Özbek: İki taraf aleyhine verilen kararlar var

Düzenleyen: / Kaynak: iHA,
Özbek: İki taraf aleyhine verilen kararlar var

SPOR Haberleri  / iHA,

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, olaylı Trabzonspor maçıyla ilgili, "Dostluk seviyesinde başlayan bir maç, sonradan böyle çığırından çıktı. İki taraf lehine de verilen kararlar var. Bugün Merkez Hakem Kurulu toplanıyor. Onlar konuyu değerlendireceklerdir" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'ya yapacakları son savunma için bu sabah İsviçre'ye gitti. Atatürk Havalimanı'nda yolculuk öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Özbek, "Savunmamızı hazırladık, daha önce göndermiştik. Yarın hakimler kurulunun olduğu yerde sözlü savunma yapacağız, yarın göreceğiz ne olacağını. Haklı gerekçelerimiz var. Bunları zaten ifade ettik. Burası bir hakimler kurulu, tavsiye edilen bir karar var 1+1 gibi. Buradan inşallah Galatasaray lehine çok iyi bir karar çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maçta bordo-mavili oyuncu Salih Dursun'un yere düşen kırmızı kartı alarak hakem Deniz Ateş Bitnel'e göstermesi İsveç'te gecenin konusu olurken, Alman ve ABD basınına da yansıdı.Salih kırmızı kartı niye çıkardığını açıkladıSkandal: Zengin'in takım arkadaşı hakemi oyundan attıİsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbaldet, ''Erkan Zengin'in gol attığı maçta kaos çıktı'' başlığını kullanırken, haberde ''Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettiği maçta 4 Trabzonlu futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel geceye damgasını vurdu. Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, hakemin elinden kırmızı kartı alarak Bitnel'e göstermesi de maçla ilgili en çok konuşulan olaylardan biri oldu'' şeklinde ifadelere yer verdi.'Senin hakemliğin bitti'Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartın da tüm maçın önüne geçtiği belirtilirken, gazetenin internet sitesinden bordo-mavili oyuncunun hakeme gösterdiği kırmızı kartın videosu yayımlandı. İsveç devlet televizyonu SVT'de ise "Skandal: Zengin'in takım arkadaşı hakemi oyundan attı'' başlığı ile haberi duyururken, Trabzonspor'un oyunu 7 kişiyle tamamlamak zorunda kaldığı ve Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstererek bir skandala imza attığını belirtti.Salih Dursun, Gascoigne'i hatırlattıAlman basınında Salih yankıları Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, Alman basınınında da yer aldı. Bild gazetesi, sport1.de, Sport Bild, Focus dergilerinin internet siteleri, Lukas Podolski'nin forma giydiği Galatasaray ile Trabzonspor karşılaşmasında yaşanan olayı okuyucularına aktardı. Haberlerde Podolski'nin takımı Galatasaray'ın 7 kişi kalan Trabzonspor'u yendiği ifade edilerek, maçta Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesi maçın en ilginç anı olarak nitelendirildi.

Trabzonspor 14 yıl önce de 7 kişi kalmıştıBild gazetesi ''Türk profesyonel futbolcu hakeme kırmızı kart gösterdi'' başlığını kullanırken, Sport1.de adlı spor sitesindeki haberde ise maçta Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart gösterdiği anın görüntüleri verildi.Haberde Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesine rağmen kendisinin de kırmızı kart ile oyun dışı kalmaktan kurtulamadığı ifade edildi. Sport Bild dergisinin internet sitesindeki haber de ise Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösterdiği anın fotoğraf ve görüntülerine yer verildi.'Bugün burada kapkara bir tarih yazıldı'Hakeme gösterilen kırmızı kart ABD'ye kadar uzandıTrabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynanan maçta, hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi ABD'ye kadar uzandı.Bu kart Çin'den görüldü Basketbol, beyzbol, Amerikan futbolu ve buz hokeyi ABD'de en çok izlenen spor dalları olmasına rağmen, Salih Dursun'un maçın 86. dakikasında hakem Bitnel'e gösterdiği kırmızı kart, Amerikan basınında da yankı uyandırdı. Ülkenin en büyük spor medya kuruluşlarından biri olan Sports Illustrated, "Hakeme kırmızı kart gösteren Trabzonsporlu oyuncu maçtan atıldı" başlığıyla verdiği haberinde, Salih Dursun'un, hakem Bitnel'in elinden kartı kaparak kendisine sahayı terk etmesi için eliyle işaret ettiği vurgulandı.SB Nation haber kanalı da "Oyuncunun hakeme kırmızı kart göstermesiyle Türk futbol maçı kaosa sürüklendi" başlığını kullandı. CBS Sports da "Kızgın oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığı verdiği haberde, "Türk futbolu bize uzun süre unutamayacağımız ilginç bir an yaşattı" ifadelerini kullandı. Dursun'un kırmızı kartı gösterdiği anın fotoğraf ve görüntülerine de internet sitesindeki haberde yer verildi.Trabzonspor böyle karşılandı


'Dostluk içinde başladı, sonradan çığırından çıktı'
Ligin 22. haftasında dün evinde 7 kişi kalan Trabzonspor'u 2-1 ile geçen sarı-kırmızılılarda, karşılaşmada yaşanan olayları da değerlendiren Dursun Özbek, "Çok dostluk seviyesinde başlayan bir maç, sonradan böyle çığırından çıktı. Ben de maçı izledim, iki taraf lehine de verilen kararlar var. Bugün Merkez Hakem Kurulu toplanıyor. Onlar konuyu değerlendireceklerdir" şeklinde konuştu.

'Salih hakkında yorum yapmak istemiyorum'
Maçta hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren bordo-mavili oyuncu Salih Dursun hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, "O konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Bu saha içerisindeki bir olay. Bu işi bu olayın yetkililerine bırakmak istiyorum ama verilen kararlarda her iki taraf için de gerekmeyen kararlar vardı. Bu hareketi federasyon değerlendirecektir. Bizim değerlendirme yapmamız çok yanlış olur" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: iHA,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...