Okan Buruk paslaşarak kullanılan penaltıyı yorumladı: Asla rakibe saygısızlık değildi

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Okan Buruk paslaşarak kullanılan penaltıyı yorumladı: Asla rakibe saygısızlık değildi

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kerem Aktürkoğlu ile Mauro Icardi'nin İstanbulspor maçında kaçırdığı penaltı için "Oyuncularımın kararına saygı duyuyorum" dedi. Sarı-Kırmızılı futbolcular penaltıyı paslaşarak kullanmak istemiş ancak Icardi topu ağlara gönderememişti.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasından ertelenen maçta konuk olduğu İstanbulspor'u 1-0 yenerek çıkışını sürdürdü.

Sarı-Kırmızılılar karşılaşmanın ilk yarısında kazandığı penaltı atışından yararlanamadı. Icardi & Kerem ikilisi yıllar önce Barcelona'da Messi ile Suarez'in kullandığı ikonik penaltıyı denedi ama başaramadı.

ICARDİ BOŞ KALEYE ATAMADI

Ceza sahasında Okan Erdoğan'ın Mauro Icardi'ye yaptığı müdahale sonrası kazanılan penaltı atışında, topun başına Kerem Aktürkoğlu geçti. Maçın 37. dakikasında kullanılan penaltı atışında Kerem Aktürkoğlu, topu hemen soluna bıraktı. Geriden gelen Icardi, uygun durumda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı auta attı.

OKAN BURUK NE DEDİ?

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında editörümüz Ferhat Kızıltaş, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a sosyal medyayı sallayan penaltıyı sordu. Başarılı çalıştırıcı şu cevabı verdi:

"Bunu daha önce konuşmuştuk. Geçen sezon da birkaç maç bunu denemek istemişlerdi. Bugün bunu denediler. Onların denemelerine saygı duyuyorum. Direkt vuruş da kaçabilirdi. Oyuncularım bir sorumluluk aldı. Mauro, daha önce de böyle bir organizasyon yapmıştı. Ne rakibe ne de oyuna karşı bir saygısızlık var. Bu, futbolun içinde olabilecek bir şey. Bu tür denemeler daha önce de yapıldı. Penaltı kaçtı ama devamında Mauro golünü attı ve Galatasaray için 3 puanda büyük rol oynadı." 

Penaltıların kaçabileceğini dile getiren 49 yaşındaki teknik adam, "Topun başına geçince penaltıyı Kerem'in atacağını düşündüm. Gol de kaçar, penaltı da kaçar. Burada oyuncularımın verdiği kararın yanındayım." şekilnde görüş belirtti.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1706725835044995269

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...