Ölüm kalım maçında Hırvatistan'ı Cenk Tosun'la yıktık

Düzenleyen:
Ölüm kalım maçında Hırvatistan'ı Cenk Tosun'la yıktık

SPOR Haberleri

A Milli Takım 2018 Dünya Kupası finalleri için iddiasını yeniden güçlendirdi. Cenk’in golü bayram ettirdi

A Milli Futbol Takımımız 2018 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki sekizinci maçında Eskişehir’de misafir ettiği Hırvatistan’ı 1-0 yendi ve Rusya vizesi için önemli bir avantaj yakaladı. Gruptan çıkma yolunda doğrudan rakibi olan Hırvatistan karşısında puan kaybına tahammülü olmayan ay-yıldızlılar, karşılaşmaya Ukrayna maçına nispeten daha farklı bir ilk 11’le çıktı. 11’de kaleci Volkan Babacan dışında tamamı yurt dışında futbol oynamış 10 oyuncuyla başlayan milliler sahadan istediğini alarak ayrılmayı bildi. Maça Real Madrid’de üst düzey bir performans sergileyen Modric ve Kovacic’in etkili oyunuyla başlayan Hırvatistan, 5. dakikada Kovacic ile gole yaklaştı ancak bu oyuncunun vuruşunda Volkan gole izin vermedi. 10’da Modric’in kullandığı duran top kale sahasında Burak’ın eline çarpsa da maçın hakemi Kassai oyunu devam ettirdi. Bu pozisyonun hemen ardından Arda, yakın direğe hareketlenen Cenk’i gördü ancak golcü oyuncu çerçeveyi bulamadı ve kalan bölümünde temposu düşen ilk 45 dakika golsüz sona erdi: 0-0. 
>Oğuzhan’ın bazukası
İkinci yarıya da Modric’in tempoyu yükseltmesiyle başlayan Hırvatistan, Lovren’in kafa vuruşuyla gole yaklaşsa da günün başarılı ismi Volkan topu kontrol etti. 57’de Modric’in derin pasında topla buluşan Perisic’in gelişine şutu az farkla dışarı çıktı. Millilerin aradığı gol ise 75’te geldi. Oğuzhan’ın ceza sahası dışından çektiği sert şut kaleci Subasic’ten sekti, pozisyonu iyi takip eden Cenk Türkiye’yi gol sesiyle inletti: 1-0. Kalan bölümde Okay ve Ozan’ı oyuna dahil ederek savunma güvenliğini ön planda tutan Lucescu’nun bu hamleleri sonuç verdi ve milliler sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı. 
Büyük galibiyet
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu Hırvatistan zaferi sonrası, “Çok iyi bir takım karşısında çok büyük bir galibiyet oldu. Çok zekice ve organize oynayarak güzel bir galibiyet elde ettik. Oyuncularımı çok iyi hazırladım. Hırvatistan’ı tartıştık, söylediğim her şeyi yerine getirdiler. Ukrayna karşısında hatalar yapmasaydık, çok daha güzel durumda olacaktık, çok da mükemmel olacaktı. Oyuncularımı kutlamak istiyorum; dünya kupasına katılma yolundaki mücadelemize devam ettikleri için” sözlerini kullandı. Rumen çalıştırıcı, “Yine aynı şey hiç oynanmamış gibi maçlar. 4 takım da dünya kupası finallerine gidebilir. İzlanda maçına çok iyi hazırlanmalıyız. Maç içinde özverili oynayarak, disiplinli mücadele ederek bu galibiyeti aldık. İzlanda karşısında da buna benzer bir oyun oynamalıyız” şeklinde konuştu.

Ölüm kalım maçında Hırvatistan'ı Cenk Tosun'la yıktık

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...