Milli atlete doping şoku!

Milli atlete doping şoku!

SPOR Haberleri

Binnaz Uslu'nun daha önce alınan numunelerinin yeniden analizinde yasaklı madde tespit edildi.

Türk atletizminde doping kullandığı tespit edilen sporcular listesine son eklenen isim Binnaz Uslu oldu.
AA'nın haberine göre Uslu'nun, daha önce alınan numunelerinin Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından yeniden incelendiği ve analiz sonucunda yasaklı madde tespit edildiği öğrenildi.
Milli atlet, geçen yıl haziran ayında Avrupa Takımlar Şampiyonası için gittiği İngiltere'de mide rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı. Uslu'nun, antrenörünün verdiği doping serumu yüzünden hastalandığı iddia edilmişti.
Milli sporcu Uslu, tedavisinin ardından atletizm kariyerine son verdiğini açıklamıştı.
Binnaz Uslu, ayrıca 2007 yılındaki Dünya Kros Şampiyonası öncesi dopingli çıkmış ve iki yıl men cezası almıştı. Milli atlete, ikinci kez doping kullandığı için "ömür boyu men" cezası verilmesi bekleniyor. nbsp;


BİNNAZ USLU KİMDİR? nbsp;


Binnaz Uslu, 12 Mart 1985 Ankara Doğumludur. Çeşitli şampiyonalarda orta mesafe koşucusu olarak Türkiye'yi temsil etmektedir. 2005'te Almería, İspanya'da düzenlenen Akdeniz Oyunları'na katıldı ve 800 metrede 2:02.68' derecesiyle bronz madalya almaya hak kazandı. Ayrıca 4x400 metre bayrak yarışında takım arkadaşları Özge Gürler, Birsen Bekgöz ve Pınar Saka'yla 3:40.75'koşarak bronz madalya aldılar. Uslu Gazi Üniversitesi'nde öğrencidir. 2000-2005 yılları arasında Fenerbahçe'de spor yapan Uslu, 2005 yılından beri ENKA formasıyla mücadele etmektedir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...