Merih Demiral Türk futbol tarihine geçti... Atalanta'dan milli stoper için 20 milyon euro

Düzenleyen:
Merih Demiral Türk futbol tarihine geçti... Atalanta'dan milli stoper için 20 milyon euro

SPOR Haberleri

Atalanta, geçen yıl kiralık olarak kadrosuna kattığı milli futbolcu Merih Demiral'ın tapusunu aldı. 24 yaşındaki milli stoper için Juventus'a 20 milyon euro ödendi. Juve de futbolcuyu 2019 yazında Sassuolo'dan 19.5 milyon euroya transfer etmişti. Merih Demiral öylece Türk futbol tarihinin en pahalı savunma oyuncusu oldu.

Merih Demiral geçtiğimiz günlerde A Milli Takım kampını ziyaret eden Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo'yla bir fotoğraf paylaşmıştı.

İtalya Serie A'da 2019'dan beri top koşturan Merih Demiral, daha önce Atalanta dışında Sassuolo ve Juventus'ta forma giymiş, Juventus ile 1 Serie A şampiyonluğu, 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası kazanmıştı.

Merih Demiral, Juventus'ta Pirlo'yla çalışmıştı...

Merih Demiral Türk futbol tarihine geçti... Atalanta'dan milli stoper için 20 milyon euro

Atalanta'dan yapılan açıklamada yıldız isimden övgüyle söz edildi: 

"Son 16 turunun ardından Bayer Leverkusen'e karşı gösterdiği olağanüstü performansla UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu seçildi. Sadece savunmada etkili olmakla kalmadı, hücumda da katkı verdi. Manchester United ve Napoli karşısındaki golleri ve ayrıca 3 asist, buna bir örnek."

"Napoli karşısında deplasmanda alınan 3-2'lik galibiyette golüyle belirleyici oldu. Aynı zamanda Türkiye ile şu ana dek 35 maça çıktı ve son zamanlarda UEFA Uluslar Ligi maçlarına da damgasını vurdu."

4 kez transfer yapan Merih Demiral'ın bonservisine bugüne kadar 50 milyon eurodan fazla para ödendi..

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...