Okan Buruk Avrupa devinin başına geçiyor! Galatasaray'dan 3 futbolcuyu yanında götürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okan Buruk Avrupa devinin başına geçiyor! Galatasaray'dan 3 futbolcuyu yanında götürecek

SPOR Haberleri

Galatasaray'daki ilk sezonunda tarihi bir başarı elde ederek üst üste 14 lig maçını kazanan Okan Buruk, eski takımı Inter'in dikkatini çekti. İtalyan basınında çıkan iddialara göre sezon sonunda ayrılması beklenen Simone Inzagni'nin yerine Türk hocanın adaylar arasında bulunduğu belirtildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a Inter'in yakın ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Bir zamanlar futbolcu olarak İtalyan devinde forma giyen Türk hocanın bu kez teknik adam olarak dönebileceği iddia ediliyor. Bu sezon Serie A'da lider Napoli'nin 18 puan arkasında yer alan Milano ekibinin sezon sonunda Simeone Inzagni ile sözleşmesini feshetmeyi düşünüyor.

Okan Buruk Avrupa devinin başına geçiyor! Galatasaray'dan 3 futbolcuyu yanında götürecek

INTER OKAN BURUK'U İSTİYOR

Inter Live'da yer alan habere göre Inzagni'nin ayrılması durumunda alternatif isimler arasında Okan Buruk'un da yer aldığı öne sürüldü. Türk hocanın ayrılması durumunda yanında Mauro Icardi, Nicolo Zaniolo ve Lucas Torreira'yı da götüreceği iddia edildi. Bir diğer güçlü adayın ise Atletico Madrid'i çalıştıran Diego Simeone olduğu konuşuluyor. Inter'in Okan Buruk için devreye gireceği haberinin Türkiye'de de geniş yankı uyandırması gözleri Galatasaray'a çevirdi.

Süper Lig'de en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 1 maç fazlasıyla 9 puan fark atan Sarı-kırmızılıların şampiyon olunması durumunda Okan Buruk ile sözleşme yenilemesi bekleniyor. Sezon başında 1+1 yıllık kontrata imza atan Buruk'un maaşında da zam yapılacağı öğrenildi. Inter'ın yakın ilgisine rağmen 49 yaşındaki hocayı kaptırmak istemeyen Galatasaray yönetiminin mayıs ayında resmi adımları atması bekleniyor.

Okan Buruk Avrupa devinin başına geçiyor! Galatasaray'dan 3 futbolcuyu yanında götürecek

OKAN BURUK 'UN INTER KARNESİ

Galatasaray'da oynadığı dönemlerde Emre Belözoğlu ile beraber Inter'e imza atan Okan Buruk, 2001-2002 sezonunda İtalya'da futbol oynadı. Sakatlığı yüzünden beklenen etkiyi yapamayan Buruk, 3 sezonda sadece 42 maça çıktı. Bu maçlarda 2 gol atan Buruk, 4 de asist yaptı. Daha sonrasında 2004 yılında Türkiye'ye dönen deneyimli hoca, sırasıyla Beşiktaş Galatasaray ve Başakşehir formaları giydikten sonra 2010'da emekli olmuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...