Old Trafford fatihi Galatasaray! Mekanın sahibi geldi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Old Trafford fatihi Galatasaray! Mekanın sahibi geldi

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Önce İstanbul’da Kopenhag karşısında 2-0’dan gelip puan çıkaran Cimbom önceki gece de İngiltere’de Manchester United önünde iki kez geriye düşmesine rağmen kazanarak tarih yazdı.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa’da kulüp bazında itibar ile paranın bir arada olduğu en prestijli organizasyon. Maddi ve manevi kazanımları çok yüksek. Kulüp, oyuncu ve teknik adam bazında da durum böyle. Gruplarda 17. defa mücadele veren Galatasaray, iki maç sonunda 4 puana ulaşıp efsane geri dönüşlere imza attı.

İlk maçı sahasında Kopenhag karşısında veren Aslan 2-0 geriye düştüğü maçı son anlarda bulduğu gollerle çevirip bir puan alırken asıl muhteşem dönüş Old Trafford’da grubun favorisi Manchester United karşısında elde edildi.

RAKİPLERE MESAJ

O Manchester United ile 1993’te 3-3’lük unutulmaz bir anısı olan sarı kırmızılılar, rakibi önünde iki defa geriye düşmesine rağmen maçı Aslan ruhuyla çevirmesini bildi. Son deplasman galibiyetini 12 Mart 2013’te Alman ekibi Schalke 04 önünde 3-2’lik skorla alan Galatasaray, Avrupa’ya “Mekânın sahibi geri geldi” mesajı yolladı.

Takımın pes etmeyen görüntüsü, İngiltere’de olmasına rağmen önde basarak galibiyeti istemesi, oyuncuların öz güveni ve inanmışlığı 3 puandan çok daha fazlasını anlattı. Aslan gruptan çıkma adına da rakiplere gözdağı verdi.

İNGİLİZ YETKİLİLERE ÖFKE: AHLAKSIZLAR, HADSİZLER!

Galatasaray Kulübü İngiliz mercilerle ilgili sert bir açıklama yaptı: Gerek İngiltere’ye gidişte gerekse de dönüşte İngiliz merciler kafilemize büyük zorluklar yaşattı. Takım uçağımızın kalkışı, anlamsız derecede detaylı bagaj kontrolleriyle gereksiz yere uzatılmış, bir işkence haline getirilmek istenmiştir. Bu süreçte resmî yetkililerin ahlak dışı davranışları ve had bilmezlikler, ülkemize karşı alınmış bir tavrın göstergesidir...

SÜPER İKİLİ: SANCHEZ-İCARDİ

Manchester United-Galatasaray maçında çok ilginç olaylar da vardı. Kırılma anlarının kötü anlamdaki kahramanları Davinson Sanchez ve Mauro İcardi bir anda iyi kahramanlara dönüştü. Savunma oyuncusu Sanchez gollerdeki hatasını iki gol attırarak telafi ederken İcardi de kaçırdığı penaltıyı dakikalar sonra gelen muhteşem golüyle unutturdu. Ki Arjantinli oyuncu bunu İstanbulspor maçında da yapmıştı (penaltı kaçırıp sonra galibiyeti getiren golü atarak).

BERBAT BİR GECE

Galatasaray'ın zaferiyle noktalanan maça İngilizler’in bakışı…

Independet: 30 yıl önce Manchester United, Galatasaray’ı ‘Cehenneme Hoş Geldiniz’ yazılı pankartlarla karşılamıştı. Otuz yıl sonra United cehennemi bulmuş olabilir.
The Guardian: Manchester United’ın ızdırabı devam ediyor. 1993’teki kötü şöhretli açılış şimdi yeni bir boyuta ulaştı.
Daily Mirror: Manchester United, rezil Galatasaray yenilgisinde kendi etti kendi buldu. 
Daily Mail: Erik ten Hag’ın adamları iki kez öndeydi ama son 20 dakikada başlarına felaket geldi. Karanlık günler.
Telegraph: Manchester United’ın olağanüstü kendini sabote etme gecesi ve bir takımın dağılması hikayesi.
BBC: United ilk kez bir Şampiyonlar Ligi grup aşamasına üst üste yenilgilerle başlıyor. Ten Hag için berbat bir geceydi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...