Paşa kazandı - Kartal darma duman, 'Yok böyle maç'

Paşa kazandı - Kartal darma duman, 'Yok böyle maç'

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde Kasımpaşa, ilginç olayların yaşandığı karşılaşmayı 9 kişi tamamlayan Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadeyi Kasımpaşa 1-0 geriden gelerek 2-1 kazandı ve önemli bir zafere imza attı.Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 3. dakikada Portekizli golcüsü Hugo Almeida ile öne geçerken, Kasımpaşa ikinci yarıda; 47. dakikada Halil Çolak ve 71. dakikada Oscar Scarione ile bulduğu goller sayesinde öne geçti ve mücadele 2-1 sona erdi.Öte yandan mücadelenin 81. dakikasında yaşananlar karşılaşmaya damga vurdu. Bir taraftar sahaya girerek Manuel Fernandes'e tekme attı ve sonrasında yerde kaldı. Güvenlik güçleri taraftara müdahale ederken, Almeida ve Motta başta olmak üzere Beşiktaşlı oyuncular bu taraftara sert tepki gösterdi. Maçın hakemi 82. dakikada taraftara fiziki müdahalede bulunması nedeniyle Almeida'yı 2. sarıdan, Motta'yı ise doğrudan kırmızı kart ile oyun dışına yolladı.Bu sonucun ardından 4 hafta sonra 3 puan alan Kasımpaşa puanını 30 yaptı ve F.Bahçe'nin 8 puan arkasında 2. sıradaki yerini korudu. Mağlubiyet öncesi geride kalan 2 haftada beraberlik alan Beşiktaş ise, 26 puanda kaldı ve Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 12 puan oldu.Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Kasımpaşa deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacakken; Beşiktaş ise evinde Elazığspor'u konuk edecek.Annesi Melek Zengin'i kaybeden Beşiktaş'ın milli kalecisi Tolga Zengin, izinli olmasına rağmen kendi isteğiyle Kasımpaşa karşısında forma giydi. Trabzon'da annesini toprağa veren ve dün akşam İstanbul'a gelen Tolga, Kasımpaşa maçında takımdaki yerini aldı. Tolga Zengin'in ısınmak için sahaya çıkmasıyla, iki takım taraftarları da milli kaleciyi ayakta alkışlayarak teselli etti. nbsp;
BILIC'TEN 3 DEĞİŞİKLİK!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa ile yaptıkları Spor Toto Süper Lig 15. hafta maçında, kadroda 3 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.
Siyah-beyazlılarda, geçen haftaki Sivasspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Gökhan Töre, Julien Escude ve Mehmet Akgün'ün yerine sakatlığı geçen Tomas Sivok ile cezaları biten Oğuzhan Özyakup ve Ersan Gülüm forma giydi.
Sakatlığı bulunan Gökhan Töre ile yabancı sınırlamasına takılan Escude, 18 kişilik maç kadrosuna alınmazken, Mehmet Akgün ise yedekler arasında yer aldı.
GÖKHAN'IN YERİNE OĞUZHAN!
Slaven Bilic, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Töre'nin yerine, orta alanının sağında Oğuzhan Özyakup'a görev verdi.
Forvette geçen hafta olduğu gibi Almeida'yı oynatan Hırvat teknik adam, orta alanı Olcay Şahan, Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Manuel Fernandes ve Oğuzhan Özyakup'tan oluşturdu. Sakatlığı geçen Veli Kavlak ise yedekler arasında yer aldı.
SIVOK 1 HAFTA SONRA SAHADA!
Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle geçen hafta Sivasspor maçında forma giyemeyen Tomas Sivok, Kasımpaşa karşısında takımdaki yerini aldı.
Sivok, cezası nedeniyle Sivasspor maçında oynayamayan Ersan Gülüm ile savunmanın göbeğinde görev aldı. Savunmanın solunda Motta, sağında ise Serdar Kurtuluş forma giydi.
PAŞA'DA 4 EKSİK VAR! nbsp;
Kasımpaşa, Beşiktaş karşısına 4 futbolcusundan yoksun çıktı. nbsp;
Lacivert-beyazlılarda geçen hafta Medical Park Antalyaspor maçında kırmızı kart gören İlhan Eker, Ryan Babel ve sarı kart görerek cezalı duruma düşen Adem Büyük ile sakatlığı bulunan Elyasa Süme, zorlu karşılaşmada takımdaki yerlerini alamadı. nbsp;
Teknik direktör Shota Arvaledze, bu oyuncuların yerine sağ bekte Orhan Şam, sol bekte Sancak Kaplan, sol kanatta Halil Çolak, sağ kanatta da Tabare Viudez'e forma verdi. Yabancı kontenjanı nedeniyle de Fritzler, kadroya alınmadı.
