Polonya ve İsveç'in ardından bir karar da Çekya'dan: Rusya ile maça çıkmak istemiyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polonya ve İsveç'in ardından bir karar da Çekya'dan: Rusya ile maça çıkmak istemiyorlar

SPOR Haberleri  / AA

Çekya Futbol Federasyonu, 2022 Dünya Kupası play-off'larında Rusya ile eşleşirlerse milli takımın sahaya çıkmak istemediğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Polonya ve İsveç de Rusya ile oynamayı reddetmişti.

Spor dünyasından Rusya'ya karşı tepkiler ve yaptırımlar sürüyor. Son olarak Çekya Futbol Federasyonu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off finalinde Rusya ile eşleşmeleri halinde milli takımın sahaya çıkmak istemediğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, yönetim kurulu toplantısının ardından oy birliğiyle bu yönde bir karar alındığı belirtilerek, Ukrayna'ya saldırıda bulunan Rusya ile maç yapmak istenmediği vurgulandı.

POLONYA VE İSVEÇ'İN ARDINDAN 3'ÜNCÜ ÜLKE

Açıklamada, konu hakkında UEFA ve FIFA yetkilileriyle görüşülmeye başlandığı da belirtildi. Polonya ve İsveç'in ardından Çekya, Rusya karşısında sahaya çıkmak istemediğini belirten üçüncü ülke oldu.

Rusya, 24 Mart'taki Dünya Kupası play-off yarı finalinde Polonya'yı ağırlayacak ve galip gelirse İsveç-Çekya mücadelesinin kazananıyla 29 Mart'ta evinde karşılaşacak.

FIFA, konuya ilişkin hafta içinde yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna'da yaşanan son durumu mercek altına aldığını ve 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yeni gelişmeler yaşanabileceğini duyurmuştu.

Polonya ve İsveç'in ardından bir karar da Çekya'dan: Rusya ile maça çıkmak istemiyorlar

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...