Olimpiyat ateşi yandı

Düzenleyen:
Olimpiyat ateşi yandı

SPOR Haberleri

Samsun’da yapılacak ve Türkiye’nin gerçekleştirdiği en büyük spor organizasyonu olma özelliği taşıyan 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları 19 Mayıs Stadyumu’ndaki açılış seremonisi ile başladı.

Büyük heyecanın yaşandığı törende renkli görüntüler oluştu. 97 ülkeden, 21 branşta, 3 bin 148 sporcunun mücadele edeceği oyunların açılış programında ilk olarak halkoyunu ve ritim gösterisi yapıldı. Açılış programı ülkelerin alfabetik sırasına göre sporcuların geçit töreniyle başladı. Türk bayrağını milli güreşçi 5. olimpiyatına katılan İlhan Çıtak taşıdı. Vatandaşlar törene ücretsiz olarak temin edilen biletlerle katıldı. Ayrıca stadyuma toplu ulaşımı sağlayacak tramvaylar da ücretsiz oldu. Açılış töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı.  

Nefes kesen gösteriler

Stadyumda bulunanların gösterileri daha rahat takip etmeleri için ise alana bin 500 metrekarelik dev ekran kuruldu. Açılış seremonisinde ünlü sanatçı Murat Boz’un verdiği konserin yanı sıra koreografi, ışık oyunları, dans ve suyla senkronize müzik şovları yapıldı. Sahne üzerinde bulunan 2 adet özel havuz sistemi sayesinde seremoni süresince senaryo ve müzikle senkronize su gösterileri nefes kesti. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...