BEŞİKTAŞ ÇOK ERKEN GOLÜ BULDU!..
Karşılaşmanın başlangıç düdüğü ile birlikte rakip yarı alana oyunu yıkan ve ilk dakikalarda oldukça istekli bir görüntü çizen Beşiktaş, aradığı golü de fazla süre geçmeden buldu.
3. dakikada Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırdığı top ceza yayı üzerinde Oğuzhan Özyakup'un önünde kaldı ve onun harika ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan yerden içeriye pasını çevirdi. Almeida önündeki topu boş kaleye yuvarladı ve takımını öne geçirdi.
FERNANDES VURDU, ISAKSSON ÇIKARDI!..
Golün sonrasında da ataklarına devam eden ve Kasımpaşa'yı kendi sahasına hapseden Beşiktaş 2. gole de çok yaklaştı.
10. dakikada Oğuzhan Özyakup'un orta yuvarlaktan derinlemesine gönderdiği pasla topla buluşan Olcay Şahan tek topla Manuel Fernandes'i ceza sahası dışında buluşturdu. Manuel Fernandes'in vuruşunda kaleci Andreas Isaksson güzel bir şekilde uzanarak gole izin vermedi.
BEŞİKTAŞ YİNE KAÇIRDI, DONK'TAN İLGİNÇ!
Beşiktaş ilk yarının başlarında art arda gol pozisyonları bulmaya devam etmesine rağmen, bu şanslarını cömertce harcamayı da sürdürdü.
25. dakikada Manuel Fernandes'in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı ortaya altıpas üzerinde Hugo Almeida kafa vuruşunu yaptı, ancak top az farkla üstten auta gitti ve siyah-beyazlılar önemli bir pozisyondan daha yararlanamadı.
Bu arada 30. dakikada çok ilginç bir olay yaşandı. Tribünden ceza sahası içine atılan topu ceza sahası içinde Hugo Almeida topa vurmaya hazırlanırken eliyle topu yere vurarak meşin yuvarlağı hedef alan Ryan Donk sarı kart gördü.
ALMEIDA'YA GELSE ÇOK TEHLİKELİ...
İlk yarı boyunca oyununu rakibine kabul ettiren Beşiktaş, 39. dakikada çok önemli bir pozisyon daha geldi.
Oğuzhan Özyakup savunmanın hatasıyla ceza yayı üzerinde topla buluştu ve hemen pasını sağ kanatta hareketlenen Olcay Şahan'ın koşu yoluna attı. Olcay Şahan'ın ceza sahası içine yerden gönderdiği pas Hugo Almeida'ya gelmeden önce savunma araya girdi ve mutlak bir pozisyonu gerçekleşmeden durdurdu.
İlk yarıda Beşiktaş'ın üstünlüğü göze çarparken, siyah-beyazlılar soyunma odasına 1-0 üstün girdi.
KASIMPAŞA BERABERLİĞİ BULDU!
İkinci yarıya daha istekli başlayan Kasımpaşa beraberlik golünü de erkenden buldu.
47. dakikada Ryan Donk ceza sahası dışında Atiba Hutchinson'ı geçtikten sonra pasını Sanaharib Malki'ye verdi ve o da tek pasla Halil Çolak'ı gördü. Halil'in gelişine vuruşunda top Tolga Zengin'in üzerinden uzak kale direği dibinden ağlarla buluştu ve beraberlik geldi.
VE BEŞİKTAŞ'A ŞOK!
Beşiktaş art arda pozisyonları harcayınca, Kasımpaşa aradığı golü de buldu ve öne geçmeyi başardı.
71. dakikada Kerem Şeras ceza sahası sağ çaprazdan içeriye ortasını yaptı. Ersan Gülüm'ün kafayla karşıladığı top bir kez daha Kerem Şeras'ın önünde kaldı ve o da bekletmeden içeriye doldururken, altıpas üzerinde topla buluşan Oscar Scarione'nin sert vuruşu ağlarla buluştu.
80. dakikada inanılmaz bir olay yaşandı. Saha içine giren bir taraftar Manuel Fernandes'e arkadan saldırdı. Beşiktaş'lı futbolcular bir anda etrafını sarıyor ve sahaya giren taraftarı tekmeledi. Olayın ardından Ramon Motta ve Hugo Almeida kırmızı kart gördü.
Kalan dakikalarda Manuel Fernandes topu ayağına her aldığında tepki gösterilirken, pozisyon olmadı ve mücadele 2-1 Kasımpaşa üstünlüğü ile sona erdi.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...