışarı gidiyor. Top çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.
43. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Hakem bu davranışlara kesinlikle tolerans göstermiyor. Cesc Fàbregas (Barcelona) sarı kart görüyor.
43. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Pepe (Real Madrid) kurallara aykırı hareket etti ve sarı kartı gördü.
42. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) ceza sahası içinde topu alıyor, hemen kararını veriyor ve topu soğukkanlılıkla yerden sağ direğin içine gönderiyor.
41. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
41. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xavi (Barcelona) köşe vuruşunu kullanıyor ve ceza alanına güzel bir top gönderiyor, ancak her zaman hazırlıklı olan rakip defans topu güvenli bölgeye gönderiyor.
40. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Jordi Alba (Barcelona) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Barcelona korner kullanacak.
40. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Dani Alves (Barcelona) topu ceza sahasına doğru gönderiyor, ancak rakip defans oyuncularından birisi hızlı bir reaksiyonla topu uzaklaştırıyor.
39. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sinirler geriliyor. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) sert bir müdahalede ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı.
39. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Daniel Carvajal (Real Madrid) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
37. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
36' Gareth Bale (Real Madrid) aldığı akıl dolu pasla çok önemli bir pozisyon yakalıyor, ancak defans oyuncuları tehlikeyi savuşturuyor.
35. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Angel Di Maria (Real Madrid) kurallara aykırı bir davranışta bulundu ve hakem sarı kartını gösterdi.
34. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Jordi Alba (Barcelona) ceza sahasına bir pas gönderiyor, ancak tehlike uzaklaştırılıyor. Defans oyuncularından başarılı bir hamle izledik.
33. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Andres Iniesta (Barcelona) defansın arkasına bir pas göndermeye çalıştı, ancak rakip defans bu pozisyonda başarılı oldu ve topu uzaklaştırdı.
32. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) ceza sahasına bir orta yapıyor, fakat top rakip defans tarafından uzaklaştırılıyor.
30' XÖ(Barcelona) serbest vuruşu kullanıyor ve top barajda kalıyor.
29. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Angel Di Maria (Real Madrid) topa elle dokunuyor ve hakem serbest vuruşu çalıyor. Bir başka pozisyon daha Barcelona lehine bir serbest vuruşla sonuçlanıyor.
28. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Luka Modric (Real Madrid) önemli bir fırsattan yararlanamıyor ve elleriyle yüzünü kapatıyor. Oyuncu seken topu ceza sahasının kenarında kontrol ediyor ancak yaptığı vuruşta top farklı bir şekilde üstten dışarı gidiyor. Kale vuruşu kullanılacak.
28. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cristiano Ronaldo (Real Madrid) serbest vuruşta topu barajın üzerinden aşırtmak istedi, ama başarılı olamadı.
28. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Rakibini düşüren Javier Mascherano (Barcelona) için faul düdüğü çalıyor. Javier Mascherano (Barcelona) topa ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını ne sürerek karara itiraz etse de, hakem kararından emin görünüyor. Bir başka pozisyon daha Real Madrid lehine bir serbest vuruşla sonuçlanıyor.
27. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Büyük şanssızlık. Karim Benzema (Real Madrid) yakın mesafeden topu sol kale direğine doğru gönderdi, ancak şut rakip defans oyuncuları şutu engellemeyi başardı.
26. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) serbest vuruştan sert bir vuruş yaptı, ancak top barajda kaldı.
25. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Sinirler geriliyor. Sergio Ramos (Real Madrid) sert bir müdahalede ile rakibini düşürdü. Bu sefer kart çıkmadı. Barcelona lehine serbest vuruş kararı veriliyor.
24. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Yapılan güzel ortanın sonucunda Karim Benzema (Real Madrid) topu sağ direğin dibinden ağlara gönderdi.
24. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) topu ağlara gönderiyor.

23. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Marcelo (Real Madrid) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
22. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Oyun durdu ve Angel Di Maria (Real Madrid) sağlık ekibinden yardım istiyor.
20. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) şanslı bir kafa vuruşuyla golü buluyor. Ortaya kafa vurabilmek için çok güzel yükselen Karim Benzema (Real Madrid), topu kalenin orta noktasına gönderiyor, ancak kaleci bu topu yakalayamıyor.
20. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) biraz fazla çaba gösterdi ve pozisyon faulle sonuçlandı.
19. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Çok önemli bir gol fırsatı! Neymar (Barcelona) ceza sahasına hareketlenerek gönderilen güzel pasta topu kontrol ediyor ve şutunu çekiyor, ancak bu şutu rakip defans oyuncusu kayarak engelliyor.
18. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cristiano Ronaldo (Real Madrid) takım arkadaşının isabetli pasında topla buluşuyor ve şut için yeterli bir boşluk buluyor. Ancak dikkatli kaleci yerden ağlara doğru giden bu uzun mesafeli şutu çıkartıyor.
16. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Pepe (Real Madrid) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
16. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) ceza sahası dışından yaptığı pasta takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak rakip defans hızlı bir reaksiyon gösteriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.
15. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Lionel Messi (Barcelona) altı pas içerisinden çok uygun bir pozisyondan golü kaçırıyor. Top sağ direğin dibinden dışarı gidiyor. Top çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.
14. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Daniel Carvajal (Real Madrid) faul yapıyor.
13. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) kaleyi bulamıyor! Ceza sahasında kendisine gönderilen pası kontrol eden oyuncu şut çekmek için kendisine bir boşluk buluyor. Oyuncunun güzel vuruşuna rağmen top üst direkten dışarı gidiyor. Top çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.
12. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) takım arkadaşının isabetli pasında topla buluşuyor ve şut için yeterli bir boşluk buluyor. Ancak dikkatli kaleci yerden ağlara doğru giden bu uzun mesafeli şutu çıkartıyor.
12. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Barcelona topun hakimiyetini elinde bulunduruyor ve oyuncular güzel paslar yapıyorlar. Ancak oyuncular topu kaybediyor ve bu paslaşma son buluyor.
7. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Andres Iniesta (Barcelona) kolay bir gol kaydediyor. Oyuncu ceza sahası içinde isabetli bir pas alıyor ve yaptığı vuruşta direkten seken topu üst direğin hemen altından ağlara gönderiyor.
6. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Gareth Bale (Real Madrid) ortayı yapıyor, ancak rakip defans oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
5. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karim Benzema (Real Madrid) altı pas içerisinden çok uygun bir pozisyondan golü kaçırıyor. Top sağ direğin dibinden dışarı gidiyor. Top çizgiyi geçiyor ve auta çıkıyor.
4. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Neymar (Barcelona) kendisine gönderilen isabetli pasta topu kontrol ediyor ve kaleciyle karşı karşıya kalıyor; oyuncu topu sağ direğe doğru gönderiyor. Ancak bu şuta hazırlıklı olan Diego Lopez (Real Madrid) uzanarak bu şutu çıkartıyor.
3. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Xavi (Barcelona) tarafından topu rakip defans arkasına gönderme denemelerinden birisi saha başarısız oldu ve top rakip defans tarafından uzaklaştırıldı.
3. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Barcelona topu kontrol ede taraf. Oyuncular orta mesafeli paslarla şut şansı arıyor.
1. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Angel Di Maria (Real Madrid) sert bir müdahalede bulunuyor ve hakem faulü çalıyor.
1. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Cristiano Ronaldo (Real Madrid) ceza sahasına orta yapıyor ve bir takım arkadaşını bulmaya çalışıyor, ancak defans oyuncuları tehlikenin büyümesini engelliyor.
1. nbsp;Dakika nbsp;: nbsp; Karşılaşma az önce başladı.

MAÇIN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Dünya'nın beklediği kapışma! El Clasico


Futbolseverlerin merakla beklediği Real Madrid-Barcelona derbisi gibi her sezon Avrupa ve Güney Amerika'da birçok ateşli derbi oynanıyor.
nbsp;
Dünyanın dört bir yanından futbolseverlerin merakla beklediği Real Madrid-Barcelona derbisi gibi her sezon Avrupa ve Güney Amerika'da birçok ateşli derbi oynanıyor.

Dünyanın en önemli derbisi kabul edilen, İspanya Kralının takımı Real Madrid ile Katalunya'nın bağımsızlık simgesi Barcelona arasında yarın oynanacak "El Clasico" için tüm dünyanın gözü kulağı, Santiago Bernabeu Stadı'nda olacak.

İspanya'nın iki önemli takımı arasındaki rekabet, ilk maçın oynandığı ve Barcelona'nın 3-1 kazandığı 1902 yılına kadar gidiyor.

