Sıra geldi Avrupa'ya: Okan Buruk gözünü devlerin serisine dikti

- Güncelleme:
Sıra geldi Avrupa'ya: Okan Buruk gözünü devlerin serisine dikti

Spor Haberleri

Sarı kırmızılılar üç maç daha kazanırsa Avrupa’da en uzun seri yakalayan on takım arasına girecek. Bu takımlar arasında Bayern, M. City, Liverpool, Inter, Barcelona ve Real Madrid gibi devler yer alıyor.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Okan Buruk’la bu sezon tarih yazan Galatasaray, gözünü yeni rekorlara dikti. Süper Lig’de üst üste 14 maç kazanarak Beşiktaş’ın 13 maçlık rekorunu geride bırakan sarı kırmızılılar, şimdi Avrupa hedefine kilitlendi. Aslan üç maçtan daha galip ayrılırsa, Avrupa’da üst üste en çok maç kazanan takımlar arasına adını yazdıracak. Süper Lig dâhil sekiz büyük ligde en uzun galibiyet serisi alan takımlar arasında Bayern Münih, Manchester City, Liverpool, İnter, Barcelona ve Real Madrid gibi Avrupa devleri yer alıyor. Listenin en tepesinde ise 29 maçlık seriyle Benfica bulunuyor. 

REHAVETE KAPILMAK YOK

Galatasaray, üç maç kazanır, bu sırada 16 maçlık serisi olan Real Madrid, Barcelona ve Monaco kaybederse Aslan bu üç takımın üzerine listeye dâhil olacak. Takımın rehavete girmemesi için büyük çaba sarf eden teknik direktör Okan Buruk, oyuncularına bu tabloyu gösterirken “Amacımız zaten şampiyonluk. Bunu yaparken Süper Lig rekorundan sonra uzun süre değişmeyecek bir listede de yer alacağız. Zaten her maçımızı kazanarak hedefimize koşmalıyız. Asla gevşemeden, ayaklarımız yere basarak devam etmeliyiz. Bizim için her maç final niteliğinde” diye konuştu. 

BURUK KENDİNİ AŞTI

G.Saray’ın başında 14 maçlık galibiyet serisi yakalayarak Süper Lig tarihine geçen teknik direktör Okan Buruk âdeta kendini aştı. Başakşehir’de şampiyonluk ipini göğüsleyen 49 yaşındaki teknik adam, İstanbul ekibiyle çıktığı 76 maçta 1,62’lik puan ortalamasına sahipti. Buruk şu ana kadar sarı kırmızılıların başında 27 maçta 2,56’lık ortalama yakalamayı başardı. Takım olarak şampiyonluğa kenetlenGdiklerini söyleyen Buruk, “Şimdiden sezon sonundaki kutlamaları hayal ediyoruz” dedi. 

Avrupa’da en uzun serisi  olan takımlar

Benfica    29 maç
PSV    22 maç
Ajax    19 maç
Bayern Münih    19 maç
Liverpool    18 maç
Manchester City    18 maç
İnter    17 maç
Barcelona    16 maç
Real Madrid    16 maç
Monaco    16 maç

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...