Quaresma'dan derbiye gönderme: Maç normal olunca...

Düzenleyen:
Quaresma'dan derbiye gönderme: Maç normal olunca...

SPOR Haberleri

Portekizli yıldız, “Fenerbahçe maçında futbol oynamamız engellendi. Normal oynadığımızda neler yapabileceğimizi herkes biliyor” dedi.

Hafta sonu F.Bahçe derbisinde büyük travma yaşayan Beşiktaş’a dünkü Leipzig zaferi adeta ilaç oldu. Taraftarlar sosyal medyada derbideki hakem faciasının Leipzig önünde görülmediğini ve takımın gerçek futbolunu sergileyebildiğini ifade ederken buna paralel açıklamalar Quaresma’dan da geldi. Portekizli yıldız Talisca’nın golünde yaptığı asistle zaferde büyük pay sahibi olurken karşılaşmanın ardından, “Çok iyi futbol oynadık. Bugün takım gibi oynayarak maçı kazandık. Artık pazar günü oynayacağımız Trabzonspor maçına hazırlanacağız. Fenerbahçe maçında futbol oynamamız engellendi. Düşüncelerimi tam olarak söylemek istemiyorum. Ceza alabilirim. Futbol oynadığımızda neler yapabileceğimizi herkes biliyor. Burası benim evim. Beşiktaş’ta oynadığım sürece sahada her şeyimi son damlasına kadar vermeye hazırım” şeklinde konuştu. 

Talisca: Bonservisimi alın

Porto’ya attığı golün benzerini Leipzig’e de atan Talisca ise, “Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada tekrar gol attığım için çok mutluyum. Kendimi fiziksel ve taktik olarak da iyi hissediyorum. Daha iyi olmamız için kulübümüz bütün imkanları sağlıyor” derken, “Zor bir gruptayız, güçlü takımlar var. Porto iyi iş çıkardı. Kendi evimizde kazanıp üzerimize düşeni yaptık. Lig maçından sonra Monaco’ya odaklanacağız. Ailem ve ben burada mutluyum. Umarım her şey yolunda gider ve bonservisim alınır” açıklamasında bulundu. 

Kartal fena morarttı

Maçtan önceki basın toplantısında Leipzig’in oyuncuları yaptıkları konuşmalarla adeta Beşiktaş’a meydan okumuştu. Alman ekibinin forveti Timo Werner, “Beşiktaş’tan korkmuyoruz. Ne de olsa bir B.Dortmund veya Bayern Münih değiller. Buraya galibiyet için geldik” sözlerini kullanmıştı. Werner Beşiktaş defansı içinde kımıldayamayınca 32. dakikada teknik direktörü Ralph Hasenhüttl tarafından oyun dışına alındı. Leipzig kalecisi Gulacsi de maçtan önce yaptığı basın toplantısında, “Beşiktaş’ın forvetleri güçlü ama içlerinde uykularımı kaçıracak birisi yok” diyerek oldukça havalı konuşmuştu. Alman ekibinin file bekçisi henüz maçın 11. dakikasında Babel’in ayağından golü yiyince tribünlerin alay konusu oldu. Gulacsi Talisca’nın golünde ise daha aciz durumlara düştü. 90 dakikanın sonunda Alman futbolcular sahadan büyük bir yıkımla ayrılırken Beşiktaş taraftarlarının da sosyal medyada hedefi oldu. Taraftarlar, “Beşiktaş’ın forvetleri güçlü ama içlerinde uykularımı kaçıracak birisi yok diyen Gulacsi online mı?” tarzında paylaşımlar yaptı. 

Yok böyle seyirci

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde evine eli boş gönderdiği Red Bull Leipzig takımının hocası ve oyuncuları mağlubiyeti ‘stat atmosferine’ bağladı. Leipzig’in hocası Ralph Hasenhüttl, “Atmosfer bizi etkiledi. Avrupa’da tecrübe sahibi olmak istiyoruz ama deplasmanda böyle bir atmosferi ilk defa yaşayınca takım için de iyi olmuyor. Şans da yanımızda değildi. Kaybettik, dersimizi aldık” derken, ikinci yarıda gol umudu olarak oyuna giren Kevin Kampl “Stresliydik. 1 gol bulabilseydik gidişat değişebilirdi. Beşiktaş galibiyeti hak etti. Birçok stadyumda maç oynadım fakat bugüne kadar hiçbir yerde böyle bir atmosfer görmedim. Gerçekten muhteşemdi” ifadelerini kullandı.

Werner sesten etkilendi, çıktı

Vodafone Arena’da 90 dakika boyunca yeri göğü inleten taraftalar, Leipzig’in yıldız oyuncusu Timo Werner’i sahadan kaçırttı! Yüksek desibelli tezahürattan etkilenen Werner önce kenara gelip kulak tıkacı aldı, daha sonra dayanamayıp 32. dakikada oyundan çıktı. Böylece bir taraftar topluluğunun ‘gürültü’ yüzünden sahadan oyuncu çıkarmasıyla bir ilk de yaşanmış oldu. 

"Gurur duyuyorum"

Maç sonrası büyük mutluluk yaşayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Maçı kazandık ve 2’de 2 yaptık. Bundan sonra Monaco maçı var. Oradan da puan ve puanlarla dönersek bir üst turu garantilemiş oluruz. Hedefimize doğru gidiyoruz. Böyle bir camiaya başkanlık yaptığım ve böyle bir taraftara sahip olduğum için gurur duyuyorum” açıklaması yaptı.

"Şansımız yüzde 80"

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Gruptan çıkmayı bu maçtan sonra yüzde 70-80 görüyorum” derken, “Umarım daha güzel günler geçireceğiz. Futbol bu. Eğlenceli tarafı da var. Bundan sonra işimiz daha kolay ama oynanacak çok maç var. Oyun disiplini, oynanan oyun ve güçlü rakipler karşısında alınan sonuçlar bizi cesaretlendiriyor” açıklaması yaptı. 

"Elektrikler kesildi"

Beşiktaş’ın çok övülen ve 2019 Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak olan stadı Vodafone Park’ta dün şok yaşandı. Karşılaşmanın 60. dakikasında stadın bir anda elektrikleri zayıfladı. Maçın hakemi Sergei Karasev maçı durdururken futbolcuları soyunma odasına gönderdi. 10 dakikalık aradan sonra karşılaşma devam etti.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...