Melih Mahmutoğlu hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi

/ Kaynak: AA
Melih Mahmutoğlu hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçeli oyuncu Melih Mahmutoğlu, bu sezon hedefi büyüttüklerini ve THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa uzanmak istediklerini söyledi.

Melih Mahmutoğlu, yaptığı açıklamada geçen sezon çok iyi  bir dönem geçirerek Dörtlü Final oynadıklarını ve bu sene bu başarının altında  kalmak istemediklerini kaydettti. 
 
Sarı-lacivertli basketbolcu hedeflerinin yine son 4 takım arasına  girmek olduğunu vurgulayarak, "THY Avrupa Ligi'nde hedefimiz yine Dörtlü Final.  Hatta Dörtlü Final'de değil Avrupa Ligi şampiyonluğu. Dörtlü Final'de bize  yetmez. Savaşçı ve mücadeleci bir takım kurduk. Yeni bir takımız. Tam takım halinde fazla çalışamadık. İyi başlayıp iyi götürmek istiyoruz. Ben de daha fazla  sorumluluk almaya hazırım. Geçen yıl ikinci yarıdan itibaren çıkışım vardı.  Dörtlü Final oynadık ama Türkiye'de başarı gelmedi. En iyi şekilde hazırlanıp ne  gerekiyorsa sahaya yansıtmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
"Obradovic bana bağırmazsa kendimi kötü hissederim" 
 
Melih, takımın tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic'le arasında çok  iyi bir ilişki olduğunu dile getirdi. 
 
Maçlarda zaman zaman Melih'e taktik verirken sinirli tavırlarıyla  dikkati çeken Obradovic hakkında milli basketbolcu, "Obradovic'le çalışmaktan  gurur duyuyorum. Hocam bana bağırmadığı zaman kendimi kötü hissederim. Demek ki  benle ilgileniyor ki böyle davranıyor. Ben çok mutluyum. İnşallah hocamla şampiyonluklar kazanmaya devam ederiz" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Takımda geçen sezondan kalan ender oyunculardan biri olduğunu  hatırlatan skorer oyuncu, uyum sorunun fazla yaşayacaklarına inanmadığını  anlatarak "Çoğu takımda olabilen bir şey uyum sorunu ama bizde olacağını pek  düşünmüyorum. Bilinçli ve tecrübeli oyuncuları kadromuza kattık. Zaten en baştan  itibaren herkes birbirine çok sıcak davranıyor. İdmanlarda çok iyi bir hava var.  Fazla antrenman yapıp takım havasını yakalayacağız. Kısa sürede uyum sorununu  atlatmak kolay değil ama bunu başarabileceğimize inanıyorum" şeklinde görüş  belirtti. 
 
Geçen sezon Avrupa'da Dörtlü Final oynadıktan sonra motivasyon  eksikliği yaşadıklarını ve bu yüzden Türkiye'de başarı yakalayamadıklarını  anlatan Melih, "Çok yorucu bir sezondu. Dörtlü Final'i yakalayarak en büyük  hedefimize ulaşmıştık. Türkiye'de de ligi istiyorduk. Talihsiz bir ilk maç  oynadık. Sonuçta Pınar Karşıyaka hak etti. Biraz da bizim yorgunluğumuz ve  konsantrasyon eksikliğimiz vardı. Bu yıl ligde de mutlu sona ulaşacağımıza  inanıyorum" diye konuştu. 
 
Milli takım hakkında 
 
Melih,  2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Basketbol  Takımı'nın iyi bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi. 
 
Milli takımla şampiyonada mücadele eden 25 yaşındaki basketbolcu,   "Bütün oyuncular çok iyi niyetli mücadele etti. Çok zor bir gruptaydık.  İstediğimizi maçları kazandık aslında. Hedef maçlardı bunlar. Açıkçası  İspanya'nın İtalya'ya yenilmesini beklemiyorduk. Böylelikle 3. çıkacağımızı  düşünüyorduk. Böyle olunca 4. olduk ve Fransa'yla eşleştik. Ev sahibi Fransa'yı  yenmek kolay değildi. Altyapıdan gelen arkadaşlarımızla önümüzdeki seneler  şampiyonlukla yaşayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...