Eflatun-beyazlılar, bu sezon ilk yarıda oynanan son randevuyu 2-1 kaybetse de Barcelona'ya karşı aldığı 90 galibiyetle ezeli rakibine bu konuda üstünlük sağlıyor. Katalan ekibinin "El Clasico"da son yıllarda kazandığı en farklı galibiyet 2010-2011 sezonunda Nou Camp'ta oynanan maçta gerçekleşti. Barcelona, Real Madrid'i 5-0 gibi ezici bir skorla mağlup ederek evine eli boş göndermesini bildi.

Boca Juniors-River Plate derbilerinde gerilim en üst seviyede

Arjantin'de Boca Juniors ve River Plate'in 100 yıldan fazla süredir oynadığı derbi "Superclasico" olarak adlandırılıyor. İki ekibin ilk kez karşılaştığı 1908 yılından bu yana başkent Buenos Aires'de iki takımının oynadığı maçlardan önce veya sonra tansiyon hiç düşmüyor.

Temelleri Boca mahallesinde atılan iki ezeli rakipten biri olan River Plate, daha sonra taşındıkları zengin "Nunez" mahallesinden dolayı "Milyonerler" olarak bilinirken, kendilerine işçi sınıfı takımı diyen Boca Juniors ise birçok taraftarının İtalyan asıllı olmasından ötürü "Cenevizliler" olarak tanınıyor.

Eski randevularda aldığı 127 galibiyetle Boca Juniors önde olsa da son iki karşılaşmayı başkentin kırmızı-beyazlı ekibi River Plate kazandı. İki ekip arasındaki en gollü maç, 1972 yılında River Plate'in sahasında oynanan ve River Plate'in 5-4 kazandığı maç olarak tarihteki yerini aldı.

"Ezeli düşmanların derbisi: Panathinaikos-Olympiakos"

Ateşli derbiler arasında sayılan maçlardan biri de komşuda oynanıyor. "Ezeli Düşmanların Derbisi" olarak bilinen Panathinaikos-Olympiakos mücadelesi de gerilimin en üst seviyede seyrettiği derbilerden biri.

Başkent Atina'nın iki düşman kardeşi arasındaki maçlarda saha ve tribün olayları, yaralanmalar ve ölümlerin ardından rakip takım taraftarları stada alınmıyor. Sadece futbolda değil, iki ekip arasında aynı zamanda basketbol ve diğer branşlarda da ezeli rekabet son hızıyla devam ediyor.

Aynı "Superclasico"daki gibi Panathinaikos ve Olympiakos da iki ayrı sınıfı temsil ediyor. "Yoncalar" lakaplı Panathinaikos elit sınıfın takımı olarak bilinirken, Pire limanının yakınında kurulan kırmızı-beyazlı Olympiakos, emekçi sınıfın takımı olarak gösteriliyor.

İki takım arasında Yunanistan Süper Lig düzeyindeki ilk maçı Panathinaikos 4-1 kazanmasına rağmen bu rekabette Olympiakos aldığı 76 galibiyetle yeşil-beyazlı ekibin önünde yer alıyor. İki takımın son mücadelesi 3-0 Panathinaikos üstünlüğüyle sona erdi.

United-City derbisi son yıllarda daha fazla ilgi çekiyor

Manchester şehrinin iki önemli takımı Manchester United-Manchester City arasındaki rekabet ise ilk maçın oynandığı 1881 yılına dayanıyor. "Kırmızı Şeytanlar" lakabıyla nam salan Manchester United, ezeli rakibini oynadıkları ilk maçta 3-0 yendi.

İki takım arasındaki 100 yılı aşkın mücadelede Manchester United, 69 galibiyetle üstünlüğü elinde bulunduruyor. Manchester City'nin, Arap sermayesi sayesinde son yıllarda yıldız oyuncularla dolu bir kadro oluşturması Manchester derbisini bir futbol resitaline çeviriyor.

Manchester'ın iki ekibi arasında bu sezon oynanan son maçta, evinde "Kırmızı Şeytanlar"ı 4-1 gibi farklı bir skorla deviren Manchester City'nin yüzü güldü.

İtalyan derbileri eski ışıltısından uzak

Bir dönem Avrupa'daki futbolseverlerin yakından takip ettiği Roma-Lazio ve Milan-Inter derbileri, yıldız futbolcuların birçoğunun artık İtalya Serie A'yı tercih etmemesi nedeniyle eski ışıltılı günlerinden uzakta yer alıyor.

