Milli ciritçi Fatih Avan, 'Bekle beni Moskova'

Milli ciritçi Fatih Avan, 'Bekle beni Moskova'

SPOR Haberleri

Akdeniz Oyunları'nda cirit atmada altın madalya kazanan Fatih Avan yeni hedefinin ağustos ayında Rusya'daki dünya şampiyonası olduğunu söyledi.

Akdeniz Oyunları'nda cirit atmada 83.84'lük derecesiyle altın madalyaya uzanan Fatih Avan, 2009 Pescara'daki oyunların ardından Mersin'de de kürsünün en tepesinde yer aldı. Geçen sezon dünyanın en iyi ikinci derecesine imza atan milli ciritçi, "Buraya unvanımı korumak için geldim. 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda gümüş, Üniversite Oyunları'nda altın almıştım. Sakatlıklar yüzünden geçen yıl Avrupa'da ve olimpiyatlarda derece yapamadım. Madalya özlemimi Akdeniz Oyunları'nda giderdiğim için çok mutluyum. Şimdi asıl hedefim ağustos ayında Rusya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda madalya almak" diye konuştu.
MAKAROV'LA İYİ BİR İKİLİ OLDUK
Bu yılın başında antrenör değişikliğine giden ve Rus Sergey Makarov'la çalışmaya başlayan Avan, Makarov'un kendisine çok büyük katkı yaptığını ifade etti. Yeni hocasıyla çok iyi anlaştığını anlatan milli ciritçi, "Onunla birlikte çalışmaya başladıktan sonra derecelerimde gözle görülür bir yükselme oldu. Makarov'la iyi bir ikili olduk. Benimle birlikte bir de Rus sporcuyu çalıştırıyor. Onun da dereceleri bir hayli ilerledi. Şimdi Rusların dünya ve olimpiyat şampiyonu kadın sporcusu da Makarov'la çalışmak için teklif yaptı. Mersin'deki derecem Dünya Şampiyonası'nda madalya şansı olan bir derece" dedi.
40 YAŞINA KADAR YARIŞACAĞIM
Sporu bıraktıktan sonra ne yapacağı konusunda henüz karar vermediğini ifade eden 24 yaşındaki milli ciritçi, "Yaşım daha çok genç. Bir sakatlık olmadığı takdirde uzun süre devam etmek istiyorum. Bu spor dalında 40 yaşına gelmiş insanlar bile yarışabiliyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'deki çalışma ortamını sorduğumuzda ise Avan, "Ben dünyanın her tarafında yarışmalara katıldım. Türkiye'deki tesisler çok daha güzel ancak malzeme anlamında sıkıntılar var. Devlet spora çok büyük destek vermeye başladı. İnşallah bu sıkıntılar da en yakın zamanda düzelecek. Türk sporunun geleceğini parlak görüyorum" cevabını verdi.
KİM nbsp;TUTAR SENİ?

Milli ciritçi Fatih Avan, Akdeniz Oyunları'nda kazandığı altın madalyanın keyfini Mersin sahillerinde dinlenerek çıkardı. Mutluluğu gözlerinden okunan Avan, hedefinin Dünya Şampiyonası'nda da kürsüye çıkmak olduğunu söyledi.



MADALYA TABLOSU
ÜLKEAGBT
İTALYA52 nbsp; nbsp; 41 nbsp; nbsp; 50 nbsp; nbsp; 143
TÜRKİYE32 nbsp; nbsp; 33 nbsp; nbsp; 28 nbsp; nbsp; nbsp; 93
FRANSA22 nbsp; nbsp; 19 nbsp; nbsp; 32 nbsp; nbsp; nbsp; 73
MISIR17 nbsp; nbsp; 17 nbsp; nbsp; 19 nbsp; nbsp; nbsp; 53
İSPANYA16 nbsp; nbsp; 27 nbsp; nbsp; 23 nbsp; nbsp; nbsp; 66
YUNANİSTAN13 nbsp; nbsp; 12 nbsp; nbsp; 22 nbsp; nbsp; nbsp; 47
SIRBİSTAN nbsp; 9 nbsp; nbsp; nbsp;8 nbsp; nbsp; nbsp; 9 nbsp; nbsp; nbsp; 26
SLOVENYA nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;8 nbsp; nbsp; nbsp;8 nbsp; nbsp; nbsp; 5 nbsp; nbsp; nbsp; 21

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...