Potadaki deprem GSGM'yi harekete geçirdiİ! Devlet el koydu

Potadaki deprem GSGM'yi harekete geçirdiİ! Devlet el koydu

SPOR Haberleri

GSGM, durum tespiti yapabilmek için G.Saray ile F.Bahçe arasındaki 5. maçın bütün raporlarını ve gerekçeli kararını TBF'den talep etti.

Galatasaray'ın "Final maçına çıkmayacağız" açıklamasıyla krize dönüşen Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki şampiyonluk maçına devlet el koydu. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün, Basketbol Federasyonu'ndan iki takım arasında oynanan 5. maça ait tüm raporları istediği ileri sürüldü.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın direktifleri doğrultusunda, yetkililerin federasyonu arayarak serinin oynanan 5. maçının hakem, komiser raporlarını, Fenerbahçe'nin savunmasını ve disiplin kurulunun verdiği kararın gerekçeli metnini talep ettiği bildirildi. nbsp;
GSGM'nin raporları ve kararları inceleyerek durum tespiti yapacağı belirtiliyor. Çünkü GSGM'nin federasyonlar üzerinde böyle kararlar için yaptırım gücü yok. Basketbol federasyonu özerk ve Türkiye'de kendi parasını kazanıp kendi bütçesini hazırlayabilen iki federasyondan biri.
Bakan Kılıç:?Şampiyon sahada belirlenmeli nbsp;
Basketbolda yaşanan krizi değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise, "Basketbol liginin şampiyonu kanaatimce sahada belirlenmeli" dedi. 9. Kariyer Zirvesi'ne katılan Bakan Kılıç, "Herkes bu olaya aklıselimle sakin bir şekilde yaklaşmalı. Süreç şu anda devam ediyor. Bilindiği gibi sporda şiddet yasamız var. Adımlar da atılmış durumda. Önümüzdeki sezonda elektronik bilet uygulaması devam edecek. Sadece futbol değil basketbol ve başka branşlarda da hayata geçiyor. O ortamın da ona uygun olması lazım. Bir taş atmak ile bir meşale atmak, normal şekilde edemeyeceğiniz küfrü kalabalık şekilde dile getirmek, tasvip ettiğimiz hareketler değil" diye konuştu.


Demirel: Bu kabul edilemez
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray'ın final maçına çıkmama kararını yorumladı. NTV Spor'a konuşan Demirel, "Galatasaraylılar endişe duymasın, güvenlik sorunu olmayacaktır. Beklentimiz bu hatadan dönülmesi" diyerek, final maçının oynanmasının herkesin yararına olacağını ifade etti. İşte Demirel'in sözleri: "Galatasaray'ın yaptığı açıklamanın kabul edilebilir yönü yok. Türk basketbolunda bu sene hem erkek hem kadınlarda final oynayan iki kulübün düzeyli bir mücadele vermesi gerekirken, sporcuların ve teknik heyetin mücadelesine herkesin saygı duyması beklenirken, yöneticilerin bunun önüne geçtiğini görüyoruz. Son sözü sporcuların ve teknik kadroların söyleyerek sezonun tamamlanmasıdır beklentimiz. Herhangi bir güvenlik sorunu yaşanması mümkün değildir. Sesimin titremesi üzüldüğüm yönüne çekilebilir. Türkiye'de güzide iki takım arasındaki problemler üzmektedir."


"KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ"
Galatasaray'ın potada depreme neden olan final maçına çıkmama kararının yankıları sürerken, sarı-kırmızılı kulüp dün bir bildiri daha yayınladı. Resmi siteden yayınlanan bildiride, alınan tarihi kararın bir güne özel ve bir maçla ilgili tavır olmadığı belirtildi. Açıklamada; "Kararlarımızın arkasındayız. Türkiye'de her alanda sporun öncüsü olan Galatasaray, sporda adaletli ve ahlaklı bir düzenin kurulması için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. 17 Haziran açıklamamızda yer alan, Erkek ve Kadın Basketbol takımlarımızın önümüzdeki sezon lig yarışından çekilmesi seçeneği dahil başka adımların ilgili kurullarımızda değerlendirileceği hususu da; bu bağlamda ciddi bir uyarı olarak alınmalıdır. Galatasaray Spor Kulübü'nün bu şubelerimizi kapatmak ve küçültmek gibi bir düşüncesi asla olmamıştır ve olmayacaktır. Bütün mücadelemiz, Türk sporunun ona zarar verenlerden arınması içindir. Ahlaklı ve adaletli bir spor düzeninde, Galatasaray Erkek ve Kadın Basketbol takımları da, her branştaki sporcularımız da Türkiye'ye yeni ve onurlu zaferler armağan edecektir" ifadeleri kullanıldı.


Galatasaray kampa girdi
Galatasaray'ın "Maça çıkmayacağız" açıklamasına rağmen sarı-kırmızılı basketbolcular dün Ülker Arena'da yapmaları gereken idmanı Abdi İpekçi'de gerçekleştirdi. Yöneticiler oyunculara "Federasyon kararlarında geri adım atmazsa kesinlikle maça çıkmayacağız" dedi. Antrenman sonrası Galatasaray kafilesi toplu olarak Maslak Shereton Otel'e geçerek kampa girdi.


ÜLKEDE HAKEM KITLIĞI MI VAR?
Galatasaray'ın basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve karşılaşmaya atanan hakem üçlüsü hakkında oldukça sert ifadeler kullandı. nbsp;
Demirkol, "Söylenecek bir şey yok. Bu başkanımızın kararı ve toplantıda yoğun gündemden dolayı bulunamamıştım. Ama biz de bu kararın arkasındayız. Bu sürecin sorumlusu Türkiye Basketbol Federasyonu'dur. Adaletli, insaflı ve vicdanlı kararlar verselerdi bizim kulübümüz de böyle bir karar almazdı. Maça çıkma veya çıkmama konusunda TBF'nin önerileri samimi olursa, şartlar değişirse başkanımız da bunu tekrar düşünür. Mesela hakemlerden Recep Ankaralı, neden Recep Ankaralı? Zaten şaibeli bir şahıs. Hakem üçlüsü biraz onurlu, haysiyetli olsa affını isterdi. Bu hakemlerden herkes rahatsız. Resmen Federasyon 'Bu maçı oynamayın' kararına getirdi. Bu kararı Galatasaray almadı, Federasyon aldırttı. Biz Galatasaray olarak o fırsatçılara, o İrlandalılara fırsat vermeyeceğiz. Genel konuştum, arzu eden üstüne alınsın. Maçlarda Federasyon yetkililerini göremiyorum. Bunların sorgulanması lazım Galatasaray'ın aldığı kararlar değil" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...