Meşale söndü, şampiyon ABD

- Güncelleme:
Meşale söndü, şampiyon ABD

SPOR Haberleri

30. Yaz Olimpiyat Oyunları, muhteşem kapanış töreniyle sona erdi. ABD, 104 madalyayla Londra Olimpiyatları'nı ilk sırada tamamladı.

Londra'da düzenlenen 30. Yaz Olimpiyat Oyunları, Olimpiyat Stadı'nda yapılan muhteşem kapanış töreniyle sona erdi. ABD, 104 madalyayla (46 altın, 29 gümüş, 29 bronz) Londra Olimpiyatları'nı ilk sırada tamamladı. ABD'yi toplam 87 madalya ile Çin Halk Cumhuriyeti, 65 madalya ile Büyük Britanya takip etti. ABD'li rekormen yüzücü Michael Phelps, Londra 2012'de 4'ü altın olmak üzere 6 madalya nbsp;daha kazandı ve toplamda 22'ye ulaşarak Olimpiyat Oyunları tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu olarak tarihe geçti. Londra 2012'ye damgasını vuran bir diğer isim ise Usain Bolt oldu. Jamaikalı atlet, 100 ve 200 metreyi art arda iki olimpiyatta da kazanan ilk atlet olarak tarihe geçmeyi başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...