Orman: Ağızlarının payını veririz

Düzenleyen:
Orman: Ağızlarının payını veririz

SPOR Haberleri

“Para kazanabilmek için bilet sattılar. Sonra da suçu taraftara attılar. Kar maskeliler, Türk taraftarlara saldırdı. ‘Biz organize etmedik’ diyorlar. yalan. Yaptıkları ayıp. Spor ahlakına sığmıyor”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, hem olay çıkaran hem saldıran hem de mağdur edebiyatı yapıp UEFA’dan rövanşın seyircisiz oynanmasını isteyen Lyon Kulübü’ne cevap geldi. Orman hem divan kurulu seçiminde hem de basın toplantısında konuştu. İşte Orman’ın dünkü konuşmalarının özeti: “Maça insanları almışlar, ‘Biz organize etmedik’ diyorlar, yalan. Para kazanabilmek için bilet sattılar. Sattıktan sonra ‘Taraftarın suçu’ deyip bize suç atmaya çalışıyorlar. Kar maskeli insanlar vardı. Kafasında kar maskesiyle sahaya giren kişiyle, olayların ardından Lyon Başkanı’yla elinde mikrofonla konuşan aynı kişi. Görüyorsunuz çoluk çocukların olduğu yerde ellerinde nelerle saldırıyorlar. Maçta gol oluyor, bütün millet gördüğünüz gibi sahaya iniyor. Vodafone Arena bizim evimiz. Gelsinler maçlarını seyretsinler. Ayak oyunlarına gelmeyeceğiz. Hepsinin ağzının payını vereceğiz.”
Bizi suçlamalarına çocuklar bile güler
“Türkiye’de sahaya girilmiş olsa, neler olurdu neler! Dünya ayağa kalkardı.  Fransızların çok saygın bir gazetesi olan L’Equipe’in yorumcuları, ‘Beşiktaş’ın hiçbir suçu yok. Diskalifiye edilmezsek, kendimizi kazançlı sayalım’ dediler. Maç sahada kazanılır. Bizim karşılaşmanın seyircisiz oynanması konusunda herhangi bir endişemiz yok. Çünkü kurallar belli. Olayları yapanlar onlar, taraftarları örgütleyip maç içinde mikrofon veren onlar, sorumlu tutulan Beşiktaş. Buna çocuklar bile güler.”
Lyon yaklaşık 1 milyon avro hasılat elde etmiş
“Lyon başkanı Beşiktaşlılar organize olmuş diyor ama görüntülerden kimlerin organize olduğu belli oluyor. Maçta gol oluyor ve Lyon taraftarları saha içine giriyor. Lyon Kulübü, Türk taraftarlara talebimiz olmadan bilet sattı. Biz de UEFA’ya müracaat ettik.’ Lyon Kulübü’nün kendi sattığı bu biletlerden biz sorumlu değiliz’ diye UEFA’ya bildirdik. Beşiktaş’ın yaptığı bir organizasyon yok. 16 bin kişinin nereden bilet aldığını nereden bilebiliriz. Biletleri alan Türk taraftarlar yan yana almış biletleri. Çünkü Lyon Kulübü öyle bir yönlendirme yapmış. Lyon bu işten para kazanmak istemiş. 1 milyon Euro’ya yakın hasılat elde etmişler.” 
Biz güvenliğimiz yok diye   iptal talebinde bulunmadık
“Bu görüntüler Türkiye’de olsa ne algılama yapılabilecekken biz yine yapıcı davrandık. ‘Maç oynansın’ dedik. ‘Burada güvenliğimiz yok maç iptal olsun’ diye talepte bulunmadık. Hakem ve güvenlik sorumlusu iki kulübün hocaları ve kaptanlarını çağırıyor. Hocamız ‘sahanın ortasında buluşalım el ele mesaj verelim ve maç güzel şekilde başlasın’ diyor. Maç öncesi seremoni bizim katkımız üzerine oluyor. Sahaya girme olaylarının muhatabı biz değiliz. Vodafone Arena’da Avrupa maçları oynadık her maçta teşekkür aldık. Bizim stadımız ile ilgili sıkıntı yok ki. Lyon’da yaşananlara biz bir şey demiyoruz. Onlar ‘İstanbul’daki maç seyircisiz oynansın’ diyorlar. Bunun spor ahlakına uygun bir tarafı yoktur.” 
Kendi takımlarına güvenmiyorlar
“Vodafone Arena’ya çeşitli ülkelerden taraftarlar geldi. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmadık. Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı yenemeyecekleri inancı var. Kendi takımlarına güvenmiyorlar. Temsilci raporunda yanıcı madde kullanılması ve merdiven boşlukları ile ilgili rapor bildirilmiş. Biz orada misafiriz. Bunun sorumlusu biz değiliz. Onları gayet güzel ağırlayacağız. Stada gelecek Beşiktaşlılara ricam Beşiktaş’ı temsil ettiklerini unutmasınlar. Takımı bize yakışır şekilde desteklesinler. Desibel rekoru kırsınlar. Spor Bakanımız ne gerekiyorsa destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Yapmış olduğumuz icraatlar ortadadır.” 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...