'Minderin Aslanları' dünya arenasında

'Minderin Aslanları' dünya arenasında

SPOR Haberleri

Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımı, Özbekistan'dan madalyalarla dönmek istiyor

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Özbekistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesinde milli güreşçilere sonuna kadar güvendiğini söyledi. Serbestçilerin Ankara'da, grekoromencilerin ise İstanbul'da çalışmalarını yürüttüğünü belirten Yerlikaya, "Organizasyona kısa bir süre kaldı ve sporcularımızın durumu gayet iyi. Geçtiğimiz sene Macaristan'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda 4 bronz madalya kazanmıştık. Bu sene bu rakamın üzerine çıkmak istiyoruz. Birçok güreşçimizden madalya bekliyoruz. Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından dünyanın en iyi güreşçileri seçilen Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, favori olarak şampiyonaya gidiyorlar. Türk milletinin duaları ve destekleri sayesinde inşallah Özbekistan'da bayrağımızı dalgalandıracağız" diye konuştu. Özbekistan'da 8 güreşçiyle mücadele edeceklerini belirten Milli Takım Teknik Direktörü Necmi Gençalp ise, "Altın madalya için hazırlandık. Sporcular şampiyonanın bilincinde. Güzel sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

BAKAN KILIÇ'TAN MORAL ZİYARETİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 8-14 Eylül tarihlerinde Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'na Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlanan Serbest Güreş Milli Takımı'nı ziyaret etti. Bakan Kılıç, "Kendilerine elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz. Ümidimiz en iyi şekilde Türkiye'ye dönmeleri" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...