Pereira: Tek derdim turu geçmek

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Pereira: Tek derdim turu geçmek

SPOR Haberleri  / Sabah

Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda Monaco'yu saf dışı bırakarak adını play-off etabına yazdırmak isteyen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, zorlu mücadeleyi analiz etti.

Portekizli teknik adam, "İlk maç beklediğimiz gibi zorlu geçti. İyi bir maç çıkardık, sağlam görüntü çizdik ama çalışmamız gereken noktalar var. Geçen maçta aldığımız skor nedeniyle bir nebze avantajımız var ancak tur her iki tarafa da açık. Elimizden gelenin en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu. İşte Pereira'nın dikkat çektiği noktalar:

GERÇEKÇİ OLMAK ZORUNDAYIZ
 "Tur ortada. Rakibin kaliteli oyuncuları var. Elimizden geleni yapıp üst tura yükselmek istiyoruz. Bizim hedefimiz kesinlikle turu geçmek. Skor veya iyi futbol beni ilgilendirmiyor. Tek derdimiz turu geçmek. Açıkçası kötü oynamaya ama turu geçmeye razıyım. Henüz geliştirmemiz gereken noktalarımız var. Kazanmak isteyen bir takım olmak zorundayız. Zaman geçtikçe kesinlikle çok güçlü bir takım olacağız. Ancak şu anda gerçekçi olmalıyız."

TARAFTARSIZ FUTBOL OLMAZ
"Taraftarlar olmadığı zaman kalite de eksik oluyor. Futbolun güzelliği taraftarlardır. Fenerbahçe taraftarları da burada olsaydı daha güzel bir ortam oluşurdu. Taraftarlar futbolun kalbi ancak bu karar, rakip kulüp tarafından alındığı için çok fazla yorum yapmayacağım. Aynı zamanda zeminin de kalitesiz olduğunu gözlemledim. İyi futbola yol açacak güzel bir zemin bulunmuyor ne yazık ki."

'HAYALİMİZ DEVLER LİGİ'
Teknik direktörü Vitor Pereira ile birlikte basın toplantısına katılan Hasan Ali Kaldırım, "Açıkçası bu turun en zor eşleşmesi olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da iyi bir oyun ve mücadele sergileyerek kazanmayı başardık. Yarın (bugün) aynı oyunu ve mücadeleyi gösterdiğimiz takdirde tura yakın olduğumuzu düşünüyorum. Tüm takım arkadaşlarımın tek bir düşüncesi bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde olabilmenin hayalini kuruyoruz" dedi.

'ATILMAMAYI DENEYECEĞİM'
İstanbul'da oynanan karşılaşmayı cezalı olduğu için televizyon başından takip eden Vitor Pereira, "Saha kenarında kalmak için özel bir çalışmanız oldu mu? Yarın (bugün) Monaco'ya karşı sahada kalabilecek misiniz?" sorusuna verdiği, "Deneyeceğim" yanıtı ile gazetecileri gülümsetti.

KJAER YOK TOPAL VAR
Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile Mehmet Topal'ın cezası bitti. İstanbul'daki maçı tesislerde televizyondan izleyen Portekizli çalıştırıcı, bugün kulübede olacak. Mehmet Topal da cezasını bitirdi, sakatlığını atlattı ve oynamaya hazır hale geldi. Aslında Pereira ilk maçtaki kadrodan tek değişikliği kalede Ertuğrul'un yerine Fabiano'ya şans vererek yapacaktı. Ancak Kjaer'in ilk maçta dizine aldığı darbe nedeniye yaşadığı sakatlık dün akşama kadar geçmedi. Danimarkalı stoper dün akşam da takımla birlikte çalışmayarak düz koşu yapmakla yetindi. Büyük bir sürpriz olmazsa Kjaer'in yerine bugünkü zorlu maçta üçlü defansta Mehmet Topal görev yapacak.

TURLA GEL KANARYA
Şampiyonlar Ligi'ne 7 sezondur hasret kalan Fenerbahçe, üçüncü ön eleme turu ilk maçında 2-1 yendiği Monaco ile bugün II. Louis Stadı'nda karşılaşacak. TSİ 21.45'te başlayacak ve Lig TV'den yayınlanacak mücadeleyi Artur Dias yönetecek. Temsilcimiz, her türlü galibiyet ve beraberlikle adını play-off turuna yazdıracak. Kanarya, iki veya üzeri gol atıp tek farklı yenilmesi durumunda da tur atlıyor. Monaco, 2-1 kazanırsa maç uzayacak. Kanarya, elenirse yoluna Avrupa Ligi playoff turundan devam edecek.

SAAT: 21:45
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Artur Dias (Portekiz)
TD: Vitor Pereira (3-5-2)

MAÇA DOĞRU...
 Turu geçerse 3 milyon Euro cepte
 Fenerbahçe, Monaco'yu saf dışı bırakması halinde 3 milyon Euro'luk para ödülünü garantilemiş olacak. Hem Monaco'yu, hem de play-off turundaki rakibini elerse ismini gruplara yazdıracak olan Kanarya, o zaman en az 14.4 milyon Euro'luk ödülü kasasına koyacak

Play-off'ta seri başı olamayacak
 Fenerbahçe, Monaco'yu elemesi halinde play-off turunda seri başı olamayacak. Temsilcimizin kesinleşen muhtemel rakipleri, Manchester City, Porto ve Villarreal. Üçüncü ön eleme turunda Young Boys'la eşleşen Donetsk ve PAOK'la eşleşen Ajax turu geçmeleri halinde seri başı olarak kura çekimine katılacak ve sarı-lacivertlilerin diğer muhtemel rakipleri olacak.

Pokemon avı yasak
 Bu gece karşılaşmanın oynanacağı II. Louis Stadı'nda son dönemin moda oyunu için yapılan "Pokemon Go avlamak yasak" uyarıları dikkat çekiyor.

Kanarya'ya özel önlem
 Monaco Prensliği güvenlik gerekçesiyle Fenerbahçe taraftarına 1-3 Ağustos arasında kente giriş yasağı getirmişti. Bu arada dün 14.00'te Nice kentine inen Fenerbahçe kafilesi güvenlik gerekçesiyle farklı bir terminalden çıkarıldı. Kanarya sıkı koruma altına alındı.

Aziz Yıldırım'dan takıma tam destek
 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kritik Monaco deplasmanında takımı yalnız bırakmadı. Başkan Yıldırım, kardeşi Ali Yıldırım ve diğer yöneticileri taşıyan özel uçakla Fransa'ya çıkarma yaptı. Bir hayli keyifli olduğu gözlenen Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları, turdan da emin gözüküyordu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...