Pistte 12'den vurduk

Düzenleyen:
Pistte 12'den vurduk

SPOR Haberleri

Atletizm tarihinde bu turnuvaya kadar 12 defa kürsüye çıkabilen Türkiye, Hollanda'daki şampiyonada 12 madalya topladı

Türkiye, Amsterdam şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası’na kelimenin tam anlamıyla damgasını vurdu. Bu turnuvaya kadar atletizm tarihinde pistlerde 12 madalyası bulunan ülkemiz Hollanda'daki turnuvayı 12 madalyayla bitirdi ve Avrupa'da adından söz ettirdi. Türkiye bu turnuvada 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek adeta volkan gibi patladı. Şampiyonada Yasemin Can kadınlar 5 bin ve 10 bin metrede, Polat Kemboi Arıkan erkekler 10 bin metrede, Yasmani Copello Escobar da erkekler 400 metre engellide altın madalya aldı. 
Son günü de boş geçmedik
Ali Kaya 10 bin metrede, Aras Kaya 3 bin metre engellide, Jack Ali Harvey 100 metrede, Ramil Guliyev 200 metrede ikinciliği göğüsledi. Kadınlar gülle atmada Emel Dereli bronza uzanırken son gün yarışlarında erkekler yarı maratonda Kaan Kigen Özbilen gümüş madalya aldı. 3000 metre su engelli kadınlarda yarışan Özlem Kaya 3.'lük elde etti. Aynı zamanda kadınlar yarı maratonunda Türkiye, takım halinde üçüncü sırada yer aldı ve bronzu kaptı. Düne kadar birinci sırada bulunan Türkiye son gün yarışları sonrası madalya sıralamasında Polonya, Almanya ve Britanya’nın ardından dördüncü sırada yer alırken birçok kalburüstü ülkeye fark attı. 

Pistte 12'den vurduk

Pistte 12'den vurduk

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...