Pereira döneminde rafa kalkan uygulamalar yeniden hayata geçirildi

Düzenleyen:
Pereira döneminde rafa kalkan uygulamalar yeniden hayata geçirildi

SPOR Haberleri

Portekizli hoca ile iki sezona yükleme yapmadan başlayan ve büyük sıkıntılar yaşayan Fenerbahçeli oyuncular, Dirk Advocaat’ın gelişiyle eski güçlerini kazanmaya başladı

M.EMİN ULUÇ - Fenerbahçe’de Vitor Pereira’nın enkazı yavaş yavaş kaldırılıyor. Bütün eleştirilere rağmen bildiğinden şaşmayan ve iki sezon da takıma hazırlık döneminde yükleme yapmayan Portekizlinin dibe vurdurduğu oyuncular toparlanıyor. Dirk Advocaat ve ekibinin düzenli çalışmaları kısa sürede sonuç vermeye başladı. Sakatlıklara karşı sıfır risk tedbiriyle çalışan ekibin yaptırdığı bilimsel antrenmanlar sonrası sarı-lacivertli oyuncuların fizik güçlerinde büyük bir artış görüldü. İdmanların sayısını ve süresini artıran Advocaat, tempoyu yavaş ama sürekli yukarı çekerken kendilerini daha iyi hissetmeye başlayan oyuncuların daha hırslı çalışması dikkat çekti. Advocaat’ın ekibi, ellerindeki tüm teknolojik aletlerden faydalanırken, tecrübeli hoca selefine gönderme yaptı.

 Kıymetini bilmek gerek
Fenerbahçe için “Büyük hedefleri olan dev bir kulüp” tanımlamasında bulunan Dirk Advocaat, “Bunu Türkiye’ye gelmeden önce de biliyordum. Ancak kulübün içine girince daha iyi anladım. Elimizde bir çok dünya kulübünde olmayan imkânlar var. Bunları kullanmamak delilik olur” ifadesini kullandı. Kendisine sunulan çalışma ortamından son derece memnun olduğunu belirten Hollandalı, “Dünyada bu şartları sayılı kulüpte bulabilirsiniz. Başarılı olmak için her şeye sahibiz. Yeter ki, elimizdeki imkânları iyi kullanalım ve işimizi gerektiği gibi yapalım” dedi. Fenerbahçe’nin bilim düşmanı eski hocası Pereira, değil elindeki imkanları kullanmayı, kondisyon antrenmanı yapmayı dahi gereksiz buluyordu.

Ne ararsan var
Teknolojinin son nimetlerine sahip Fenerbahçe’nin elindeki imkânlar birçok dünya devini kıskandıracak boyutta. Mükemmel tesislere sahip olan sarı-lacivertlilerde oyuncuların gelişimi için Alter G’den hava basınçlı ağırlık cihazlarına, akıllı bisikletlerden nefes açısı maskelere kadar her türlü teknolojik alet mevcut. Pereira döneminde tozlanmaya bırakılan bu cihazlar Advocaat’la yeniden kullanıma sunuldu.

Hücumda savaş var
Fenerbahçe’de Sow ile Lens’in transferi forvet hattındaki rekabeti kızıştırdı. Dirk Advocaat’ın 4-3-3 formasyonuna sıcak bakması hem golcüler hem de kanat oyuncuları arasında büyük bir çekişmeyi tetikledi. Geçen sezon sadece birbirleriyle rekabet eden Fernandao ve Van Persie, bu sefer forma için Sow ve Emenike gibi iki önemli ismi de geçmek zorunda. Kanatlarda ise geçen sezon Nani ve Markovic’le girdileri savaştan zaferle çıkan Volkan ile Alper’in işi bu sefer çok daha zor. Aatıf, Stoch derken bir de Lens katıldı yarışa. Ayrıca Sow’un kanatta da oynayabilmesi rakip sayısını arttırdı. Oyuncuların forma aşkı mücadeleyi ve beraberinde tansiyonu yükseltmeye başladı. Bu durumdan hiç şikâyeti olmayan ise tabii ki Advocaat.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...