Pereira dersini almış

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Pereira dersini almış

SPOR Haberleri  / Sabah

Pereira, geçen yıldan ders aldığını itiraf ederken, daha güvenli bir görüntü çizdi… Hücum aksiyonlarını zenginleştirmeye çalışıyor. Sağ kanat sıkıntısız... Hücum Aatif’la daha esnek ama orta alanda Meireles ve Diego’nun boşluğu doldurulmalı

Fenerbahçe uzun yıllar sonra ilk kez şampiyonluğu kaçıran bir teknik adamla başladı kampa... Taraftarın kafasında soru işaretleri uyandıran Vitor Pereira'da 1 yılda yaşanan değişimi şu cümleyle ifade edelim: Geçen sezon ligi tanımayan ve umut vaat eden Portekizli, bu sezon ne yapması gerektiğini bilen bir görüntü çizerken ayağı yere basan açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Zaten kendisi de Topuk Yaylası'nda yaptığı basın toplantısında "Dersimi aldım" diyerek geçen sezon 3 kulvarda birden verdiği mücadeleden eli boş dönmesinin özetini yapmış oldu.

SAĞ KANAT SORUNSUZ BÖLGE
 Gregory van der Wiel ve takviye olmazsa Hasan Ali orta beşlinin kanatlarında görev yapacak. Van der Wiel, dengeli çıkışlarıyla bu sisteme kolay adapte olabileceğini gösterdi. Alper Potuk, hem yüksek koşu mesafesi, hem de çift yönlü oyunuyla beşlinin solu için çok ciddi adaylardan biri. Aatif ve Volkan Şen yine zaman zaman kanatlarda değerlendirilebilecek alternatifler.

SALİH UÇAN BONUS AMA YETERLİ DEĞİL
 Orta alan, geçen sezondan farklı olarak Salih Uçan bonusuna sahip. Kayıp sezon geçiren Meireles ve bileti kesilen Diego'nun boşluğunu o dolduracak. Benzer özelliklere sahip Topal- Souza-Ozan üçlüsünün yanında Salih, şık pasları ve hücuma katkısıyla fazlaca süre almaya yakın gözüküyor. Elbette bu alana bir takviye daha yapılacağını notlarımıza ekleyelim.

TAKIM TEMMUZ SONU RENK VERİR
 Portekizli teknik adam çok fazla beraber çalışamamaktan yakınsa da Şampiyonlar Ligi savaşı için takımın iyi bir seviyeye geleceğine inanıyor. Fenerbahçe iki Volkan'ın ameliyatı ve Uygar'ın uzun süreli sakatlığı dışında birçok sorunu hallederek Topuk Yaylası'ndan dönüyor. Ama şunu belirtmek şart: Bu gelişmelerin sahaya nasıl yansıyacağını görmek için Temmuz sonunu beklemek en doğrusu.

İKİNCİ SİSTEM HAZIRLIĞI
 Pereira geçen sezon pozisyon kısırlığı yaşandığını kabul etmese de hücum aksiyonlarını zenginleştirecek projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Portekizli teknik adam, bunun ilk ayağı olarak geçen sezon 4-2-3-1 oynattığı takıma 3-5-2 sistemini de adapte etme uğraşında. Üç hazırlık maçında bu sistem, beklenen sonucu tam olarak vermedi ama takım fiziksel olarak oldukça eksik durumda.

SKRTEL EN GÜVENDİĞİ İSİM
 Pereira üçlü sistem için Skrtel ve Neustadter takviyelerinden son derece memnun. Liverpool'dan 3'lü savunmaya aşina olan Skrtel, onun en güvendiği isim olacak. Orta saha özelliği de bulunan Neustadter, savunmanın topu ileri taşıyacak liberosu pozisyonuna hazırlanıyor. Kjaer ve Skrtel ise beklerin boşalttığı alanları dolduracak.

GOLCÜLER ELEMEYE HAZIR
 Fernandao'nun fazla kiloları ve Van Persie'nin bazı antrenmanları kaçırması keyif kaçırıcı haberlerdi Fenerbahçe taraftarı adına... Ancak teknik heyet her iki oyuncunun da Şampiyonlar Ligi ön elemelerine kadar yüzde 100 hazır hale geleceğine inanıyor. Türk Milliler ve Kjaer'in tatili yarıda kesip kampa katılmaları Pereira'nın keyfini yerine getiren önemli bir etkendi.

A MİLLİLER HAZIRA YAKIN!
 Euro 2016 için Milli Takım kampında bulunan futbolcular tatili kısa kestiği için fiziksel olarak fazla geriye gitmiş değil. Elbette sakatlanan Topal'ı bu kategorinin dışında tutmak lazım.

STOCH TAM BİR BİLMECE
 Kiradan dönecek Stoch'un geleceği belirsizliğini koruyor. Slovak oyuncunun Skrtel ile birlikte takıma katılacağı ifade edildi. Ancak takımda kalıp kalmayacağı belirsiz.

EMA AYNI DERTTEN MUZDARİP
 Kiradan dönen Emenike, takıma adapte olmak için büyük çaba sarf ediyor. Bitiricilik sıkıntısını Voluntari maçında aşmış gözüktü ama yine de daha fazla çalışmalı.

FASLI ESNEKLİK GETİRDİ
Hücum bölgesine şimdilik tek takviye olarak Aatif Chahechouhe geldi. Ancak bu oyuncu hücumun her bölgesinde görev yapabilme özelliğine sahip olduğundan, üçüncü bölgeye ciddi bir esneklik kazandırdı. Pereira'nın kafasındaki çift forvet düzeni için biçilmiş kaftan olan Aatif, Topuk Yaylası'ndaki mükemmele yakın görüntüsüyle 'Pierre Webo etkisi' yapabileceğini kampı takip eden herkese gösterdi.

AATİF CHAHECHOUHE
 Her sezon geleneksel olarak seçilen kamp yıldızı için bu yıl en uygun isim Aatif Chahechouhe... İstekli görüntüsüyle teknik heyetin beğenisini kazanmayı başardı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...