"Milli takım neden kaybediyor?"

"Milli takım neden kaybediyor?"

SPOR Haberleri

Türkiye gazetesi yazarları,Öcal Uluç,Kemal Belgin,Sadık Söztutan,Ümit Aktan,Hasan Sarıçiçek ve Ömer Faruk Ünal, Milli Takım'daki korkunç düşüşü tartıştı.



1:Taraftarımızın, Brezilya ve Neymar'ı alkışlayıp, Millilerimizi ıslıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


ÖCAL ULUÇ: Dünya Şampiyonası'ndan sonra Dunga'nın yepyeni bir ruh ve yepyeni bir kadro ile sahaya sürdüğü genç Brezilya'yı sadece Saracoğlu Stadı'ndaki seyircilerimiz değil maçı TV'den seyreden dünyadaki futbolseverler de alkışlamış ve büyük bir sempati duymuşlardır. Yıllardan beri özlenen bir Brezilya Milli Takımı'na dünya futboluna kavuşturduğu için Dunga'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Böyle bir takımı izlemek için haftalardır bomboş olan statlarımızın birini dolduran ve televizyon başındaki Türk seyircisi de neye hasret olduğunu göstermiş oldu. Aynı zamanda hak edene ödülünü alkışları ve tezahüratlarıyla verdi. Aynı seyircinin milli takımımıza karşı tavrı son derece haksız ve yanlıştır. Tribünler, TFF yönetimini istifaya davet etme konusunda haklı olabilir.


KEMAL BELGİN: Çok özür dilerim ama gazetelerin Milli Takım ile ilgili attıkları bütün başlıkları protesto ediyorum. Bu bir hazırlık maçının ötesinde, bırak futbolumuzu, nbsp;Türkiye'ye prestij kazandıran bir maçtır. Nitekim tarihimizde ilk defa bir maçımız 102 ülke televizyonu tarafından yayınlanmıştır. Bu maçtan çıkarılacak derslerin başında Türkiye'de iki takımı şampiyon yapıp; Avrupa kupalarında da başarılı kılan Lucescu'nun tedrisinden geçmiş 5 oyuncu bulunmaktadır. Seyircilerin Brezilya'yı alkışlamasını ben de destekliyorum ama kendi milli takımımızı ıslıklamalarını şiddetle kınıyorum. Bir önemli ders daha çıktı. Ülkemize, 7 kişilik ekibiyle tek başına gelen değeri 200 milyon Euro'nun üzerinde olan Neymar'ın 93 dakika sahada kalarak verdiği profesyonellik, iş ahlakı ve sportmenlik dersi de umarım alınmıştır.


SADIK SÖZTUTAN: İnsanlar o stadı Brezilya için doldurmuştu, Türkiye için değil… nbsp;Türkiye'nin karşısında Andorra olsaydı kaç kişi gelirdi? Türk insanı çoktandır FUTBOLA hasret… "Temiz" futbola hasret… Brezilya dünyada futbolu futbol olsun diye, keyif olsun diye oyun olsun diye oynayan ekolün lideri… nbsp;
Bence insanımız sadece gol yedik diye değil, neden Brezilya gibi masum olamıyoruz, neden Brezilya gibi sadece futbolu düşünmüyoruz diye rakibi alkışladı, kendi takımını protesto etti.
Türkçeye "Gölgede ve Güneşte Futbol" diye tercüme edilen bir kitap var. Kitabın Uruguaylı yazarı Eduardo Galeano der ki, "Ben iyi futbol izlemek için dilenen bir zavallıyım. Dünyanın çeşitli statlarında elimi açıp güzel bir hareket için yalvardım."
Saracoğlu'nu dolduran elli bin kişi Galeano'ydu… Bu ülkenin futbolu için doldurdukları öfkeyi Brezilya üzerinden boşalttılar.
Aradaki fark, iki ülke futbolunun yönetiliş biçimidir biraz da... Aradaki fark, kendi evindeki dünya kupasında 7 yediğinde alkışlananların, özel maçta gol yiyince ıslıklananlara farkıdır aslında... nbsp;


ÜMİT AKTAN: Milli Takım seyircisi veya stada giden seyirci arz edilen oyunu beğenmiyor. Adamın 150 TL'sini alırsanız, 150 liralık talepte bulunur ve 15 liralık talebi görünce sizi yuhalar. Tribünler aslında, 3-4 senedir Yıldırım Demirören'i istifaya davet ediyor ama anlayan yok, daha önce TFF'ye gidip, tüp asmadılar mı?


