Prandelli, Terim'i de Mancini'yi de geçti

Prandelli, Terim'i de Mancini'yi de geçti

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, ligin ilk 5 haftasında Fatih Terim ve Roberto Mancini'yi geçti.

Spor Toto Süper Lig'de 5 hafta geride kaldı. Ligin zirvesinde ise 4 büyük takım arasında geçen sezonki teknik direktörünü değiştirmeyen tek takım olan Beşiktaş bulunuyor. Galatasaray geçtiğimiz sezon ilk 5 haftada Fatih Terim ile çalışmış, ardından yollar ayrılmış, yerine İtalyan Roberto Mancini getirilmişti. Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Ersun Yanal ile mutlu sona ulaşmış ancak yeni sezon başlamadan başarılı teknik adam istifa etmişti. Trabzonspor ise geçtiğimiz sezona Mustafa Reşit Akçay ile başlamış kötü sonuçların ardından takımın başına Hami Mandıralı getirilmişti. Mandıralı ile sezon sonu yollar ayrılarak takım Vahid Halilhodzic'e emanet edildi.


BEŞİKTAŞ ZİRVEDE AMA... nbsp;
Geçen sezondan beri yeni stadını bekleyen ve bu sebeple bir süre Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda ve genelde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda iç saha maçlarını oynayan Beşiktaş, 2014-2015 sezonunun ilk 5 maçında 3 galibiyet 2 beraberlikle 11 puan topladı. Ligin zirvesinde yer alan Kara Kartal 5 gol atarken kalesinde ise 2 gol gördü. Siyah-Beyazlılar 2013-2014 sezonunda ise ilk 5 maçta 4 galibiyet 1 mağlubiyet almıştı. Rakip filelere 11 gol atan Beşiktaş kalesinde ise 5 gol görmüştü. 5 golün 3'ü ise hükmen 3-0 mağlubiyetle sona eren Beşiktaş - Galatasaray maçından dolayı tabelaya yansımıştı. Milli maçlardan dolayı liglere verilen aranın ardından Beşiktaş, Sivasspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.


KARTAL, YANAL'IN GERİSİNDE KALDI nbsp;
Fenerbahçe'de, geçtiğimiz sezon takımı şampiyonluğa ulaştıran Ersun Yanal sezon başlamadan takımdan istifa etmişti. Fenerbahçe yönetimi ise Yanal'ın yerine yardımcısı İsmail Kartal'ı getirdi. Kartal yönetimindeki Sarı-Lacivertliler 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet ile 10 puan topladı. Ayrıca geçen sezonun şampiyonu 6 gol atarken kalesinde ise 5 gol gördü. Geçen sezon Yanal ile ise; 5 maçta 4 galibiyet 1 mağlubiyet alan Fenerbahçe 12 puan toplamıştı. Rakip filelere 15 gol atan ekip kalesinde ise 7 gol görmüştü. İsmaik Kartal ilk 5 haftalık performansa göre Ersun Yanal'ın 2 puan puan ve 11 gol gerisinde kalmış oldu. Ancak takımın yediği gol sayısı ise 2 gol azaldı.


PRANDELLİ, TERİM'İ DE MANCİNİ'Yİ DE GEÇTİ nbsp;
Galatasaray'da geçtiğimiz sezon ilk 5 hafta Fatih Terim ardından ise Roberto Mancini teknik direktörlük koltuğuna oturmuştu. 2014-2015 sezonunda ise takımın başına bir başka İtalyan Cesare Prandelli getirildi. Galatasaray, Süper Lig'de, Prandelli yönetiminde 5 maçta 3 galibiyet bir beraberlik bir de yenilgi aldı. 10 puanla ligde 3. sırada bulunan Prandelli'nin Galatasaray'ı geçtiğimiz sezonun ilk 5 haftasını geride bıraktı. 2013-2014 sezonunun ilk 5 haftasını Fatih Terim yönetiminde geçiren Galatasaray, 2 galibiyet 3 beraberlik alarak 9 puan toplamıştı.


MANCİNİ'NİN İLK 5 HAFTASI
Fatih Terim'in görevden alınmasının ardından takımın başına getirilen Roberto Mancini ilk maçına Devler Ligi'nde Juventus karşısında çıkmıştı. Galatasaray, Mancini'nin takımın başına geçtikten sonraki ilk 5 haftasında ise; biri Kadıköy'de Fenerbahçe'ye olmak üzere 2 kez mağlup olan Aslan, 3 kez de galip gelerek 9 puan toplamıştı. Milli maçların ardından ligde oynanacak olan 6. haftada Türk Telekom Arena'da, Galatasaray - Fenerbahçe derbisi oynanacak.


EN BÜYÜK DÜŞÜŞ TRABZON'DA
Bu sezon transfer dönemini en hareketli geçiren takım ise şüphesi Trabzonspor. Takımın başına Vahid Halilhodzic'i getiren Fırtına, takımı resmen baştan aşağıya yeniledi. Ancak Bordo-Mavili ekip henüz bekleneni veremedi. Trabzonspor geçtiğimiz sezon ilk 5 haftada 3 galibiyet ve 2 mağlubiyhetle 9 puan toplarken bu sezon ise 5 maçta 4 beraberlikle 4 puan toplayabildi. Mustafa Reşit Akçay'ın görevden ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Hami Mandıralı yönetimindeki Trabzonspor ise; 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik bir mağlubiyet almıştı. Trabzonspor, Süper Lig'in 6. haftasında ise sahasında Mersin İdman Yurdu'nu konuk edecek.
Habertürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...