Milli sporcunun ailesi suç duyurusunda bulundu

/ Kaynak: AA
Milli sporcunun ailesi suç duyurusunda bulundu

SPOR Haberleri  / AA

Dünya şampiyonu milli wushucu Elif Akyüz ve ailesi, haklarında çıkan iddialarla ilgili olarak Ankara'da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Elif Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılın büyük bölümünü Çin'de günde 8 saat antrenman yaparak geçirdiğini ve bu şekilde dünya şampiyonu olmayı başardığını anlattı. Annesi ve 3 kardeşiyle başarılı olabilmek için Çin'de yaşadığını belirten Akyüz, "Dünya şampiyonu olabilmek için memleketimden çıkıp, Çin'de yaşayarak, günde 8 saat çalışıyorum. Bunu iddialara konu olan dünya şampiyonası öncesinde de yaptım. Ailemle Çin'e gidip aylarca çalıştım ve sonunda da bu şampiyonluğu bileğimin hakkıyla kazandım" dedi. Basına yansıdığı gibi bir durumun kesinlikle olmadığını belirten Akyüz, şunları söyledi: "Çok büyük bir organizasyon bu zaten. Bu organizasyonda böyle çirkin bir durumun olması imkansız. kesinlikle yalan iddialar. Buradaki amaç Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı olan babam Abdurrahman Akyüz'e zarar vermektir. Babam bazı insanların istediklerini yapmadı çünkü kötü emeller vardı ortada. Bu nedenle saldırmaya başladılar. İlk olarak annem üzerinden bize saldırmaya çalıştılar, o olmayınca sıra bana geldi. Babama zarar vermek adına, alın terimle elde ettiğim şampiyonluğumu gölgelemeye çalışıyorlar."
nbsp;- "Yılın yarısını dört çocuğumla beraber bir başıma Çin'de geçiriyorum"
Anne Fatma Akyüz de çok büyük emekler harcayarak bu başarıyı elde ettiklerini dile getirdi.
Basında çıkan haberler nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Akyüz, "Hakkımızda çıkan iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Bu olayı teyit etmeden yayınlayan basın kuruluşları hakkında gerekli suç duyurusunu yaptık. Burada amaç, eşim Abdurrahman Akyüz'e zarar vermektir. Büyük bir yıpratma kampanyası var" diye konuştu. Akyüz, geçmiş yıllarda da eşi ve kendisini yıpratmak adına bu tür iddiaların ortaya atıldığını ve kanıtlanamadığını aktardı. Şu anda çocukları üzerinden kendilerinin yıpratılmaya çalışıldığını kaydeden Akyüz, şunları söyledi: "Bunların hepsi boş çıktı. Eşim ve benim hakkımda suç unsuru olabilecek hiçbir durum çıkmadı. Böyle olunca en zayıf noktamız olan evlatlarımıza saldırmaya başladılar. Benim çocuklarımın hepsi dünya şampiyonu, onlarla gurur duyuyorum. Tüm başarılarını sonuna kadar hak ederek kazandılar. Ben yılın yarısını dört çocuğumla beraber bir başıma Çin'de geçiriyorum. Sırf ülkemize dünya şampiyonlukları getirebilmek için. Şu anda ülkemizin bayrağını dalgalandırıp, İstiklal Marşı'nı okuttuğumuz için suçlanıyoruz. Bunu vatan haini olmayan insanlar yapamaz. İnsan, biraz utansın. Elif, oruçlu olduğu halde antrenmanlarını aksatmadan bu şampiyonluğu kazandı. Elif de dahil hiçbir çocuğum, yoğun antrenmanlarına rağmen orucunu aksatmadı. Böyle basit şekilde şampiyonluklar alınacak olsa, çalışmaya ne gerek var? Böyle basit hediyelerle şampiyon olmak varken, neden aylarca alın teri dökelim? Bu iddiaları en şiddetli şekilde kınıyorum ve hakkımı helal etmiyorum."


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...