Pınar K.Yaka final serisinin 2.maçında Anadolu Efes'i devirdi

Pınar K.Yaka final serisinin 2.maçında Anadolu Efes'i devirdi

SPOR Haberleri

İzmir ekibinde Dixon 28 sayı, 6 ribaunt, 6 asistle geceye damga vurdu. TBL play-off serisinde durum 1-1 oldu

Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 86-85 yenen Pınar Karşıyaka, seriyi 1-1 yaptı. 3. maç 14 Haziran Pazar, 4. karşılaşma da 16 Haziran Salı günü Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde İzmir'de oynanacak. Perperoglou-Lasme ikilisinin sayılarına (7-2), 6-0'lık seriyle karşılık veren Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 23-22 geride tamamladı. Savunmaların ön plana çıktığı 2. periyotta ev sahibi Cedi Osman ve Heurtel'le skor buldu. Fakat Pınar Karşıyaka'da maçın yıldızı Dixon ve Strawberry sayı makinasına dönünce İzmir ekibi soyunma odasına 46-44 önde gitti. nbsp;
Son anlar nefes kesti
3. periyotta süren Dixon şovla 12-0'lık seri yapan Pınar Karşıyaka farkı açtı: 64-53. Efes, Birkan ve Perperoglu'yla dirense de final bölümüne İzmir ekibi 69-63 üstün girdi. Bu bölümde Heurtel-Perperoglou ikilisi üçlüklerini konuşturdu. 35'te Efes öne geçti: 76-73. Son bölümde maçta büyük çekişme vardı. Karşılıklı sayılar skoru bitime 9 saniye kala 85-85'e getirdi. Daha sonra nbsp;Efes'in hücuma çıkarken yaptığı top kaybında Perperoglou, Gabriel'e faul yaptı. Gabriel bitime 2,4 saniye kala kullandığı serbest atışlardan birini sayıya çevirerek takımını 86-85 öne geçirdi. Son topu kenardan kullanan Efes'te Krstic'in şutu isabetli olmadı ve Pınar Karşıyaka müsabakadan 86-85 galip ayrılarak avantaj elde etti.


Maç sonunda gerginlik
Maçta bitiş düdüğünün ardından saha içi bir anda karışırken, iki takımın bazı oyuncuları arasında yaşanan gerginliği araya giren diğer oyuncular ve teknik ekipler sonlandırdı. Anadolu Efesli oyuncular, Krstic, Saric ve Perperoglou ise hakem Ali Serkan Emlek'e tepkilerini dile getirdi. Emlek'in üzerine yürüyen Krstic'i diğer oyuncular sakinleştirerek soyunma odasına götürdü.

Murad TAMER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...