HASAN SARIÇİÇEK: Takdir ve tenkit en temel hak; kimseye genelde bunu niçin alkışlıyor, diğerini niçin ıslıklıyorsun, demek doğru olmaz ama söz konusu olan Milli Takım ve Türkiye'nin 102 ülke önünde vitrine çıkması. Böyle bir gecede, Brezilya'yı ödüllendirirken, kendi değerlerimizi dünyanın önünde ayaklar altına almak, ötelemek, örselemek, ezmek akıl dondurucu bir durum. Nitekim marifet iltifata tabidir, Neymar'a daha maça çıkarken gösterilen o muhteşem alaka, millilerimizi psikolojik olarak kafadan bitirdi.


ÖMER FARUK ÜNAL: Şu anda Milli Takımı ve Federasyonu sevmeyen bir kitle var. Bunu inkâr edemeyiz. Bu nefret sadece tribünde değil evlerde, kafelerde, restoranlarda milli maç izlenirken görülebiliyor. Yıldırım Demirören ve Fatih Terim'e sevgi yok. Buna bir çare bulunmalı. Başarısızlığın en önemli sebebi sevgisizlik. Takım içinde de sevgisizlik var. Biz bir Gökhan Töre'yi kazanacağız diye çok şeyi kaybettik. Bunu görmeliyiz. Gurbetçilerin nezdinde Milli Takım'a güven kalmadı. Biz kişiyi koruyacağız diye ilkeleri çöpe attık. Bunun bedelini daha tam ödemedik. Daha kötü günler bizi bekliyor. Buna hazırlıklı olmalıyız. nbsp;


2: nbsp;Fatih Terim nerede hata yapıyor? nbsp;


ÖCAL ULUÇ: Fatih Hoca maalesef bu gelişinde beklentilere cevap verememiş, sadece büyük yanlışlar yaptığı bir olayda kendini savunmak için bir şeyler yapmaya ve söylemeye çalışmıştır. En büyük yanlışı buradadır. Türk insanı artık ilgilendiği her olayda şeffaflık istemekte doğruların söylenmesini beklemektedir. Eğer bunları yapmış olsaydı bana göre çarşamba gecesi TFF hariç kendisi ve milli futbolcularımız için o tepki ortaya çıkmazdı.


KEMAL BELGİN: Aslında Brezilya maçında hiçbir hatası yoktur. Ama önceki maçlarda bazen yanlış oyuncu seçimi ve kullanımında hataları oldu, bedelini de ağır ödedik. nbsp;


SADIK SÖZTUTAN: Brezilya maçı için taktik, teknik, kadro konuşmayı doğru bulmuyorum. Bir keyif maçıydı, hep beraber kâbusa çevirdik.


ÜMİT AKTAN: Ne zaman sıkışsak, Terim'i kurtarıcı olarak getiriyoruz ve sonra da yeterli zamanı tanımıyoruz. Biraz da Fatih Terim'in kendini yenileme zamanının geldiğine inanıyoruz. Fabrika ayarlarına dönmesi gerekir. Kendi kurmadığı takımlarda sevk ve idare problemini hep yaşıyor. nbsp;


HASAN SARIÇİÇEK: Fatih Terim'i Fatih Terim yapan sistem çökmüş, biz olayın özünü değil de, şahsı tartışıyoruz. Terim'de hata var, yok bu neyi değiştirecek?


ÖMER FARUK ÜNAL: Fatih Terim bu görevde 1 yılını doldurdu. Ama ne mesafe aldığımızı bilen var mı? Terim'i suçlamıyorum. Bu kriz 1-2 yıllık mesele değil. Belki bir 10 yıla dayanan yanlışlarımız var. Mesela şu günlerde Hiddink'i dinlemeyi çok isterim. Biz acilen çok radikal kararlar almalıyız. Teorik yapılanmalar artık sıktı, pratikte ne yaptığımız önemli. Mesele şu harcanan paranın karşılığını alamıyoruz. Çekler, İzlanda ya da Letonya kadar harcasak anlarım. Biz İspanya'dan fazla harcıyoruz. Karşılığı "Kazakistan'ı yenebilir miyiz" stresindeyiz. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...