Ramil Guliyev, 'Bolt'u bekliyorum'

Ramil Guliyev, 'Bolt'u bekliyorum'

SPOR Haberleri

Usain Bolt'la 2009'da Berlin'de yarıştığını söyleyen Guliyev, '2016 Rio'da yeniden onunla karşılaşmak istiyorum' dedi.

Azerbaycan adına yarışırken, 2011 yılında Türk vatandaşlığına geçme kararı alan Ramil Guliyev, 17. Akdeniz Oyunları'nda 100 ve 200 metrelerde Türkiye rekoru kırarak iki gümüş madalya kazandı. Azerilerin izin vermemesi yüzünden 2 yıldır pistlere çıkamayan Guliyev, "Akdeniz Oyunları'na 6 hafta kala antrenmana çıktım. Şu anki derecem iyi değil. Formuma kavuşmak için 5 ay gerekiyor" dedi. 23 yaşında olduğunu hatırlatan Guliyev, "Olimpiyatlarda iyi bir derece yapmak istiyorum. 3 yıl içinde Avrupa rekorunu hedefliyoruz. 1979 yılından bu yana kırılamıyor" dedi.
BOLT GEÇİLMEZ BİRİ DEĞİL nbsp;
100 metrede dünyanın bir numarası Usain Bolt'u sorduğumuzda ise Ramil Guliyev, "2009 Berlin'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre finalini onunla birlikte koştum. Orada final koşan tek beyaz atlet bendim. Elemelerde önce 20.20 sonra 20.28'lik derece yaptım. Bolt'un rekor kırdığı (19.19) finalini ise 20.61'le bitirdim. Bolt çok farklı bir sporcu. Ancak geçilmeyecek biri değil. Onunla tekrar karşılaşmayı istiyorum. Bunun için de çok çalışmak zorundayım. 2016 Rio'da Bolt 30 yaşında olacak. İnşallah Brezilya'da karşı karşıya geliriz" ifadelerini kullandı.


nbsp;Ramil Guliyev, 'Bolt'u bekliyorum'

AZERİLERDEN nbsp;AĞIR FATURA nbsp;
Türkiye'ye geliş kararını Azerilerin nasıl karşıladığını nbsp;merak ettiğimiz Guliyev, "İş hükümetler arası krize dönüştü. nbsp;İki ülkenin cumhurbaşkanları görüştü ancak Azerbaycan Atletizm Federasyonu izin vermedi. Yoksa Londra Olimpiyat Oyunları'nda yarışacaktım. F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bize çok yardımcı oldu. nbsp;Azerbaycan Atletizm Federasyonu sonunda pes edip Türkiye'ye gelmeme müsaade etti ama 10 gün önce arayıp, geçmişte yaptığım kampların masrafını istediler. 30 bin dolar gibi bir rakam. nbsp;Bu durumda onlara nasıl bakmamı istersiniz?" diye konuştu.



BAŞBAKANDAN YARDIM BEKLİYOR

Üsküdar'da oturduğunu ve idmanlarını Burhan Felek'te yaptığını anlatan rekortmen sporcu, eşinin de bir sporcu olduğunu ve Türk vatandaşlığına geçip milli formayı giymek istediğini açıkladı. Ramil, "Eşim Yuliya Guliyeva, Ukrayna adına 400 metrede yarışıyor. Burada olsaydı madalya kesindi. Türk vatandaşlığına geçebilmesi için müracaat ettik. Bu konuda Sayın Başbakanımızdan yardım bekliyorum" dedi.


nbsp;Ramil Guliyev, 'Bolt'u bekliyorum'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...