Pele için kritik saatler! Dualar Dünya futbolunun efsane Brezilyalısı için

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pele için kritik saatler! Dualar Dünya futbolunun efsane Brezilyalısı için

SPOR Haberleri

Brezilya'nın ve dünya futbolunun efsane ismi Pele, ölüm kalım savaşı veriyor. Brezilya Futbol Federasyonu, "Pelé artık kemoterapiye yanıt vermiyor ve ağrı ve nefes darlığından kaçınmak için palyatif bakım alıyor. Pelé'nin akciğerlerine ve karaciğerine metastaz yapmış olan bağırsak kanseri için artık herhangi bir tedavi yoktur. Futbolun Kralı için dualar" açıklamasıyla kritik saatlerin başladığını ilan etti.

Kanserle savaşını sürdüren Pele, kalp rahatsızlığı nedeniyle önceki gün hastaneye kaldırılmıştı. Pele'nin sağlık durumuyla ilgili bugün kritk bir açıklama geldi.

Tedavi gördüğü hastane Pele'nin sağlık durumunun stabil olduğunu açıklamıştı ancak Brezilya Futbol Federasyonu, "Pelé artık kemoterapiye yanıt vermiyor ve ağrı ve nefes darlığından kaçınmak için palyatif bakım alıyor. Pelé'nin akciğerlerine ve karaciğerine metastaz yapmış olan bağırsak kanseri için artık herhangi bir tedavi yoktur. Futbolun Kralı için dualar" açıklamasıyla kritik saatlerin başladığını ilan etti. 

https://twitter.com/Neymoleque/status/1599034389656391680

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Pele, bir yılı aşkın süredir kolon bölgesindeki tümör kanseriyle mücadele ediyor. 82 yaşındaki efsane, bu sürede sık sık hastanede tedavi aldı.

Pele için Dünya Kupası'nın düzenlendiği Katar'da "geçmiş olsun" ve "Pele'yi seviyoruz" mesajları binalara yansıtıldı.

Dünyaca ünlü futbolculardan efsane isim için destek mesajları geldi. Fransa Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda mücadele eden Mbappe de; "Kral için dua ediyorum." mesajıyla desteğini gösterdi.

Pele için kritik saatler! Dualar Dünya futbolunun efsane Brezilyalısı için

KIZI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Brezilya efsanesi Pelé'nin 29 Kasım Salı günü (dün) São Paulo'nun güneyindeki Albert Einstein hastanesine yeniden kaldırıldığı ortaya çıktı. Yüzyılın Sporcusu hastaneye yaptığı son ziyaretlerin aksine, bu kez acil kaldırıldı. ESPN'e göre Pele, karısı Márcia Aoki ve bir bakıcı tarafından acil hastaneye götürüldü.

Hastaneden resmi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak Pele ile ilgilenen tıbbi personel anasarca (genel şişlik), ödemi sendromu (genel ödem) durumunu doğruladı ve hatta " dekompanse kalp yetmezliği " tanımladı.

https://twitter.com/KMbappe/status/1599031061907787778

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...