Podolski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya tepki

Düzenleyen:
Podolski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya tepki

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaret içeren şiiri Alman ZDF kanalında yayınlanan mizahçı Jan Böhmermann için 'Başkaları hakkından bel altı espriler yapan bunun hesabını verecek' açıklamasında bulundu.

Galatasaraylı Lukas Podolski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Jan Böhmermann'a kişisel Twitter hesabından tepki gösterdi.

Alman yıldız, 2006 yılında 'Lukas'ın günlüğü' adlı parodide kendisi hakkında da aşağılayıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdiği, daha sonra ise davasından vazgeçtiği Böhmermann için kişisel twitter hesabından, "Sevgili Jan, başkaları hakkında bel altı espriler yapan, günün birinde bu esprilerinin hesabını verecek" mesajını paylaştı.

ZDF yayından kaldırdı ve internetten sildi

Önce Alman NDR kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine mizah içerikli bir video klip yayınlanmış, Türkiye bunun üzerine Alman Büyükelçi'yi Dışişleri'ne çağırarak nota vermişti. Olayın Alman kamuoyuna yansımasının ardından kabare sanatçısı Jan Böhmermann, ZDF kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaret içeren şiiri okumuştu.

Podolski'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya tepki

Almanya Başbakanı Angela Merkel pazar akşamı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yaparak, metnin bilinçli olarak hakaret amacıyla yazıldığını söylemişti.

3 yıla kadar hapsi öngörülüyor

Alman ceza yasasının 103'üncü maddesi, yabancı devlet adamlarına hakarete üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Hatta bu hakaret iftira amaçlıysa, ceza beş yıla kadar çıkıyor. Bu durumda Jan Böhmermann'ın büyük bir ihtimalle ağır cezayla yargılanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...