Moraller sıfır

Moraller sıfır

SPOR Haberleri

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'nı finalde Tokyo'ya kaptırması Türkiye'yi üzüntüye boğarken, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi görevi bıraktığını açıkladı

Türkiye'nin gözü Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak şehri açıklamak üzere kürsüye gelen IOC Başkanı Jacques Rogge'daydı. Başkan Rogge'un, elindeki zarftan Tokyo çıkınca Japon heyeti büyük sevinç yaşarken, Türk heyeti üzüntüye boğuldu. İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat görevi bıraktığını açıklarken, "IOC Tokyo'yu seçerek büyük risk aldı, İstanbul fırsatını kaçırdılar. Bu şehir bir gün olimpiyat düzenleyecek bunun hayal olmadığını finale kalarak gösterdik. Sonuç ilişkiler ağı ile ilgili. Bu kadar farkı Japonlar da beklemiyordu! Lobi faaliyetlerinden dersler çıkarmalıyız" diyerek önemli tespitler yaptı. Sosyal medya ise Tokyo'nun kazanmasına büyük tepki gösterirken, "Bu şehir olimpiyat düzenlemese de dünyanın en güzel şehri" görüşünde birleşti.
İSTANBUL SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ
Buenos Aires'te İstanbul'un kazanmasına kesin gözüyle bakılırken, ev sahipliğinin Tokyo'ya verilmesi İstanbullulara büyük üzüntü yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul 2020 Ajansı tarafından Sultanahmet Meydanı'nda kurulan özel alanda oylamayı merakla bekleyen vatandaşlar, sonucun İstanbul aleyhine çıkmasıyla adeta yıkıldı. Tokyo ile yaşanılan mücadelede kararı merakla bekleyen İstanbullular, ev sahipliği hakkının Japonya'nın başkentine verilmesi sonrası hayal kırıklığı yaşarken, üzüntülü bir şekilde organizasyon alanını başaltmaya başladılar.
YENİ HEDEF FUTBOL
2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na Tokyo'nun ev sahipliği yapacağının açıklanmasının ardından gözler 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ya da final maçlarından biri için başvuru yapacak. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören imzasıyla yazılan başvuru yazısı, bugün veya yarın UEFA'ya gönderilecek. UEFA Başkanı Michel Platini'nin de TFF'ye yarı final ya da finalden birinin verileceği konusunda büyük bir söz verdiği ifade edildi. nbsp;Cahit Eroğul nbsp;Buenos Aires




Güreş olimpiyatta kaldı

Buenos Aires'te yarın bitecek IOC 125. Genel Kurulu'nun dünkü toplantısında Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda 26 ana spor dalının bulunmasına tüm üyelerin onayıyla karar verildi. Komite oyunlarda yer alacak son spor dalı olarak güreşi seçti. Güreş Türkiye'nin bugüne kadar oyunlarda en çok madalya aldığı branş. Ülkemiz olimpiyatlarda bugüne kadar 28 altın, 16 gümüş, 15 bronzla toplam 59 madalyaya sahip. Öte yandan IOC'nin başkanlık koltuğuna oturacak yeni isim ise 10 Eylül'de yapılacak seçimlerin ardından açıklanacak.



Japonlar çıldırdı
IOC Başkanı Jacques Rogge'un 2020 Olimpiyatları'nı yapacak şehrin Tokyo olduğunu açıklamasıyla beraber hem Tokyo'daki, hem de Bounes Aires'teki Japonlar sevinçten havalara uçtu. Sonucun açıklanması ve sevinç gösterileri sonrasında ise Japonya Başbakanı Abe, Tokyo 2020 heyetindeki herkesi tebrik etti. Tokyo'daki çeşitli meydanlarda toplanarak sonucu bekleyen Japonların mutlu haber sonrasında sevinç ve coşkusu ise görülmeye değerdi.





Projeler ne olacak?


