Mısır'da 22 taraftar öldü

Mısır'da 22 taraftar öldü

SPOR Haberleri

Mısır'da Zamalek'li taraftarlar ile polis arasında çıkan çatışmada 14 kişi hayatını kaybetti. Kimi kaynaklar ölü sayısını 22 olarak duyurdu

Mısır'da Zamalek'in ENPPI ile oynayacağı maç öncesinde taraftarlarla polis arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Kahire'deki Air Defence Stadı'na biletsiz girmek isteyen Zamalek'li Ultralar ile polis arasında çatışma başladı. Polisin göz yaşartıcı bomba kullanmasının ardından yaşanan panikte çok sayıda taraftar ezildi.

Kahire'deki Ahli Bank Hastanesi, çıkan olaylarda hayatını kaybeden 14 kişinin cesedinin morga kaldırıldığını öne sürdü.

Bazı kaynaklar ölü sayısının 5 olduğunu kaydederken, Sağlık Bakanlığı Sözcüsü sadece 20 yaralı olduğunu iddia etti.

Olaylarda yer alan Zamalek'in ultraları Beyaz Şövalyeler ise Facebook sayfasından ölen taraftar sayısının 22 olduğunu açıkladı.
Mısır'da 2012'de Port Said faciası olarak bilinen olaylarda Al Masry taraftarlarının saldırdığı 72 Ahly taraftarı hayatını kaybetmişti.
Bu arada Zamalek'li futbolcular, olaylar nedeniyle 30 dakika geç başlayan ENPPI maçına çıktı. Bunun üzerine tribünde takımlarının maça çıkmasını protesto eden taraftarlar sahaya sırtlarını dönüp stadı terk etti.
Mısır'da 22 taraftar öldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...