Millilerin önemli eksikleri var, herşeye rağmen yenmeliyiz ama...

Millilerin önemli eksikleri var, herşeye rağmen yenmeliyiz ama...

SPOR Haberleri

Burak'ın sakatlanmasının ardından Fatih Terim, G.Saray'da oynayamayan Umut Bulut'a sarıldı.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 10 Ekim Cuma günü İstanbul'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Takım üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı. İlk maçta İzlanda karşısında aldığımız yenilginin ardından Hollanda'yı dize getiren Çek Cumhuriyeti'ni İstanbul'da puan vermemeliyiz. İşte böylesine kritik bir maç öncesinde son haftaların formda oyuncusu Galatasaraylı Burak Yılmaz'ın sakatlanması Teknik Direktör Fatih Terim'i kara kara düşündürüyor. Sarı-kırmızılı oyuncu yerine Kasımpaşa'dan Adem Büyük'ü de kadroya davet eden İmparator, son olarak Beşiktaş'tan Mustafa Pektemek'in de sakatlanması sonrasında Gaziantepspor'dan Muhammet Demir'i ay-yıldızlı takıma çağırmıştı. Terim'in elinde Çek Cumhuriyeti karşısında 3 forvet bulunuyor. Umut Bulut, Adem Büyük ve Muhammed Demir…

128 dakika sahada kaldı

Bu üç isimden Umut Bulut, Galatasaray'da kulübeye hapsoldu. Sarı-kırmızılı futbolcu, bu sezon Süper Lig'de 4 ve Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçta sonradan oyuna girebildi... Umut'un bu 6 maçta sahada kaldığı dakika sayısı sadece 128. Oynamayı unutan tecrübeli golcü, son golünü ise 17 Mayıs 2014 tarihinde Erciyesspor'a atmıştı. Adem Büyük ise Kasımpaşa formasıyla ligde oynadığı 4 maçta 4 gol kaydederken, 339 dakika sahada kaldı ve yükselişte olduğunu kanıtladı. Ancak 27 yaşındaki futbolcunun, Milli Takım tecrübesinin az olması kağıt üzerinde dezavantaj olarak gözüküyor. Gaziantepsporlu Muhammed Demir de oynadığı 5 lig maçında 2 gol attı ve 398 dakika forma giydi. Genç oyuncunun ay-yıldızlı forma ile tecrübe eksikliği nedeniyle kulübede oturması bekleniyor. Kısacası Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde forvette Burak Yılmaz'ın yokluğunun hissedileceği kesin. Terim'in, son dönemde kulübeden çıkamayan Umut'a, Çek Cumhuriyeti karşısında ilk 11'de şans vermesi bekleniyor. Kafalardaki soru işareti ise takımında forma hasret kalan Umut, Çek Cumhuriyeti'ne yetecek mi?

30 maçta 9 golü var

A Milli Takım formasıyla 30 karşılaşmaya çıkan Umut Bulut 9 kez fileleri havalandırdı. Golcü oyuncuyu, 2007 yılında milli takıma davet eden yine Teknik Direktör Fatih Terim'di.

Sivok:?Türkiye baskı altında
Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın önemli ismi Beşiktaşlı Tomas Sivok, ülke basınına konuştu. Tecrübeli futbolcu, "Türkiye şu an çok büyük baskı altında. Bu yüzden mutlak galibiyet için sahaya çıkarak sadece hücumu düşüneceklerdir. Biz de aktif olmalıyız. Yalnızca nbsp;savunmaya kalkarsak çok gömülürüz ve bu ölümü beklemek anlamına gelir" dedi.

Tahsin SEZER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...