Okan Buruk'un ilk derbisi... "Futbolcu olarak da ilk derbim Beşiktaş'a karşıydı"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okan Buruk'un ilk derbisi... "Futbolcu olarak da ilk derbim Beşiktaş'a karşıydı"

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, teknik direktörlük kariyerinin ilk derbisinde Beşiktaş sınavında... Sarı-Kırmızılı çalıştırıcı, futbolcuyken de ilk derbisini Beşiktaş'a karşı oynamıştı. Buruk, "En büyük avantajımız taraftarımız. Kazanırsak 2. sıraya yükseliyoruz. Bugün tek isteğimiz; stattaki ve sokaktaki seyircimizi sevindirmek. İlk derbimden 3 puan almak istiyorum" dedi.

Futbolculuk kariyerinde hem Galatasaray hem de Beşiktaş forması altında çok sayıda derbi oynayan Okan Buruk, teknik direktör olarak ilk derbisinde görev yapacak.

Galatasaray'da futbolcular Leo Dubois, Lucas Torreira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Juan Mata, Mauro Icardi, Milot Rashica, Yusuf Demir, Yunus Akgün, Mathias Ross, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Emin Bayram, görev verilmesi durumunda Süper Lig'de ilk derbilerine çıkacak.

OKAN BURUK MAÇ ÖNCESİ NE DEDİ?

Derbi öncesi beIN Sports'a konuşan Okan Buruk, "Yukarıya doğru giden bir Galatasaray var. Ligdeki puan durumuna bakarsak bugün kazanırsak ikinci sıraya çıkıyoruz. Bundan sonraki dönemde puan kaybı yaşamak istemiyoruz." dedi.

Buruk şunları söyledi:

"İlk derbim. İlk derbimde de galibiyetle ayrılmak istiyorum. Rakibimiz çok önemli, büyük bir kulüp. Yeni bir hoca geldi. Türk futbolunun en başarılı hocalarından biri. Onlara saygı duyuyoruz ama ilk derbimden galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum, her geçen gün daha iyi oluyorlar."

"Abdülkerim ve Boey, savunmada oynayan önemli oyuncularımız. Leo ve Emin de iyi oynadılar. Sahada olmayı hak ediyorlardı ama böyle bir tercihimiz oldu. Kerem, geçen hafta 45. dakikada oyundan çıktı ama oyunun devamında kozumuz olacak. Yunus'a, Kerem'e, Barış'a giriyoruz. Barış da bu formayı uzun zamandır istiyordu. Onun için bir şans. Barış ve Rashica, iki kanatta değiştirerek oynayabileceğimiz oyuncular."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...