Okan Buruk liderliğin keyfini yaşıyor: Ben size demiştim

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Okan Buruk liderliğin keyfini yaşıyor: Ben size demiştim

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ankaragücü maçından sonra liderlik koltuğunda kalacaklarını söyleyen Buruk “F.Bahçe’nin Trabzonspor’a yenileceğini söylemiştim. Şimdi bize düşen zirvede kalmak” dedi

Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-2 mağlup etmesiyle liderlik koltuğuna iyice kurulan Galatasaray’da keyifler yerinde. Her hafta maç fazlasıyla oturdukları koltuğun artık sahibi olduklarını söyleyen teknik direktör Okan Buruk, Ankaragücü maçından sonra lider kalacaklarını söylediğini hatırlattı. Fenerbahçe’nin güçlü bir takımla henüz karşılaşmadığını ve ilk fırsatta puan kaybedeceğini tahmin ettiğini belirten Buruk “Şimdi bize düşen şey zirvede kalmaya devam etmek. Lig uzun bir maraton ve en az hata yapan şampiyon olacak” dedi.

BURUK'UN PAYI BÜYÜK

Galatasaray’ın 10 hafta sonra zirveye kurulmasında Okan Buruk’un payı çok büyük. Sarı kırmızılılar, içinde Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarının da olduğu zorlu fikstürde ve her Avrupa maçı dönüşünde deplasmanda oynamasına rağmen 10’da 10 yapmayı başardı, Devler Ligi’nde United’ı deplasmanda yenip, Bayern’e evinde kök söktürdü. Buruk’un ekibi geçen sezondan bu yana Lucas Torreira’nın forma giymediği 11 karşılaşmada 9 galibiyet, 2 beraberlik, Mauro İcardi’nin forma giymediği 11 karşılaşmada 10 galibiyet, 1 beraberlik elde etmeyi başardı. 

REKOR PEŞİNDE

Okan Buruk, en kritik oyuncuların yokluğunda çareler üretmeyi bildi ve takımını zirveye oturtmayı başardı. Ligde namağlup durumda olan sarı kırmızılı takım 14’te 14 galibiyet rekorunu kırmaya Okan Buruk ile çok yaklaştı. Galatasaray, Buruk nezaretinde ligde çıktığı 47 maçta 38 galibiyet alırken, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet yaşadı. 

YILDIZLARA KANCA

G.Saray’ın yıldızları Sacha Boey ile Lucas Torreira, Avrupa kulüplerini radarında. Fransa’dan RMC’nin haberine göre, Manchester United, Boey için resmî teklif sunmaya hazırlanıyor. Fransa Millî Takımı’nı hedefleyen Boey’in piyasa değeri 17 milyon avro görünüyor. İtalyan basını ise Torreira’nın Milan’ın listesinde olduğunu yazıyor. Uruguaylı oyuncuyu sezon başında ise Napoli ve Celto Vigo istemişti. 

EFSANE HAGİ’NİN YORUM

G.Saray’ın unutulmayan oyuncusu Gheorghe Hagi, Sportcell’e yaptığı açıklamada “İcardi bana göre dünyanın en iyi oyuncuları arasında. Ama herhâlde amacı beni geçmek değildir, ben 10 numaraydım. Ona benim gibi pas atacak oyuncuları bulmak lazım” diye konuştu.

X’TE TAKİPÇİSİ 14 MİLYONU GEÇTİ

G.Saray Kulübü’nün resmî X hesabı yeni bir rekora imza attı. Sarı kırmızılılardan yapılan açıklamada takipçi sayısının 14 milyonu geçtiği ifade edilirken, “Teşekkürler Galatasaray taraftarları” notu düşüldü. G.Saray, sosyal medyada Türkiye’deki ilk sırada yer alıyor. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...