Milli Takım gruplardan nasıl direkt çıkar?

Milli Takım gruplardan nasıl direkt çıkar?

SPOR Haberleri

Milli Takım gruplardan çıkma şansını oldukça arttırdı.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 9. maçında Çek Cumhuriyeti'ni mağlup eden A Milli Futbol Takımı 'nın Play-off şansı son maça kaldı. A milli takım 2016 Avrupa Şampiyonası  Elemeleri A Grubu 9. maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Türkiye, sahadan Selçuk İnan ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 galip ayrılmasını başardı. Puanını 15'e çıkaran A milli takım 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerin de emin adımlar la yoluna devam etdi.
 
Puanını 15'e çıkaran ay-yıldızlı ekibe play-off şansı için 1 puan yetiyor. Hollanda ile 3.'lük yarışı veren Fatih Terim'in öğrencileri, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerin de  grubun son maçını Konya'da karşılaşacağı İzlanda  oynayacak. 1 puan alması halinde Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçın sonucuna bakmaksızın adını Play-off'a yazdıracak.
 
Milliler,2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerin de grubun son karşılaşmasında İzlanda ile karşı karşıya gelecek  kader maçı 13 Ekim Salı günü Konya Torku Arena Stadyumu'nda oynanacak
 
DİREKT KATILMA UMUDUMUZ SÜRÜYOR
 
Öte yandan Letonya'nın İzlanda'yı yenememesi Türkiye'nin en iyi üçüncülük ümidini sürdürmesini sağladı.
 
Son haftaya şansını taşımayı başaran Milliler, Ukrayna ve Kazakistan'dan gelecek sonuclara göre en iyi üçüncü olabilecek. Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda yenerse grup sonuncusu olmaktan kurtulacak ve böylece Kazaklardan aldığımız 6 değil, Letonya'dan aldığı 2 puan sıralamadan silinecek.
 
Böylece İzlanda'yı yenersek 16 puana ulaşacak olan Milliler, Ukrayna'nın İspanya'yı yenememesi halinde en iyi üçüncü olup 2016 Avrupa Şampiyonasına doğrudan katılacak 19. ekip olacak.
 
PLAY-OFF TURU SERİ BAŞI ÜLKELER
 
Ukrayna
Hırvatistan
İsveç
İrlanda
 
PLAY-OFF TURU İKİNCİ TORBADAKİ ÜLKELER
 
TÜRKİYE
Bosna Hersek
Slovenya
Arnavutluk
 
3.'LÜĞÜ KESİNLEŞMEYEN TAKIMLAR
 
Polonya
İskoçya
Macaristan
Estonya
Danimarka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...