BAKAN KILIÇ: PES ETMEK YOK
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin yıllık 500 milyon dolar tutarında spor planı bulunduğunu belirterek, "İstanbul 2020 programı gerçeğe dönüşse de gerçekleşmese de biz olimpiyat ve paralimpik ruhunu Türkiye'de yeniden inşaa etmek için bu bütçeyi spora ayırmaya devam edeceğiz" dedi.
VALİ MUTLU:?DEVAM EDECEK
Buenos Aires'teki oylamayı Sultanahmet Meydanı'ndaki organizasyon alanında takip eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "İstanbul'da gençliğe ve spora yapılan yatırımlar devam edecektir. Bu bir yarış ve yarışın bir kazananı olacaktı. İstanbul bir sonraki oyunlar için hazırlanacaktır" ifadelerini kullandı.





NE DEDİLER?


Egemen Bağış: Olimpiyatlar kaybetti
TGRT Haber'in Olimpiyat Özel programına telefonla katılan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Tokyo'yu kutlarız. Bu tercih, İstanbul için değil Olimpiyatlar için kayıptır. Dünya yine ön yargıların esiri oldu. Bu süreçte kaybeden kaybeden İstanbul'un güzelliklerinden mahrum kalan Olimpiyatlar ve sporseverler oldu" dedi.


Başkonsolos Turner: İstanbul vazgeçmemeli
İngiltere İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, İstanbul'un olimpiyat yapma arzusundan vazgeçmemesi gerektiğini söyledi. Turner, İngiltere'nin bu alanda spor, spor ekonomisi ve etkinliklerine ilişkin tecrübelerini İstanbul'a aktarmaya hazır olduğunu söyledi.


Milletvekili Günay:
Sevinenlerin vicdanı yok
Kültür ve Turizm eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarını kaybetmesine sevinenlere sert çıktı. Günay, "Bu tür uluslararası organizasyonları bile particilik olarak değerlendirenlerin vicdan problemi var. 2020'de kim iktidar olacak Allah bilir. Kazansaydık parti değil, Türkiye kazanacaktı" dedi.


Dünya medyası:
Suriye ve nbsp;doping etkisi
Dünya basını, İstanbul'un Olimpiyat Oyunları'nı Tokyo'ya kaptırmasını bölgedeki çatışma ortamına ve doping olaylarına bağladı
3 AP: "Suriye zayıflattı"
3 BBC: "Türkiye endişeleri yenemedi"
3 New York Times: "Japonya daha güvenli tercihti"
3 The Guardian: "Taksim ve doping"
3 AFP: "İlk müslüman olma şansını kaçırdı"
3 El Pais: "Türkiye dopingi açıklayamadı"
3 Spiegel: "Doping anahtar oldu"



İspanya cevap arıyor
Olimpiyat Oyunları'na arka arkaya üç kez aday olan Madrid, neden kazanamadığının cevabını arıyor. İspanyol basını, "Bundan sonra hiçbir işe yaramasa da herkes bir neden arıyor. Sunumda sorulan doping ve proje konuları mı, yoksa ülkenin yaşadığı ekonomik kriz ve yolsuzluk olayları mı? Bu soruların cevabını aramak sadece bir zaman kaybı. Hiç kimse bunun net cevabını bilmiyor ve bilemeyecek'' diye yazdı.


BAŞBAKAN LETTA AÇIKLADI
İTALYA 2024'E ADAY OLACAK
İtalya Başbakanı Enrico Letta, ülkesinin 2024 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olabileceğinin sinyalini verdi. İtalya Başbakanı, "Bueonos Aires'te çıkan sonuç beni 2024'te adaylık konusunda düşünmeye itti. İtalya büyük bir ülke. Bu, üzerinde çalışacağım bir konu" dedi. İtalyan basınında yer alan haberlerde, 2024'te oyunların Avrupa'ya dönme ihtimaline karşılık İtalyan delegelerin Tokyo'ya oy verdiği ifade edildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...