Okan Buruk: Biraz daha vakit olsa üçüncü golü de bulabilirdik

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
- Güncelleme:

SPOR Haberleri  / İHLAS Haber Ajansı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 86 ve 88'de gelen gollerle Kopenhag'la 2-2 berabere kaldığı UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçından sonra "10 kişi kalan rakibimize karşı da bulduğumuz 2 golle geri dönmek, puan kazanmak önemliydi. Biraz daha vakit olsa 3. golü de bulabilirdik" dedi.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk haftasında sahasında Danimarka şampiyonu Kopenhag'la 2-2 berabere kaldı. Sarı-Kırmızılılar 0-2 geriye düştüğü maçta 86'da Sacha Boey'nin golüyle umutlandı, 88'de Tete'nin füzesiyle 2-2'yi yakaladı. 2 dakikada bulduğu 2 golle geri dönen Cim Bom, 1 puanı kurtardı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geri dönüş de psikolojik olarak önemli. Bir yandan yarışan bir yandan da oyuncuları en hazır hale getirmeye çalışan takımız. 2 tane de kötü gol yedik" diye konuştu.

"GOLE YAKIN TARAF BİZDİK"

Buruk şunları söyledi:

"İyi başladığımız bir maç oldu. Çok fazla pozisyona girdik. Gole yakın taraftık. Seyircimizle birlikte önde baskı yaptık. Gole yakın olan taraf olarak maçı götürürken, beklenmedik gol yedik. Gol yedikten sonra takımda ve statta ufak bir olumsuz hava oluşuyor. Bunu önüne geçemiyoruz. İlk yarının sonuna kadar pozisyona girme çabamız devam etti. İkinci yarıya çok iyi başlamadık. Orta sahayı zaman zaman kaybettik. Rakibe oynama şansı verdik. Devamında oyuncu değişiklikleri yaparken, 2. golü yedik. Devamında 2 tane değişikliği, arkasından 2 tane daha oyuncu değişikliği ile hücumda etkili olmaya çalıştık.

"3. GOLE SÜRE YETMEDİ"

10 kişi kalan rakibimize karşı da bulduğumuz 2 golle geri dönmek, puan kazanmak önemliydi. Biraz daha vakit olsa 3. golü de bulabilirdik. Hiç yapmayacağımız tercihler oldu, çok yanlış bir şekilde zaman zaman yaptılar. Duran topta bile pasla başladık. Bu tür şeyler oyun içerisinde oluyor. Maçın geneline baktığımızda iyi başlayan bir takım, belli yerlerde iyi oynamayan, maçın sonunu iyi bitiren bir takım. Bugün beklentimiz 3 puandı. Maçı kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici. Kazanamadığımız için mutlu değiliz." 

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1704582887964635444

"OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ HAZIRLIĞINDA GOLÜ YEDİK"

Oyuncu değişikliklerini geç yaptıklarını düşünüp, düşünmediğinin sorulması üzerine Buruk, "İlk 45 dakika iyiydik. 55’te iki oyuncumuzu çağırdık, hazırlanırken golü yedik. Burada şanssızlığımız da var. İyi gitmediğinizi görüyorsunuz, iki oyuncu çağırıyorsunuz. Oyuncular hazırlanırken 2-3 dakika bir süre oluyor. Burada bilemiyorsunuz. Oyun gösteriyordu bir şekilde o yüzden 2 tane oyuncu çağırdık. 58. dakikada aslında çok geç de bir dakika değil.

Erken değişiklik olabilecek bir dakika. Sonra 2 tane da oyuncu soktuk. Burada oyuncu değişikliği tabii olması gerekiyor. Hiç oyuncu değiştirmeyen hocalar da var. 90’da değiştiren hocalar da var. Dünya genlinde üst düzey hocalara baktığınızda hepsi 5 oyuncu değişiklik hakkını bile kullanmıyor. Oyuna başlama, oyuna devam etme, oyun dakikalarında vereceğiniz kararlar önemli oluyor" şeklinde cevap verdi.

OKAN BURUK ÜRETKENLİKTEN MEMNUN

Ürettikleri pozisyonların Şampiyonlar Ligi’ne ve kapanan takımlara göre yeterli olduğunu söyleyen Okan Buruk, "Genel olarak pozisyonların bir çoğu netti. İkinci yarıda rakibin yaslandığı yerde zaman zaman çok fazla üretemedik. İlk yarı hem ürettik, hem pozisyona girdik. İkinci yarıdaki oyun benim de kabul edebileceğim bir oyun değil. İlk yarıdaki oyunu devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.

Okan Buruk: Biraz daha vakit olsa üçüncü golü de bulabilirdik

Tete maçın adamı seçildi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...