Müftüoğlu: Eşim bile bilmiyor!

Müftüoğlu: Eşim bile bilmiyor!

SPOR Haberleri

Müftüoğlu, Finlandiyalı eşi Paulina'nın yeni görevinden haberi olmadığını açıkladı

Ömer Faruk Ünal
11 Temmuz'da göreve getirilen Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, projelerini Türkiye'ye anlattı. Ocak 2014'te düdüğünü asan Müftüoğlu, kısa süre içinde MHK Başkanı olmasını şu sözlerle özetledi: "Bu durumu eşim bile bilmiyor. Kendisi Finlandiya'da tatilde. Henüz Türkiye'de dönmedi. Gelince öğrenecek." Bu görevi idealleri için kabul ettiğini dile getiren Müftüoğlu'nun sözleri şöyle: "Artık İstanbul'da yaşayacağım. Haftada 1 kez Alanya'da gidip geleceğim. Beyaz bir sayfa açacağım. Hiçbir hakeme karşı önyargım yok. Benim yargımı onların performansları oluşturacak. İlk 10 hafta çok önemli. İlk 10 hafta bütün hakemlere şans vereceğim. Şansını iyi kullanan devam edecek. Ben hakemken neden şikayet ediyorsam, onları gidermek için buradayım."
Problemleri biliyorum
"Bütün bölgeleri tek tek gezeceğim. Bizzat hakem eğitimlerine katılacağım. Çok yoğun bir 20 gün yaşadım. Bu 20 gün içinde bir MHK'nın 6 ayda karşılaşabileceği iş yükü vardı. Klasmanları yaptık, seminer programını belirledik, talimatlarda çok radikal değişiklikler yaptık. Her hafta yaptıklarımızı bütün kamuoyu hissedecek. Burada hakemlerin gözlerinde bir ışıltı gördüm. Moralleri yüksek, bu beni çok umutlandırdı. Zaten bunların birçoğu beraber hakemlik yaptığım arkadaşlarım, kardeşlerim. Bütün il hakem kurulları yenilenecek. Hakemliği henüz bırakmış arkadaşlar bu kurullarda görev alacak. Özellikle yaş için yaptığımız talimat değişikliği çok sayıda yeni hakemin çıkmasını sağlayacak. Ben hakemi dinliyorum. Problemleri biliyorum. Hakemin duygularını çok iyi anlıyorum." nbsp;
En büyük sıkıntı itiraz
"Jaap Uilenberg'in Türk hakemliğine katkısı çok büyük. Bundan sonraki süreçte de birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yıldırım Demirören'e plan ve projelerimizi anlattık, çok memnun oldu ve bize destek oluyor. Federasyonla çok iyi bir iletişim halindeyiz. Onlar bizi anlıyor, biz onları anlıyoruz. Profesyonel hakemliğin kapsamını değiştirdik, 6 olan sayıyı 9'a çıkarıyoruz. Alt liglerdeki genç hakemleri araştırmak için scout ekibi kuracağız. İşimiz zor, Cüneyt Çakır gibi hakemler yetiştirmek için çok çaba harcamalıyız. Cüneyt Çakır bir dünya markasıdır ve Türkiye'nin onurudur. Türk hakemliğinin en büyük sıkıntısı itirazlar, futbolcuların iletişimi doğru kurması gerektiğine inanıyorum."
Müftüoğlu: Eşim bile bilmiyor!
SÜPER LİG'E 4 YENİ HAKEM
Kuddusi Müftüoğlu yönetimindeki yeni MHK, Süper Lig klasmanına 4 yeni hakem dahil etti. Emre Atasoy (Ankara), Halil Umut Meler (izmir), Ümit Öztürk (Denizli), Caner Ak (Adana), yeni sezonda Süper Lig'de düdük çalabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...