Perdeyi Aslan açıyor

/ Kaynak: İHA
Perdeyi Aslan açıyor

SPOR Haberleri  / İHA

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftası, bu akşam oynanacak Galatasaray-Sivasspor maçı ile başlıyor.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki mücadele, bugün saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.


Şampiyonluk Yılları Başlangıçları
Sezonunun ilk üç haftasında 4 puan toplayan Galatasaray, son şampiyonluğunu kazandığı 2012-13 sezonunun ilk 3 haftasında 7 puan toplarken, bir önceki şampiyonluğunu kazandığı 2011-12 sezonunda 4 puan toplamıştı. Galatasaray, 2007-08 sezonunda ise ilk üç haftada tüm maçlarını kazanarak hanesine 9 puan yazdırmıştı.


Defans Hattı İstikrarlı
Galatasaray, Sivasspor karşısında bu sezon beşinci resmi maçına çıkıyor. Ligde üç, Şampiyonlar Ligi'nde bir maça çıkan Galatasaray'da tüm maçlarda 90 dakika forma giyen üç isim var. Kaleci Fernando Muslera'nın yanı sıra defansın ortasında oynayan Semih Kaya ve Aurelien Chedjou oynanan dört resmi maçta 90 dakika sahada kaldılar.


19. Randevu
Galatasaray ile Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de 19. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başlayan rekabette geride kalan 18 maçtan 12'sini Galatasaray, 3'ünü Sivasspor kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray'ın 36 golüne, Sivasspor 18 golle yanıt verdi.


Son 7 Maçta, 6 Galibiyet
Galatasaray, Sivasspor ile Süper Lig'de yaptığı son 7 maçın 6'sını kazandı. Rakibi karşısında 2010-2011 sezonunda deplasmanda 2-1 kaybeden Galatasaray, ardından oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanmıştı. Geçtiğimiz sezonunun ikinci yarısında Sivas'ta oynanan maçtan ise ev sahibi ekip 2-1 galip ayrılmıştı.


Sivasspor 2 Puanda
Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor lige istediği başlangıcı yapamadı. Ligini ilk haftasında Gaziantepspor'a kendi sahasında 2-1 mağlup olan Sivasspor, ikinci haftada Akhisar Belediyespor deplasmanından 2-2 beraberlikle döndü. Sivasspor, geçtiğimiz hafta ise Torku Konyaspor ile kendi sahasında 0-0 berabere kaldı.


Maçın Hakemi Volkan Bayarslan
İstanbul bölgesi hakemlerinden Volkan Bayarslan bu sezon Süper Lig'deki ikinci maçında düdük çalacak. Geçtiğimiz sezon ise 9 Süper Lig maçında görev yapan Bayarslan ligde ilk kez bir Galatasaray maçını yönetecek.


Spor Toto Süper Lig 4. hafta maç programı ve haftanın hakemleri şöyle:


26 Eylül Cuma


20.00 Galatasaray - Sivasspor: Volkan Bayarslan


27 Eylül Cumartesi


17.30 Trabzonspor - Kasımpaşa: Yunus Yıldırım


20.00 Beşiktaş - Eskişehirspor: Çağatay Şahan


28 Eylül Pazar


13.30 Çaykur Rizespor - Bursaspor: Bülent Yıldırım


16.00 Torku Konyaspor - Kayseri Erciyesspor: Süleyman Abay


16.00 Gençlerbirliği - Balıkesirspor: Alper Ulusoy


19.00 Akhisar Belediyespor - Fenerbahçe: Deniz Çoban


29 Eylül Pazartesi


18.00 Kardemir Karabükspor - Mersin İdmanyurdu: Fırat Aydınus


20.30 Gaziantepspor - İstanbul Başakşehir: Abdullah Yılmaz

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...