Mihriban, Cumhurbaşkanı'na verdiği sözü tuttu

Düzenleyen:
Mihriban, Cumhurbaşkanı'na verdiği sözü tuttu

SPOR Haberleri

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada 2016 Rio Paralimpik Oyunlarına katılma hakkı elde eden Mihriban Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tuttuğu içi büyük sevinç yaşıyor.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar gülle atmada 11.32’lik derecesiyle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gitmeye hak kazanan Mihriban Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tutmanın gururunu yaşıyor. Mihriban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'da elde ettiği dereceyle verdiği sözü tuttuğunu belirterek, daha iyi sonuçlar alabilmek için çok çalışacağını söyledi.

Avrupa Atletizm Şampiyonası’na gitmeden önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki resepsiyona katıldığını hatırlatan Mihriban, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sporcularla ayrı ayrı ilgilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşma imkanı buldum. Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanımız Birol Aydın da kendisine, 'Mihriban’ın çok az bir mesafesi kaldı. İnşallah kotayı alacak' dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan bana, 'Mihriban sen halledersin az bir mesafe kalmış, sen atarsın' demişti. Ben kazandığım bu kotayı Cumhurbaşkanımıza hediye ediyorum." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sporculardan desteğini esirgemediğini anlatan Mihriban, "Bizler de aldığımız güzel derecelerle kendisini sevindirdiğimizi umuyorum." ifadesini kullandı.

- "Rio'da en güzel şekilde ülkemi temsil edeceğim"

Rio için yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdüren 20 yaşındaki· paralimpik atlet, "İki yıllık yoğun çalışmamın karşılığını aldım. Olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim." dedi. Rio Paralimpik Oyunları’nda en iyi mesafeyi atarak Türkiye'ye altın madalyayla dönmek istediğini belirten Mihriban, şöyle konuştu:
"Gümüşhane Kız Meslek Lisesi’ndeki· beden eğitimi öğretmenimin yönlendirmesiyle atletizme başladım. Ailemin sporla ilgilenmem konusunda desteğini aldım. Ancak ailem gülle atmaya gücümün yetmeyeceğini, başarılı olamayacağımı düşündü. Şampiyonalara katılıp iyi derecelerle döndüğümü gördüklerinde onlar da başaracağıma inandı."

- Hediye bilekliğin uğuruna inanıyor

Mihriban, antrenörü Zübeyde Yıldız'ın hediye ettiği bilekliğin kendisine uğur getirdiğine inandığını bu nedenle yarışmalarda bileğinden çıkarmadığını anlattı.
Antrenörünün gülle atma branşını sevmesinde olumlu bir etkisinin olduğunu dile getiren Mihriban, "Zübeyde hocam her zaman benim yanımda durdu. Beni çok iyi anlıyor. Hediye ettiği bilekliği yarışlarda hiç çıkarmıyorum. Bana uğur getirdiğine inanıyorum. Rio'ya götürüp, orada da takacağım." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...