Neyin kavgası?

Düzenleyen:
Neyin kavgası?

SPOR Haberleri

Beşiktaş Kulübü’nün Olağan Divan Kurulu toplantısı Vodafone Arena’da gerçekleşti.

Toplantıya damga vuran konu ise kulübün borcuydu. Yalçın Karadeniz’in açıklanan borcun 1.5 milyon değil 2.5 milyon TL olduğunu üyelere mektupla bildirmesi gerilime neden olmuş ve sonrasında divan seçimleri iptal edilmiş iş Karadeniz’in disipline sevkine kadar gitmişti. Ve bu olayların ışığında borç yine gündemdeydi. Başkan Fikret Orman, borcun polemik konusu yapılmasına sert çıkıp “Hepimiz Beşiktaş’a hizmet için karşınıza geldik, oy istedik. İşimiz iç çatışma değildir. İşimiz dışa karşı Beşiktaş’ın temsili ve şimdi olduğu gibi Beşiktaş’ı Türkiye’nin en büyük kurumu yapmaktır” dedi.
Böyle muhasebe olmaz
“İşimiz kavga etmek değil, Beşiktaş için mücadele etmektir” diyen Orman, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de genel kurul ve divan toplantılarında kendilerinden daha kötü durumda olmalarına rağmen borçlarının bu kadar konuşulmadığının altını çizdi, sitemini dile getirdi. Her şeyin ortada olduğunu yalan söylemediklerini ifade eden Orman “Herkesin kıskanacağı noktadayız. Değen nazarları da görüyorsunuz. Neyi paylaşamıyorsunuz? Divan kurulu ‘kağıtları alt alta yazdık topladık’ diyor. Böyle bir muhasebe mantığı olabilir mi? Borçlar bilançodan alınıp alt alta yazılarak yapılamaz” ifadesini kullandı.
İNÖNÜ’NÜN ADIYLA İLGİLİ: Siyaset yapmıyoruz
“Bizim İnönü’nün ismini kaldırmak gibi bir niyetimiz niye olsun, biz siyasetçi miyiz? Vodafone, ismi için Beşiktaş’a senede 15-16 milyon dolar para veriyor. Vodafone’la yapılan anlaşma kıskanılan bir anlaşma. Biz siyasi kurum değiliz spor kulübüyüz.” 
DEMİRÖREN’E BORÇ OLAYI
Yarı yarıya anlaştık
“Sayın Yıldırım Demirören dönemini araştırdık. Seyahat giderleri var, verilen biletler var. Veren suçlu da alan suçlu değil mi? ‘Demirören’in verdiklerini kardeş payı yapalım’ dedik. Yarısını başkan bize bağışlasın ve bir noktaya geldik. Kendisiyle uzlaştık.”
KULÜBÜN NET BORCU:1 milyar  257 milyon
Divan kurulu toplantısında çok tartışılan kulübün borcu da açıklandı. Denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun brüt 1 milyar 524 milyon 905 bin 17 lira olduğunu ve alacakların düşmesiyle bu rakamın 1 milyar 257 milyon 762 bin liraya indiğini açıkladı. 
NAPOLİ’DE DE SAKATLIK VAR
Mertens müjdesi 
İtalyan basını Napoli’nin Juventus ile oynadığı maçta sakatlanan başarılı orta sahanın Beşiktaş’a karşı forma giymesinin zor olduğunu yazdı. 29 yaşındaki Belçikalı oyuncunun bu sezon 13 maçta 6 golü vardı. 

ORMAN: AMELE GİBİ ÇALIŞTIK
Stadı ‘Tatlı Cadı Samantha’ mı yaptı?

“Şu anda sokakta herkes kulübün Süleyman Seba gibi yönetildiğini konuşmuyorlar mı ? Beşiktaş’ın itibarıyla alakalı ‘futbol takımının borcu ödenmiyor, başkan el koydu para verdi’ gibi sözler hiç duyuyor musunuz! Stat yaptık. Sanıyor musunuz ki bu stadı Tatlı Cadı Samantha yaptı. Ben amele gibi çalıştım burada. Hiç duydunuz mu ‘şunun şu kadar alacağı var’ diye. Nedir derdiniz?”

YALÇIN KARADENİZ’DEN ÇIKIŞ:
Yaşınız kadar hizmetim var

Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz polemiklere ve hakkındaki iddialara cevap verdi: “Kulübün muhasebe kayıtlarına girme yetkim yok. Onlar açıklıyorlar. Ben de onların açıkladığı rakamlar üstünde giderek bir neticeye varıyorum. Aramızda 600-800 milyon fark olursa o zaman mızrak çuvala sığmaz. Sayın başkan sizin yaşınız kadar benim hizmetim var. Beşiktaş adına Lahey Adalet Divanı’na gideriz.” 

Fikret Orman: Herkesin kıskandığı noktadayız. Değen nazarları da görüyorsunuz. Neyi paylaşamıyorsunuz? Başkalarının 20 yılda yapamadığını 4 yılda yaptık.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...