Başkentin sol görüşlü taraftar profiline sahip Roma ve milliyetçi Lazio arasında 1929 yılında oynanan ilk derbiyi 1-0 kazanan başkentin sarı-kırmızılı ekibi Roma, 64 galibiyetle aynı zamanda Roma-Lazio derbilerinde en çok yüzü gülen takım oldu. Son yıllarda iki takım arasında oynanan maçlarda görünen en çarpıcı skor 2008-2009 sezonunda Lazio'nun, Roma'yı 4-2 mağlup ettiği maçta alınmıştı. İki ezeli rakip arasında bu sezon Roma Olimpiyat Stadında oynanan maç ise 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

100 yılı aşkın Milan-Inter ezeli rekabetinde son yıllarda iki takımın yıldızlarının başka liglere transfer olması Milano derbisini de uluslararası bağlamda sıradanlaştırıyor. Milano şehrinin kırmızı-siyahlı ekibi Milan, 110 galibiyetle Inter'in önünde yer alırken, iki takım arasındaki son derbi karşılaşmasını 1-0'lık skorla Inter kazandı. Son birkaç sezonda iki düşman kardeş arasındaki en dikkat çekici mücadele 2004-2005 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde oynanan ve Inter'li taraftarların taşkınlıkları yüzünden 3-0 tescil edilen derbi olmuştu.

Almanya'nın "El Clasico"su: "Der Klassiker"

Bundesliga'nın önde gelen iki temsilcisi Borussia Dortmund ve Bayern Münih arasındaki maçlar son yıllarda Alman futbolunun Avrupa'da ses getirmesiyle ilgi çeker hale geldi.

İki takımın rekabetinde en ilginç skorlardan biri 1971-1972 sezonunda oynanan ve 11-1 Bayern Münih'in kazandığı maçta göze çarptı.

2010-11 sezonunda Almanya Ligi'nde ipi önde göğüsleyerek, uzun yıllar sonra taraftarına lig şampiyonluğu sevincini yaşatan Borussia Dortmund, Bayern Münih karşısındaki en son galibiyetini sezon başında oynanan Almanya Süper Kupası'nda 4-2'lik skorla alırken, iki ekip arasındaki son maçı Bavyera ekibi 3-0 kazanmasını bildi.

İki Alman temsilcisi geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış, Bayern Münih, ezeli rakibi Dortmund'u 2-1'lik skorla devirmeyi başararak Avrupa'nın en büyüğü olmuştu.

Benfica-Porto rekabetinde Benfica'nın flaş skorları göze çarpıyor

Portekiz'de "O Classico" olarak bilinen başkent ekibi Benfica ve Porto arasındaki rekabet 1912 yılına kadar dayanıyor. İki takımın 1912 yılında oynadığı dostluk maçında Lizbon temsilcisi Benfica, Porto'yu 8-2 gibi farklı bir skorla mağlup etme başarısını gösterdi.

Bugüne kadar 87 galibiyetle Porto rakibinden önde olsa da iki takım arasındaki en çarpıcı maç, 1942-1943 sezonunda Benfica'nın, Porto'yu 12-2 yendiği maç oldu.

İki ezeli rakibin bu sezon oynadıkları son maçta başkentin kırmızı-beyazlı ekibi Benfica, Porto'yu 2-0'lık skorla geçmişti.

Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti hız kesmeden devam ediyor

"Kıtalararası Derbi" olarak da bilinen, 100 yılı aşkın bir süredir devam eden ve gerilimin üst seviyede olduğu ezeli rekabette, Fenerbahçe aldığı 143 galibiyetle Galatasaray'ın önünde yer alıyor.

İlk kez 105 yıl önce karşılaşan iki İstanbul ekibinin maçı 2-0 Galatasaray lehine sona ererken, son randevu bu sezon 10 Kasım tarihinde oynanmış ve sarı-lacivertli ekip maçtan 2-0'lık galibiyetle ayrılmasını bilmişti.

İki takım arasındaki rekabette öne çıkan maçlardan ilki, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yi 7-0 yendiği 1911 yılında oynanan maç olurken diğeri, Fenerbahçe'nin, ezeli rakibi Galatasaray'ı 6 Kasım 2002 tarihinde 6-0'lık skorla mağlup ettiği maç oldu.

Taraflar arasındaki rekabet kadar şiddetin de yoğun yaşandığı derbilerden biri olarak gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmalarında son yıllarda çıkan olaylar nedeniyle rakip takım taraftarları stada alınmıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...