Mircea Lucescu Ukrayna maçı öncesi planlarını yaptı

Düzenleyen:
Mircea Lucescu Ukrayna maçı öncesi planlarını yaptı

SPOR Haberleri

Acele etmeden ve herhangi bir olumsuzlukta paniğe kapılmadan oynamaları gerektiğini söyleyen Rumen hoca “Sakin olup mücadeleyi bırakmayacağız” talimatını verdi

Türkiye, Dünya Kupası grup elemelerindeki kritik maçta yarın Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Grubun ‘kilit’ maçı olarak görülen maçta ay-yıldızlı takımın zafere ulaşabilmesi için teknik direktör Mircea Lucescu da dersini çalıştı. Millî Takım’ın başındaki ilk sınavını çok iyi tanıdığı Ukrayna’ya karşı verecek olan Rumen teknik adam oyuncularıyla sık sık toplantılar yaparak rakibi ezberlettirdi. Lucescu’nun bu maçtaki en büyük kozu, takıma geri döndürülen ‘tecrübeli’ isimler olacak. Kafasındaki 11’i yavaş yavaş şekillendiren Rumen hoca, 3 yıl sonra kadroya çağrılan Emre Belözoğlu’nun yanı sıra, bu sezon Barcelona’da forma şansı bulamayana Arda’yı 11’de sahaya sürmeyi planlıyor. 
> Sakın panik yapmayın
Ayrıca, Burak, Caner, Nuri, Mehmet Topal da kritik mücadelede forma giymeye en yakın isimler. Savunma hattını Şener-Ömer-Mehmet Topal ve Caner’den oluşturmayı planlayan Lucescu’nun, orta sahada Emre-Nuri, Arda, hücum hattında ise Hakan, Cengiz ve Burak ile maça başlaması bekleniyor. Tecrübeli çalıştırıcı, maç öncesi Metalist Stadı’nda yapılacak son antrenmanda 11’ni kesin olarak belirleyecek. Ukrayna karşısında zafere ulaşabilmeleri için sakin ve sabırlı olmaları gerektiğini anlatan Lucescu “İki tarafın da kazanması gereken bir maç. Acele etmeden ve herhangi bir olumsuzlukta paniğe kapılmadan oynamalıyız. Bize zaferi getirecek sihirli kelime; sabır” ifadelerini kullandı. 

Bize gel Arda
Millî Takım’ı karşılayan Türk taraftarlar, futbolculardan imza almak ve birlikte fotoğraf çektirmek için yarıştı. Bir Galatasaraylı taraftar, Arda Turan’a “Galatasaray’a gel Arda” diye seslenince yıldız oyuncu gülümsedi. 
Eskişehir hazır
Millî Takım, Ukrayna maçının ardından 5 Eylül’de Eskişehir’de Hırvatistan ile karşılaşacak. Eskişehir’de oynanacak karşılaşma âdeta kapalı gişe oynanacak. Hırvat taraftarların yer almadığı maçta 35 bin Türk taraftar olacak. Türkiye için çıkan biletler 16 Ağustos’ta tükenmişti. 
Emre Mor mutlu
Millî Takım’dan izin isteyerek geçtiğimiz günlerde İspanyol takımlarından Celta Vigo’ya imza atan Emre Mor, ay-yıldızlı takımda en neşeli isimlerden biri olarak dikkati çekiyor. Transfer bittiği için kendisini çok rahat hissettiğini söyleyen Emre “Kafamı tamamen maça vereceğim. Görev verilirse elimden geleni yapacağım” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...