Ömer Çatkıç: "Van Persie Pereira'yı yetersiz görüyor"

Ömer Çatkıç: "Van Persie Pereira'yı yetersiz görüyor"

SPOR Haberleri

Ömer Çatkıç, Van Persie'nin Pereira'yı yetersiz gördüğünü ifade ederek, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe hakkında da önemli detaylara değindi.

Pazar akşamları TGRT HABER'de yayınlanan ve Hakan Dede'nin moderatörlüğünü yaptığı “Tarafsız Saha” programı yorumcularından eski Milli kaleci Ömer Çatkıç Quaresma'dan Van Persie'ye kadar ilginç tespitlerde bulundu.


“FENERBAHÇE'NİN VAN PERSIE'YE İHTİYACI VAR”
Fenerbahçe'de geçtiğimiz haftalarda ve derbi maçında Robin Van Persie'nin ilk 11'de başlamamasını eleştiren Ömer Çatkıç, “Fenerbahçe'nin Van Persie'ye ihtiyacı var. Çünkü Fernandao'nun arkasında Van Persie'yi kullandığınız zaman Fenerbahçe hücum yönünden Makoviç ve Nani ile birlikte çok daha etkili bir takım haline bürüneceğini düşünüyorum. Fakat nedense haftalardır hep defansif düşünerek, defansif oyuncuları kullanıyor. Pereira, umarım ilerleyen haftalarda bu yanlışından döner. Çünkü Fenerbahçe hücum futbolunu çok iyi oynayabilecek bir takım. Elinde dünya çapında yıldızları var. Onları beraber oynatmasını başarabilirse Fenerbahçe çok daha rahat maç kazanacaktır diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.


“VAN PERSİE PEREİRA'YI YETERSİZ GÖRÜYOR”
Van Persie - Pereira arasında var olduğu iddia edilen sorunu da Portekizli teknik adama bağlayan Ömer Çatkıç, ”Eğer oyuncu teknik direktörünün takım idaresini yeterli görmüyorsa bu tip sorunlar çıkar. Fenerbahçe'de Van Persie - Pereira gerginliğinde eski bir oyuncu olarak vücut dillerinden bunu hissettim. Van Persie, Pereira'nın tercihlerini doğru bulmuyor. Takıma katkı sağladığını düşünmüyor ve o yüzden de isyan ediyor" yorumunu yaptı.


“PEREİRA ORTA SAHAYI ANADOLU TAKIMI GİBİ ÇIKARIYOR”
Teknik direktör Pererira'nın özellikle Beşiktaş maçındaki oyun yapısını da eleştiren eski milli eldiven, “Pererira'nın, Mehmet Topal tek ön libero, Meireles ve Ozan Tufan üçlüsüyle orta sahayı klasik bir Anadolu takımı gibi kullanması bana çok garip geliyor” dedi.


“BU SİSTEMDE QUARESMA'YA YER YOK”
Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in derbi maçta Quaresma'yı kulübüde oturtmasını doğru bir hamle olarak yorumlayan Ömer Çatkıç bu durumu, “Şenol Hoca Quaresma konusunda çok haklı. Çünkü Beşiktaş, takım oyunu oynamaya çalışıyor. O yüzden Quaresma'ya bu sistemde yer yok. Ona şu mesajı veriyor; 'eğer takım oyunu oynarsa bu sistemde sende yer varsın. Ama tek başına ferdi oynarsan sana bu formayı vermeyeceğim' diyor” şeklinde açıkladı.


“PODOLSKİ KANAT OYUNCUSU DEĞİL”
Galatasaray'da Podolski'nin performansını yorumlayan Ömer Çatkıç, “Benim gördüğüm kadarıyla Podolski tipik Markoviç, Volkan Şen tarzı bir kanat oyuncusu değil" ifadelerini kullandı.


“TRABZONSPOR İLE ŞOTA'NIN YOLLARI AYRILIR”
Trabzonspor'un aldığı sonuçları da değerlendiren eski Mili kaleci, “Şota'nın Trabzonspor'daki futbolculuktan kalma sevgiyi kaybedeceğini düşünüyorum. Şota'dan bu performansı bekliyordum. Çünkü Kasımpaşa'da çok maçını seyrettim ve oynattığı oyuncular formdaysa takımı galip gelir. Kenardan oyuna müdahalelerinde hep bir yanlışı olduğunu gördüm. Bu hatalarına Trabzonspor'da da devam ediyor. Ben Şota ile Trabzonspor'un yollarının ayrılacağını düşünüyorum” şeklide bir iddia da bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...