Mustafa Akçay, Batuhan-Volkan yanlış yolda

Mustafa Akçay, Batuhan-Volkan yanlış yolda

SPOR Haberleri

Trabzonspor Teknik Direktörü, 'Batuhan ve Volkan Şen'in geri dönmek için herhangi bir çaba içinde olmaması, bizden ayrılmalarını gerektirecek' dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bordo-mavili takımın ortaya koyduğu oyunun eleştirilmesine ilişkin, "Oyun kalitesinin saha içerisinde yükseltilmesini istemek, bir teknik adamın hayal ettiği, beklediği bir durumdur ama biz hayal satıcısı değiliz. Ben hayal satmam, gerçeklere yönelik hareket etmeyi, gerçeklerin konuşulmasını uygun buluyorum. Benim gibi adamların asılması kolaydır. Sonuçta toplumun beklentilerine cevap vermeyen ya da o yönde düşünmeyen çoğu adam, geçmişe bakıldığında asılmıştır. Trabzonspor, rakibine baskı yapan, sıkıştıran, kazandığı toplarlarla sonuca giden bir oyun anlayışına dönüşemez. Böyle oyun anlayışıyla ben takımı sahaya sürmeyeceğim. Savunma anlayışıyla devam edeceğim. Sıkıcı gelebilir ama bu sabrı göstereceğiz" diye konuştu.MİLLİ TAKIM'A DAHA ÇOK OYUNCU...
İlerleyen dönemde Trabzonspor'un Milli Takım'a 3-4 daha vereceğini savunan Akçay, "Fatih Hoca'dan cesaret alarak bu sayıyı arttırmak istiyorum. Bugün Olcan ile ilgili yol katettiysek bunun başarılmasında Olcan'ın kendisiyle ilgili kurduğu dünyayla ilgisi var. Ben 'seni sol bek oynatacağım' dediğimde bana 'hocam takım için sol bek oynamam gerekiyorsa, burada takımım sonuç üretecekse ben hiçbir kompleksim olmadan uyarım, hazırım' cevabını verdi. Bu bir antrenörün oyuncusundan duyması gereken en güzel cevap. Neden Olcan büyüyor? Güzel düşünüp güzel bir ideal bulduğu için büyüyor. Takımda kendini büyütmek, daha iyi duruma gelmek isteyen bir yığın oyuncu olduğunu görüyoruz. Fatih Hoca'dan sonra Milli Takım'ın yüzünün değişeceğini düşünüyor, radikal hamleler bekliyorum. Bu hamleler içerisinde Trabzonspor'dan birkaç oyuncu daha olacağı beklentisindeyim" açıklamasını yaptı.
BATUHAN VE VOLKAN'A TAVSİYE
Batuhan ve Volkan'ın kadro dışı bırakılması konusunda ise Akçay, "Oyuncularla ilgili birtakım bilimsel, pedagojik ve psikolojik destekler aldıktan sonra kadro dışı bıraktık. Oyuncuların iyileşerek geri gelmesini düşünerek yaptığımız bir hareketti. Gelinen noktada arkadaşlarımızın aidiyet duygularında ya da geri dönmek için kendi planları içerisinde bazı tavırlarının olmaması, bir süre sonra bizden ayrılmalarını gerektirecek bir durum oluşturacaktır. Bizim önceliğimiz onların geriye dönüş için yapacağı hareketlere bağlı olacaktır. Batuhan'ın izlediği yol ve politika, kulüp içinde kabul edilebilirliğini zorlaştırıyor" dedi. Batuhan'ın antrenmanlara devam etmediğini de belirten Akçay, "Batuhan'ın antrenman devamlılığını yapması ve fiziksel olarak buna hazır olması,geriye dönüş tavrını belli etmesi gerekiyor. Alınan bir rapor var. Antrenman eksikliği ve olaya dikkat ile devamlılıkla ilgili bazı problemleri çözemiyor. Bu da kararlarımızı zorlaştırıyor" sözlerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...