Pele, 'Evinizie dönün' Eylemciler, 'Cehennemin dibine git'

Pele, 'Evinizie dönün' Eylemciler, 'Cehennemin dibine git'

SPOR Haberleri

Brezilya'nın futbol efsanesi Pele'nin, ülkede günlerdir devam eden protestolarla ilgili göstericilere 'Evinize dönün' mesajı vermesi sosyal medyayı salladı.

Globo televizyonunda yayınlanan video mesajında Pele, ülkede cumartesi günü Konfederasyon Kupası'nın başladığına, önümüzdeki yıl da Dünya Kupası düzenleneceğine dikkat çekerek, "Brezilya'da tüm bu olan biten gürültü patırtıyı, bu protestoları unutalım. Brezilya takımının ülkemiz olduğunu ve kanımız olduğunu hatırlayalım" dedi. nbsp; Ancak son yıllarda yaptığı açıklamalarla hem ülkesindeki hem de dünyadaki imajı zedelenen Pele'nin bu sözleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Birçok kullanıcı Pele'nin sıradan vatandaşların nasıl yaşadığından habersiz olduğunu dile getirdi. nbsp; Bir Brezilyalı Facebook sayfasına, "Pele kalkmış bir de videoyla millete bu gürültüyü unutun ve takımı destekleyin diyor. Milli takım, FIFA, stadyumlar milyonlara mal oluyor, cehennemin dibine git!" yazdı. nbsp;Bir yanda bu gelişmeler yaşanırken diğer yanda protestoların en yoğun yaşandığı Sao Paolo ve Rio de Janeiro şehirlerinde protestoların tetikleyicisi olan toplu taşıma ücretlerindeki zam geri çekildi. nbsp; Ancak iki şehrin yerel yöneticilerinin ayrı ayrı aldığı kararların protestoların sona ermesini sağlayıp sağlayamayacağı belli değil. Zira enflasyonun yüzde 6.5 olduğu ülkede halkın tepkisi toplu taşımanın ötesine geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...