Mustafa Çulcu 'Penaltı da yanlış, kırmızı kartlar da...'

Mustafa Çulcu 'Penaltı da yanlış, kırmızı kartlar da...'

SPOR Haberleri

Başakşehir maçındaki hakem performansını değerlendiren MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, ağır eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe'de 4 futbolcunun kırmızı kart gördüğü, aleyhine 1 de penaltının verildiği Başakşehir maçındaki hakem performansını değerlendiren MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, ağır eleştirilerde bulundu. Çulcu, "Fenerbahçe aleyhine verilen penaltı da yanlıştı, Mehmet Topuz ve Alves'e gösterilen kırmızı kartlar da" dedi.

spor toto süper lig'de şampiyonluk düğümü dün akşam oynanan Başakşehirspor-Fenerbahçe maçında çözüldü. İddiasını sürdürebilmesi için mutlak kazanmak zorunda olan sarı lacivertli takım, sahadan 2-2 berabere ayrılınca, mutlu sona ulaşan takım Galatasaray oldu.

Özellikle son dakikaları büyük gerginliklere sahne olan karşılaşmada hakem Ali Palabıyık, Fenerbahçe'den 4 futbolcuya kırmızı kart gösterirken, sarı lacivertliler aleyhine bir de penaltı verdi. Palabıyık'ın bu kritik maçtaki performansını Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski başkanı Mustafa Çulcu'ya sorduk. Ali Palabıyık'ı ağır biçimde eleştiren Çulcu, bu arada hakemlerin genel performansı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Mustafa Çulcu'nun açıklamaları şöyle:

nbsp;"VOLKAN'A İLK YARIDA SARI KART ÇIKMALIYDI"
- Ali Palabıyık maçtaki ilk büyük hatasını ilk yarıda yaptı. 'Taç mı, aut mu' tartışması sırasında kendisine itiraz eden Fenerbahçeli Volkan, topa sert biçimde vurdu. Burada sarı kart çıkması gerekirdi.

"MEHMET TOPUZ'A EN FAZLA SARI KART GÖSTERİLEBİLİRDİ"
- 84. dakikada Mehmet Topuz'a gösterilen kırmızı kart yanlış. En fazla sarı kart gösterilebilirdi. O pozisyonda Başakşehirli futbolcunun yaptığı hareket çok daha sertti.

"ALVES TOPU KOLUYLA DEĞİL OMUZUYLA ÇIKARDI"
- 90. dakikada Alves ve Caner Erkin'in kırmızı kart görmesine neden olan penaltı kararı da yanlıştı. Hakem Palabıyık, Alves'in Başakşehirsporlu futbolcunun şutunda kaleye giden topu eliyle çıkardığına hükmetti. Bu tamamen yanlış. FIFA kokartı taşıyan bir hakemin o pozisyonu çözmesi lazım. Top eğer Alves'in kolundan dönmüş olsaydı, geri dönüştü hızı yavaşlardı. Oysa tam tersine top Alves'e çarptıktan sonra çok daha sert biçimde geri döndü. Bu da Alves'in omuzuna çarpmasından kaynaklanıyor. Alves topu omuzuyla çıkarmak için hareket yaptı. O hareket sırasında vücut, doğal yapısı gereği hareketi yapar. Ali Palabıyık buna aldandı. Penaltıya itiraz ettiği için kırmızı kart gören Caner Erkin de anladığımız kadarıyla hakeme kötü söz söylediği için ihraç edildi.

"ALİ PALABIYIK'IN KAFASI KARIŞMIŞ"
Ali Palabıyık bu sezonun değerli bir hakemi. Ancak bu maçta arzu edilen formda değildi. Ligin ikinci yarısındaki pekçok hakem gibi onun da kafası karışmış.

"180 SÜPER LİG MAÇININ 147'SİNİ 11'İNİ AYNI HAKEMLER YÖNETTİ"
- Hakemlerin genel performansı açısından sorgulanması gereken olay şu; biz UEFA çizgisinde bir hakemlik mi istiyoruz, yoksa 'nasıl olursa olsun maç bitsin' Şark kültürüyle devam eden bir hakemlik mi? Yusuf Namoğlu başkanlığındaki MHK 180 Süper Lig maçına hakem atadı. Bunların 147'sini 11 hakem yönetti, geri kalan 33 maçı ise 12 farklı hakem idare etti. Bu 11 kişi bütün Süper Lig'i omuzlamaya kalkınca kafalar karıştı.

"EYYAM YAPTILAR YİNE GÖREV ALDILAR"
- Peki bu MHK'nin vazgeçemediği 11 hakem formda mıydı? Kesinlikle hayır. Bunların içinde inanılmaz hatalar yapanlar hatta eyyam yapanlar bile vardı. Ama görev almaya devam ettiler. Cüneyt Çakır dışında Türk hakemliği adına çok başarısız bir sezon yaşadık.

"42 HAKEMİN 19'UNA HİÇ MAÇ VERİLMEDİ"
- Bu noktada size asıl skandalı söyleyeyim; MHK'nin Süper Lig kadrosundaki hakem sayısı tam 42. Bu 42 hakemin 19'una bu sezon Süper Lig'de hiç görev verilmedi. Madem bu kadar yetersizlerdi, o zaman niye Süper Lig kadrosuna alındılar? Eğer yeterli iseler neden maç alamadılar? Ve MHK bunları eğitme yoluna neden gitmiyor?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...